Sankt Peterburg Premium

Sankt Peterburg Premium

Grupno
Polazak: Zagreb
20.06.2021., 19.09.2021.
od 6.480,00 HRK
1. DAN: ZAGREB – SANKT PETERBURG

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polaska. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa na liniji OU 530 za Sankt Peterburg u 14.15 sat. Po dolasku u zračnu luku Pulkovo u 18.00 sati, slijedi transfer do grada te smještaj u hotel. Odlazak u večernju šetnju Nevskim prospektom do Dumske ulice s mnogobrojnim barovima, klubovima i diskotekama. Noćenje.


2. DAN: SANKT PETERBURG

Doručak. Odlazak na razgled grada u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku: Nevski prospekt, Kazanska saborna crkva, Palača Stroganov, Zimski dvorac, Admiralitet, Isakijevska saborna crkva, spomenik Petru I Velikom, Petropavlovska utvrda, Petropavlovska saborna crkva s najvišim zvonikom na svijetu i zlatnom spiralom visokom 123 metra, grobovi Romanovih od vremena Petra I Velikog. Poslijepodne slobodno vrijeme ili pak predlažemo odlazak na 1-satnu vožnju brodom po rijekama Nevi i Fontanki te kanalima na kojima je grad sagrađen. Iskrcaj uz Marsovo polje, šetnja po Ljetnom vrtu, Mihajlovski zamak. U večernjim satima mogućnost odlaska na baletnu predstavu u Mariinsky ili Mikhailovsky teatar, ovisno o programu u terminu putovanja. Noćenje.


3. DAN: SANKT PETERBURG – PETERHOF – SANKT PETERBURG

Doručak. Odlazak na poludnevno razgledavanje dvorca i parka Peterhof (ulaznice uključene) u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku. Smješten na obali Finskog zaljeva, dvadesetak kilometara zapadno od Sankt Peterburga, izgradio ga je car Petar Veliki 1705. godine. Sve do Oktobarske revolucije služio je kao carska rezidencija da bi 1918. bio pretvoren u muzej. U Drugom svjetskom ratu okupirala ga je njemačka vojska, a nešto kasnije u bombardiranju tadašnjeg Lenjingrada i potpuno razrušila. Poslije rata započela je rekonstrukcija koja traje i danas. Brojne fontane, zbog kojih je ovaj muzej dobio ime "ruski Versailles", ponovo su proradile 1946. Godinu dana kasnije napravljena je i kopija kipa Samsona, a ubrzo je na svjetlost dana izašla i sva ljepota barokne arhitekture Peterhof čiji su ukras ne samo park, već i brojne fontane (više od 100). Dvorac Peterhof i njegov park s fontanama su na UNESCO-vom popisu svjetske baštine. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje. 

4. DAN: SANKT PETERBURG – MUZEJ ERMITAŽ

Nakon doručka odlazak autobusom uz pratnju lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku u posjet čuvenom ruskom Državnom muzeju Ermitažu. Muzej Ermitaž u Sankt Peterburgu je jedan od najvećih muzeja svijeta, sastoji se od pet povezanih građevina. U ovom muzeju nalazi se oko 3 milijuna eksponata, a tijekom ovog izleta imat ćete priliku vidjeli barem dio remek-djela svjetske kulture i umjetnosti izloženih u ovom muzeju. Posjetit ćemo i Zimski dvorac, najpoznatiju od 5 građevina Ermitaža, uživati u pogledu na raskoš brojnih dvorana i neka od najvećih dostignuća slikarstva. Posebno se ističe kolekcija zapadnoeuropskog slikarstva koja sadrži oko šesto tisuća eksponata iz razdoblja srednjeg vijeka pa sve do danas i jedna je od najvećih takvih kolekcija na svijetu. U Ermitažu ćete vidjeti djela Leonarda da Vincija, Rubensa, Degasa,  Courbeta, Renoira, van Gogha i mnogih drugih.  Šećući dvoranama ovoga muzeja osjećat ćete se kao na putovanju kroz vrijeme i različite zemlje svijeta. Respektabilna je i arheološka zbirka, kao i zbirka europske srednjovjekovne umjetnosti. "Galerija s blagom" je više od fascinacije a "Rafaelov hodnik" kopija poznate galerije u Vatikanu, neizbrisiv dojam za sva vremena. U poslijepodnevnim satima slobodno vrijeme u samom gradu. Povratak u hotel. Noćenje.


5. DAN: SANKT PETERBURG – PUŠKINOVO CARSKO SELO – ZAGREB

Nakon doručka odjava iz hotela i polazak na poludnevni izlet u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku u Carsko selo Puškin (ulaznica uključena), simbol preporoda Rusije i njene kulture. Carsko selo je poklon cara Petra Prvog svojoj supruzi u čast rođenja kćeri, buduće kraljice Elizabete Petrovne. Kada je obitelj sjela na prijestolje, po nacrtu čuvenog talijanskog arhitekta Rastrelija, a po uputama carice Elizabete, sagrađen je raskošan dvorac okružen prelijepim parkom čiji su ukras mnogobrojni kipovi. Do Drugog svjetskog rata Carsko selo je bilo ljetna carska rezidencija. Kraće slobodno vrijeme te transfer autobusom u zračnu luku Pulkovo. Prijava na izravan let Croatia Airlinesa na liniji OU 531 za Zagreb u 18.50 sati. Dolazak u Zagreb u 20.40 sati. 

Zrakoplovom iz Zagreba, Splita, Dubrovnika, Zadra i Pule
Smještaj u Hotelu Azimut 4* u centru Sankt Peterburga
Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu!

Polazak

Cijena uključuje: 
 • prijevoz zrakoplovom Croatia Airlines u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Sankt Peterburg – Zagreb
 • pristojbe zračnih luka (u iznosu od 1.090 kn)
 • smještaj u Hotelu Azimut 4* u centru grada na osnovu 4 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi
 • prtljaga uključena (1 komad ručne prtljage max 8kg i 1 komad predane prtljage max 23kg)
 • povratni transfer zračna luka Pulkovo – hotel Azimut – zračna luka Pulkovo
 • svi razgledi prema programu
 • lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku
 • ulaznicu u muzej Ermitaž
 • izlete s ulaznicama u Peterhof i Puškinovo Carsko selo uz pratnju lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevinu i troškove pripreme putovanja.
Cijene ne uključuje:
 • e-vizu za Sankt Peterburg (viza je besplatna)
 • ulaznice za objekte i muzeje koje nisu navedene kao uključene
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom
 • troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • putno osiguranje te troškove osobnih narudžbi
Doplate:
 • Krstarenje Nevom 190 kn
 • Folklorni show „Feel Yourself Russian“ i zakuska uz piće 530 kn (min. 10 prijavljenih) – transfer i ulaznica 

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije 45 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Nudimo paket putnog osiguranja: zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje od nezgode za vrijeme putovanja i osiguranje od otkaza putovanja (moguće uplatiti samo prilikom prve uplate).

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju/odabirom opcije „Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete odgovornog organizatora“ suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da ih pozorno pročitaju.

Minimalan broj putnika za putovanje je 40 a maximalan broj 58 putnika. 

Ukoliko je broj prijavljenih putnika manji od minimalnog broja navedenog u programu putovanja, organizator može raskinuti ugovor o putovanju u roku:

1) 20 dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koje traju 6 i više dana;
2) 7 dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koje traju od 2 do uključivo 5 dana;
3) 48 sati prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju kraće od dva dana.

U slučaju promjene kalkulativnih elemenata, odnosno tečaja valute za više od 1,5%, odgovorni organizator zadržava pravo izmjene cijene. Završno pismo šalje se 72 sata prije putovanja.

Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova, www.mvep.hr 

Korisne informacije

Viza za Sankt Peterburg i Lenjingradsku oblast: 


Od 1. listopada 2019. vlasti Ruske Federacije uvele su potpuno besplatnu elektronsku vizu za turističke posjete Sankt Peterburgu i Lenjingradskoj oblasti.
Uvjeti za ishođenje elektronske vize:
- Potrebno je ispuniti obrazac na web stranici Konzularnog odjela ruskog Ministarstva vanjskih poslova i učitati (uploadati) fotografiju.
Za izdavanje e-vize potrebna su 4 dana. Za e-vizu moguće je aplicirati najranije 20 dana prije predviđenog datuma putovanja odnosno ulaska u zemlju.
Viza vrijedi samo za boravak od 8 dana u Sankt Peterburgu i Lenjingradskoj oblasti i vrijedi 30 dana od datuma izdavanja. Svrha putovanja može biti turistički posjet, poslovni ili humanitarni razlozi.
Nije potrebno pozivno pismo niti bilo kakva potvrda za vizu. Potrebno je samo ispuniti prijavu odnosno aplikaciju na web stranici http://electronic-visa.kdmid.ru/index_en.html
Korištenje navedene web stranice otklanja potrebu za osobnim posjetom konzularnim ispostavama. Web stranica radi 24/7.
E-viza je potpuno besplatna.
Kako sustav funkcionira:
1. Popunite obrazac za prijavu za e-vizu na web stranici: http://electronic-visa.kdmid.ru/index_en.html
2. Dobit ćete potvrdu e-vize na web stranici ili e-poštom
3. Ispišite potvrdu ili je preuzmite na svoj mobilni uređaj
4. Svoju e-vizu potrebno je predočiti prilikom prijave na let te na graničnom prijelazu prilikom dolaska u zračnu luku Sankt Peterburg

St. Petersburg

Sigurno znate da je Ermitaž najveća umjetnička galerija na svijetu. Upravo je to i jedan od razloga zašto Petrograd, grad Čajkovskog, Dostojevskog, Puškina... slovi kao riznica neprocjenjivog blaga stvaranog, skupljanog i skrivanog stoljećima.

Možda niste znali da je Petropavlovska tvrđava bila prva građevina izgrađena nakon osnivanja grada 1703. kad je velikim Ruskim carstvom vladao karizmatični Petar Veliki. Ista ta građevina postala je dva stoljeća kasnije najveći zatvor na svijetu. Na sreću, danas je jedan od najvećih muzeja na svijetu.

Moglo bi vas zanimati

Najbolje od Perua
Polazak: 25.06.2021. - 03.07.2021., 16.07.2021. - 24.07.2021., 20.08.2021. - 28.08.2021., 17.09.2021. - 25.09.2021., 15.10.2021. - 23.10.2021.
Mjesto polaska: Lima

Cusco / Lima / Machu Picchu / Puno / Yucay

od 13.170,00 HRK
Rezerviraj
Garantirano
Lisabon 2021. – portugalska prijestolnica
Polazak: 23.06.2021., 22.09.2021.
Mjesto polaska: Zagreb

Batalha / Cabo da Roca / Fatima / Lisabon / Sintra

od 3.190,00 HRK od 2.990,00 HRK
Rezerviraj
Garantirano
Grčka i Makedonija 2021
Polazak: 30.10.2021.
Mjesto polaska: Zagreb

Atena / Delfi / Meteori / Ohrid / Skopje

od 4.190,00 HRK od 3.990,00 HRK
Rezerviraj
Posebna ponuda
Lurd i jug Francuske 2021.
Polazak: 24.08.2021.
Mjesto polaska: Zagreb

Arles / Avignon / Cannes / Lurd / Menton / Nica

od 4.180,00 HRK od 2.990,00 HRK
Rezerviraj
Top destinacija

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i dobivajte na e-mail najnovije ponude.