Kanada, izravnim letom iz Zagreba - 8 dana

slapovi Niagare, Quebec, Ontario, Toronto, Montreal, Ottawa, Quebec City

Kanada, izravnim letom iz Zagreba - 8 dana

Grupno
Polazak: Zagreb
10.08.2022.
od 21.980,00 HRK
1. DAN: ZAGREB – TORONTO

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova kompanije Air Transat (TS213) na izravnom letu za Toronto u 14.00 sati. Dolazak u Toronto predviđen je u 17.20 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih formalnosti, transfer do hotela. Smještaj. Noćenje.


2. DAN: TORONTO – SLAPOVI NIAGARE – TORONTO

Nakon doručka odlazak prema Niagarinim slapovima, jednog od velikih svjetskih prirodnih čuda. Slapovi Niagare su skupina slapova na rijeci Niagari između SAD-a i Kanade. Najpoznatiji i najimpresivniji je Horseshoe Falls, koji su ime dobili po svom obliku što podsjeća na potkovu. Niagarini slapovi spadaju među najpoznatije na svijetu, a nastaju između jezera Erie i Ontario, gdje se rijeka Niagara obrušava 50 m u dubinu. Posjet slikovitom mjestu Niagara on the Lake, smještenom na obali jezera Ontario. Zatim, nakon panoramskog razgleda slapova (Flora Clock, Whirlpool…), slijedi uzbudljiva plovidba do slapova brodom „Maid of the Mist - Hornblower Niagara Cruises“ ili, ovisno o sezoni, odlazak na turu „Journey Behind the Falls“, koja omogućuje promatranje slapova iz blizine, iz tunela smještenih gotovo u samom podnožju slapova.  Po završetku razgleda povratak u Toronto. Slobodno vrijeme. Noćenje.


3. DAN: TORONTO – THOUSAND ISLANDS – OTTAWA

Nakon doručka vožnja uz jezero Ontario prema glavnom gradu Kanade, Ottawi. Usputno zaustavljanje u mjestu Rockport, gdje slijedi ukrcaj na brodić te plovidba nacionalnim parkom Thousand Islands (tisuću otoka), tijekom koje možete uživati u prekrasnoj prirodi i lokalitetima. Nakon plovidbe nastavak vožnje do Ottawe. Smještaj u hotel. Noćenje.


4. DAN: OTTAWA - QUÉBEC CITY

Nakon doručka slijedi organizirani panoramski razgled Ottawe, „grada muzeja“ smještenog uz kanal Rideau: Parliament Hill, Canadian Mint, rezidencije guvernera i premijera, ulica ambasada, kanal Rideau, tržnica. Slijedi posjet impresivnom Povijesnom muzeju Kanade civilizacije s jedinstvenim eksponatima iz različitih perioda kanadske povijesti; prvih doseljeničkih naselja, osvajanja teritorija, trgovine krznom, indijanskih sela i naselja te suvremene Kanade. Po završetku razgleda nastavak putovanja panoramskom cestom uz rijeke Ottawu i St. Lawrence prema Québec Cityu, glavnom gradu provincije Québec. Po dolasku, smještaj u hotel. Noćenje. 


5. DAN: QUÉBEC CITY

Nakon doručka odlazak na razgled grada. Quebéc City je središte francuskog dijela Kanade. Zbog europskog šarma kojim odiše, za mnoge je najljepši kanadski grad. Osnovan je 1620. i jedini je grad okružen zidinama u Sjevernoj Americi. Od 1985. je pod zaštitom UNESCO-a. Razgled uključuje: simbol grada Chateau Frontenac (izvana), Dufferin Terasse, Place Royale, Gornji grad, Donji grad, katedrala Notre Dame des Victories, Citadela (izvana), Plains of Abraham, National Assembly, šarmantna pješačka zona „Petit Champlain“ sa brojnim dućanima, kafićima i restoranima. Zatim odlazak do slapova Montmorency, koji su 30 m viši od Niagarinih. Po povratku u Quebéc City, slobodno vrijeme za vlastito otkrivanje grada i njegovih prekrasnih ulica i trgova. Noćenje.


6. DAN: QUÉBEC CITY – TROIS-RIVIÈRES – MONTRÉAL

Nakon doručka krećemo prema Montréalu, drugog po veličini grada u Kanadi i kulturne prijestolnice zemlje. Put nas vodi kroz tipična francusko-kanadska sela i gradove, gdje ćemo imati istinski uvid u francusku kulturu ovog dijela Kanade. Na putu prolazimo pored grada Trois-Rivières gdje ćemo posjetiti poznato marijansko svetište Notre-Dame-du-Cap. Slijedi ručak i degustacija u tradicionalnoj destileriji javorovog sirupa (Cabane à sucre), po kojem je Kanada poznata i koji je neizostavni dio kanadskog nacionalnog identiteta. Nastavak vožnje prema Montréalu. Po dolasku, smještaj u hotel. Noćenje.


7. DAN: MONTRÉAL – (TORONTO) – ZAGREB

Nakon doručka odlazak na razgled Montréala. Grad se smjestio na istoimenom otoku, na ušću rijeka Saint Lawrence i Outaouais. Grad su osnovali francuski doseljenici u 17. stoljeću. Razgled grada: stari grad s bazilikom Notre Dame i starom lukom, Latinska četvrt, Jacques Cartier Square, park Mont Royal, kineska četvrt, Olimpijski kompleks, rezidencijalna i financijska četvrt. U poslijepodnevnim satima organizirani transfer do zračne luke.  Po dolasku prijava na let za Toronto u 16.30 sati na liniji TS420 (Air Transat). Po dolasku u Toronto nastavak putovanja prema Zagrebu na izravnom letu iz Toronta u 21.10 sati na liniji TS212 (Air Transat). Noćni let.


8. DAN: ZAGREB

Dolazak u Zagreb predviđen je u 12.00 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Informacije o letu:

14:00 ZAGREB TORONTO 17:20
16:30 MONTREAL - TORONTO 17:55
 21:10 TORONTO- ZAGREB 12:00

Polazak

Cijena uključuje: 
 • prijevoz zrakoplovom na izravnom letu Zagreb – Toronto – Zagreb u ekonomskoj klasi
 • unutarnji let Montréal – Toronto
 • zrakoplovne pristojbe (u iznosu od 3.490 kn)
 • 1 komad predane prtljage do 23 kg i 1 komad ručne prtljage maksimalne težine do 10 kg
 • 2 noćenja s doručkom u centru Toronta (Chelsea Hotel Toronto  ili sl.)
 • 1 noćenje s doručkom u centru Ottawe (Novotel Ottawa  ili sl.)
 • 2 noćenja s doručkom u centru Québec Citya (Hôtel Le Concorde Québec ili sl.)
 • 1 noćenje s doručkom u centru Montréala (Fairfield Inn by Marriott Montreal Downtown ili sl.)
 • grupne prijevoze i razglede prema programu
 • ulaznicu za Nacionalni park „Niagarini slapovi“ i Niagara-on-the-Lake
 • plovidbu brodom „Maid of the Mist“ na Niagarinim slapovima
 • plovidbu brodom u Nacionalnom parku „Thousand Islands“
 • razgled i ulaznicu za Park prirode „Montmorency slapovi“
 • ulaznicu za Povijesni muzej Kanade u Ottawi
 • ulaznicu za svetište Notre-Dame du Cap u Trois-Rivières (Québec)
 • ručak i degustaciju javorovog sirupa u destileriji šećera Cabane à Sucre
 • ulaznice za objekte i lokalitete koji su predviđeni programom
 • lokalne vodiče na razgledu Niagarinih slapova, Ottawe, Québec Citya i Montréala
 • asistenciju lokalnih vodiča u zračnim lukama Toronto i Montréal
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevinu  i troškove organizacije putovanja
Cijena ne uključuje: 
 • trošak prijave za Electronic Travel Authorization (eTA) - 7 CAD (cca 35 kn) 
 • doplatu za manji broj putnika (15 – 19): 1.500 kn
 • dodatne usluge, obroke i izlete
 • putna osiguranja

Popusti: za smještaj u 3-krevetnoj i 4-krevetnoj sobi:

 • 750 kn po osobi za smještaj u trokrevetnoj sobi
 • 1.150 kn po osobi u četverokrevetnoj sobi
Fakultativno:
 • Ulaznica za CN Tower u Torontu: 320 kn 
 • Razgled hotela-dvorca Fairmont Château Frontenac u Québec City-u: 190 kn
 • Ulaznica za  Muzej civilizacija u Québec Cityu: 180 kn
Važne napomene: 
 • Hrvatski državljani nositelji obične ili diplomatske/službene putovnice koji putuju u Kanadu, ili tranzitiraju preko njezinog državnog područja, obvezni su ispuniti prijavu putem eTA sustava (Electronic Travel Authorization) na internetskoj stranici http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start-int.asp 
 • Prije putovanja navedena prijava mora biti pregledana i odobrena od strane nadležnih kanadskih tijela. Trošak prijave iznosi $7 CAD (cca 35 kn).
 • Ukoliko zbog vremenskih prilika neće biti moguća plovidba brodom „Hornblower Niagara Cruises“ na slapovima Niagare, u zamjenu će biti organizirana tura „Journey Behind the Falls“. 
 • Kategorija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Kanade i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja.
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr 
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.
 • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. 
 • Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.
COVID-19 INFORMACIJE (stanje studeni 2021.)

Prema trenutnim regulativama ulazak u Kanadu dopušten je stranim državljanima koji ispunjavaju uvjet da su u potpunosti cijepljeni protiv bolesti Covid-19. Dodatno je potrebno prije dolaska napraviti PCR test ne stariji od 72 sata prije leta te učitati potvrdu o cijepljenju i rezultat testa u aplikaciju ArriveCAN, dostupnu online ili putem aplikacije za Android i iOS mobilne uređaje. O svim naknadnim promjenama u vezi režima ulaska u zemlju, putnici će biti obavješteni prije putovanja.

Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr 

U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. 

Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije 45 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Nudimo paket putnog osiguranja: zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje od nezgode za vrijeme putovanja i osiguranje od otkaza putovanja (moguće uplatiti samo prilikom prve uplate).

NAČINI PLAĆANJA:

Jednokratno plaćanje:

Uplata na račun agencije (Internet bankarstvom, općom uplatnicom) – IBAN HR4023600001102515521 (Zagrebačka banka)
On-line karticama: Diners, Mastercard, Visa

On-line plaćanje na rate bez kamata:

Diners 2 – 12 rata
Mastercard Zagrebačke banke 2-6 rata
Viza PBZ Card 2 – 12 rata
Visa Zagrebačke banke 2-6 rata
Visa Electron PBZ banke 2 – 6 rata

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju/odabirom opcije „Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete odgovornog organizatora“ suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da ih pozorno pročitaju.

Minimalan broj putnika za putovanje je 20.

Ukoliko je broj prijavljenih putnika manji od minimalnog broja navedenog u programu putovanja, organizator može raskinuti ugovor o putovanju u roku:

1) 20 dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koje traju 6 i više dana;
2) 7 dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koje traju od 2 do uključivo 5 dana;
3) 48 sati prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju kraće od dva dana.

Uvjeti otkaza paket aranžmana:

1) putnik može paket aranžman otkazati bez storno troška do 65 dana prije početka putovanja,
2) ako putnik otkaže putovanje 64 do 36 dana prije početka putovanja, obračunava se 50% storno troška,
3) ako putnik otkaže putovanje 35 do 25 dana prije početka putovanja, obračunava se 80% storno troška,
4) ako putnik otkaže putovanje manje od 24 dana prije početka putovanja, obračunava se 100% storno troška.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici  Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Korisne informacije

Kanada

Službeno ime: Kanada
Geografski položaj: Sjeverna Amerika, graniči sa SAD-om na jugu i sjeveru (Aljaska), na zapadu izlazi na Tihi ocean, a na istoku na Atlantski ocean.
Površina: 9.984.670 km2
Broj stanovnika: oko 34.786.000 
Glavni grad: Ottawa
Jezik: engleski, francuski
Religija: katolici 42.7%, protestanti 23.3%, ostali 34%
Vremenska razlika: -4,5 do -9 sati 
Novčana jedinica: kanadski dolar (CAD), 1 CAD = oko 5,0 HRK
Kupovina: u Kanadi možete naći nevjerojatan izbor proizvoda u velikim trgovačkim centrima, robnim kućama, buticima i trgovinama. Trgovine tehničkom robom su zanimljive jer nude robu izvanredene kvalitete po relativno niskim cijenama. Odjeća europskih proizvođača nešto je skuplja nego u Europi.
Odjeća i obuća: slojevita odjeća, ovisno o dobu godine i dijelu Kanade koji se posjećuje. Preporučljivo je toplo se obući.
Hrana i piće: izuzetno internacionalna kanadska kuhinja nudi gotovo sve vrste kulinarskih svjetskih specijaliteta, s obiljem morske hrane (kamenice, rakovi, jastog, losos), jela od govedine (burgers, steakes), sušeno meso i riba, svježe voće i povrće, deserti sa sirupom od javora. Od pića tu su: svijetlo pivo Molson Canadian i Labatt Blue, Rye Whisky i Canadian Club. Vina Chardonnays, Riesling i pinot Noir iz pokrajina Ontario i British Columbia.
Napon struje: 110V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: nije potrebna. Za ulazak u Kanadu potrebno je ispuniti eTA obrazac www.cic.gc.ca/english/visit/eta.asp , cijena 7 CAD
Mobilne mreže: T-Mobile, VIPnet i Tele2 partneri. Potreban TRI Band uređaj (za detalje kontaktirajte lokalnog operatera)
Pozivni broj zemlje: +1
Korisna web stranica: www.keepexploring.ca 
Klima: kontinentalna. Zimi, temperature u većinskom dijelu Kanade padnu ispod točke smrzavanja. Jugozapadna obala ima relativno blagu klimu. Uz Arktički krug prosječne temperature su ispod točke smrzavanja tijekom sedam mjeseci godišnje. Tijekom ljetnih mjeseci za južne provincije je karakteristična visoka razina vlage i temperatura zraka koja može dosegnuti i 30°C. Jake oborine su tipične za zapadnu i jugoistočnu Kanadu.

Toronto je najnaseljeniji grad u Kanadi te glavni grad provincije Ontario. Nalazi se u Južnom Ontariju na sjeverozapadnoj obali jezera Ontario. Sa preko 2,5 miliona stanovnika, peti je najnaseljeniji grad u Sjevernoj Americi. Stanovnici Toronta sebe nazivaju Torontonians (engleski), odnosno torontois (francuski). Njegovo metropolitansko područje sa 5 miliona stanovnika je sedmi najveći urbani region u Sjevernoj Americi. Toronto je srce "Velikog Toronta" (engl. Greater Toronto Area odnosno GTA), i dio je gušće naseljenog regiona u Južnom Ontariju poznatom kao "Zlatna potkovica" (engl. Golden Horseshoe), što je dom za oko 8,1 miliona ljudi - otprilike 25% ukupnog stanovništva Kanade. Prema popisu iz 2011. godine, u urbanom dijelu Toronta je živjelo 5.132.794 a u metro području 5.583.064 stanovnika.

Kanada je površinom od 9.984.670 km² druga po veličini zemlja na svijetu. Nalazi se na sjeveru sjevernoameričkog kontinenta, graniči sa SAD-om na jugu i sjeveru (Aljaska), na zapadu izlazi na Tihi ocean, a na istoku na Atlantski ocean. Glavni grad Kanade je Ottawa. Toronto je glavno gospodarsko središte. Ostali važni gradovi su Montreal (najveći grad francuske Kanade), Vancouver, Edmonton i Calgary. Prema popisu iz 2001. ima 30.007.094 stanovnika (3.3 na km²). Kanada je nastala kao unija britanskih kolonija na sjevernoameričkom kontinentu. Kao federalna unija sa statusom dominiona sastoji se od deset provincija i tri teritorija. Kanada je 1867. na miran način dobila samostalnost od Velike Britanije. Kanada je parlamentarna demokracija i ustavna monarhija s kraljicom Elizabetom II. kao monarhom. Kanada je multikulturalna država s dva službena jezika: engleskim i francuskim. Kanada je jedna od zemalja s najrazvijenijim gospodarstvom.

Montreal

Montréal  je drugi po veličini grad u Kanadi i najveći grad u pokrajini Québec. Grad se nalazi na istoimenom otoku koji je smješten na ušću Saint Lawrence i rijeke Outaouais. Kao i u ostatku Québeca, materinski jezik većine stanovništva je francuski, a u gradu živi i značajna anglofona manjina. Grad se smatra prijestolnicom frankofonske Sjeverne Amerike, te je drugi grad na svijetu, poslije Pariza, po broju ljudi koji govore francuskim jezikom. U samom gradu živi 1.620.693 stanovnika prema popisu iz 2006., dok u širem području grada živi 3.635.571 stanovnika. Šire područje grada obuhvaća i 75 otoka i otočića, uz glavni otok Montréal. U Montréalu je održana Svjetska izložba 1967., kao i Olimpijske igre 1976 godine. Općenito se Montréal smatra jednim od najboljih gradova za život u Sjevernoj Americi, a prema mnogima ovaj grad je i kulturna prijestolnica Kanade. Također ovo je jedan od deset najčišćih gradova na svijetu.

Niagara Falls

Slapovi Niagare predstavljaju niz masivnih vodopada koji se nalaze na rijeci Niagari u istočnom dijelu Sjeverne Amerike, na granici Sjedinjenih Američkih Država i Kanade. To su zapravo tri odvojena vodopada, ne osobito visoki, ali zato vrlo široki. Sa 168 000 kubnih metara vode u minuti jedni su od najpoznatijih slapova svijeta. Iako ne osobito visoki, slapovi Niagare predstavljaju jedne od najširih i najmoćnijih vodopada na svijetu. Poznati su po svojoj ljepoti te služe kao popularna turistička destinacija i izvor hidroelektrične energije. Na suprotnim obalama su smješteni gradovi-blizanci Niagara Falls, New York i Niagara Falls, Ontario. Niagara, što znači "voda što grmi",naziv je koji su ovom moćnom slapu, koji dana tvori spektakularnu granicu između SAD-a i Kanade, nadjenuli američki Indijanci. Od jezera Erie rijeka Niagara mirno teče gotovo 56 km, no u blizini jezera Ontario pretvara se u brzace koji užurbano jure prema kataraktu u magli vodene prašine i duga. Potom slijedi dramatičan pad od otprilike 50 metara u kojem se bujica uz grmljavinu strmoglavljuje u podivljahu pjenu kao da pada u ponor bez dna. Otok Goat, na rubu kaskade, rijeku dijeli na dva djela. Američki slapovi na istočnoj stranai tvore ravnu crtu dugu oko 300 metara, a kanadski slapovi Horseshoe, (Slapovi potkove) dvostruko su duži i, kako im i ime govori, imaju oblik potkove.

Ottawa

Ottawa je glavni grad Kanade. Grad se nalazi u južnom dijelu pokrajine Ontario, na rijeci Ottawi (Outaouais) koja tvori prirodnu granicu između Ontarija i Québeca. Na drugoj strani rijeke nalazi se susjedni grad Gatineau. Ova dva grada, zajedno sa okolnim općinama, čine Regiju nacionalne prijestolnice (National Capital Region ili Région de la capitale nationale). Iako općinama u ovoj regiji upravljaju različite lokalne vlasti, saveznim područjima unutar regije upravlja Komisija nacionalne prijestolnice (National Capital Commission ili Commission de la capitale nationale). Grad Ottawa je dvojezično područje, gdje su službeni jezici engleski i francuski. Materinski jezik 63% stanovništva je engleski, dok francuskim kao materinskim jezikom govori 15% stanovništva. Oba ova jezika široko su korištena. U 2006. godini imala je 812.129 stanovnika u gradskom području, a 1.168.788 na širem metropolitanskom području. Ottawa je po veličini četvrti kanadski grad, te drugi grad u Ontariju. Gospodarstvo kanadskog glavnog grada temelji se na dva sektora: poslovima vezanim za savezne agencije i saveznu vladu, te sektoru visokotehnološke industrije. Ottawa je jedan od najznačajnijih kanadskih gradova prema BDP-u i prihodima po zaposlenima, te prvi grad u državi prema udjelu visokoobrazovanih osoba u gradskom stanovništvu.

Quebec City

Québec city je glavni grad istoimene kanadske provincije Québec, u kojoj je i treći najveći grad (nakon Montreala i Lavala). Stari grad Quebec jedini je utvrđeni grad u Sjevernoj Americi sjeverno od Meksika, a čije zidine postoje i danas. Zbog čega je upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Americi 1985. godine. U gradu se nalaze i važne institucije poput Državnog sabora Quebeca (Assemblée nationale du Québec), Državnog muzeja umjetnosti (Musée national des beaux-arts du Québec) i Muzej civilizacije (Musée de la civilisation).

Toronto

Toronto je najveći grad u Kanadi te glavni grad provincije Ontario. Broj stanovnika Toronta (po popisu iz 2006.) iznosi 2.503.281. Stanovnici Toronta sebe nazivaju Torontonians (engleski), odnosno torontois (francuski). Grad je dio Zlatne potkove regije Ontario – gusto naseljene regije uz jezero Ontario s oko 7 milijuna stanovnika. Oko 23% populacije Kanade živi upravo u ovom području, a oko 1/6 kanadskih radnih mjesta nalazi se u okvirima grada. Najviša građevina je CN toranj, visok preko 500 metara koji je donedavno bio najviša građevina na svijetu. Prije dolaska Europljana su na prostoru Toronta živjeli Indijanci Huron i Irkezi. Ime Toronto dolazi od irokeškog naziva tkaronto, što znači drvo u vodi. Francuski trgovci su 1750. osnovali grad Fort Rouillé na tom prostoru. Nakon Američkog rata za nezavisnost na ovo područje dolazi mnogo engleskih naseljenika. Godine 1793. je John Graves Simcoe osnovao tvrđavu York, koja je postala jezgra današnjeg grada. Nakon osnivanja provincije Ontario 1867. Toronto je postao njezin glavni grad. U razdoblju 1849.–1852. i 1856.-1858. Toronto je bio glavni grad Ujedinjenih provincija Kanade. Gradovi Toronto i Montreal su se sporili oko prava da postanu glavni grad Kanade te je odlučeno da glavni grad postane Ottawa između njih. U 19. je stoljeću grad postao značajan industrijski centar i željezničko čvorište. Godine 1904. velik dio grada je nastradao u požaru, ali je brzo obnovljen. U 20. stoljeću u Toronto doseljava mnogo Europljana.

Moglo bi vas zanimati

Nova godina u Parizu
Polazak: 29.12.2022.
Mjesto polaska: Zagreb

Pariz

od 4.590,00 HRK od 4.390,00 HRK
Rezerviraj
Garantirano
Normandija i Bretanja
Polazak: 19.10.2022., 06.04.2023., 26.05.2023.
Mjesto polaska: Zagreb

Bayeux / Giverny / Honfleur / Le Havre / Mont St. Michel / Rouen / Saint Malo

od 6.980,00 HRK od 6.780,00 HRK
Rezerviraj
Garantirano
Indija-zlatni trokut
Polazak: 26.11.2022.
Mjesto polaska: Zagreb

Agra / Fatehpur Sikri / JAIPUR / NEW DELHI

od 7.190,00 HRK od 6.590,00 HRK
Rezerviraj
Posebna ponuda
Krstarenje Grčkim otocima i Atena
Polazak: 24.09.2022.
Mjesto polaska: Zagreb

Atena / Kreta / Mikonos / Rodos / Santorini

od 6.490,00 HRK od 5.990,00 HRK
Rezerviraj
Garantirano

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i dobivajte na e-mail najnovije ponude.