Tajland 2025.

Tajland 2025. 10 dana zrakoplovom

Tajland 2025.

Grupno
Polazak: Zagreb
03.01.2025.
od 2.215,00 EUR
od 2.115,00 EUR
Vrijednost više: Uključeni svi izleti i obroci prema programu (7 ručkova i 3 večere)! 

Predviđeni hoteli:
Bangkok: The Berkeley Pratunam 5*
Phuket: Best Western Patong Beach 4*

 

1. dan: ZAGREB – DOHA, 03.01.2025.

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb u dva sata prije leta i prijava na let zrakoplovne kompanije Qatar Airways za Bangkok. Polijetanje zrakoplova za Dohu u 15:45 sati. Dolazak u Dohu u 23:00 sati.

2. dan: DOHA – BANGKOK, 04.01.2025.

Nastavak putovanja za Bangkok. Polijetanje zrakoplova za Bangkok u 02:20 sati. Dolazak u zračnu luku Bangkok u 12:50 sati. Transfer do hotela i smještaj. Bangkok, glavni grad Tajlanda, živahna je i užurbana metropola poznata po bogatom kulturnom naslijeđu, raskošnim hramovima, živopisnom gradskom životu i ukusnoj kuhinji. Područje današnjeg Bangkoka bilo je naseljeno još u prapovijesti, ali je pravi procvat doživjelo tijekom razdoblja Sukhothai i Ayutthaya kraljevstava. Na istočnoj obali rijeke 1782. godine kralj Rama I (Buddha Yodfa Chulaloke) osniva novu prijestolnicu, Bangkok, što označava početak dinastije Chakri, koja i danas vlada Tajlandom. Odlazimo u istraživanje jednog od glavnih svjetskih gradova. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan: BANGKOK – AYUTTHAYA - BANGKOK, 05.01.2025.

Doručak. Odlazak na izlet u povijesni grad Ayutthaya (u cijeni aranžmana), nekadašnju prijestolnicu Kraljevine Ayutthaya koja je bila jedna od najznačajnijih država u jugoistočnoj Aziji od 14. do 18. stoljeća. Posjetit ćemo budistički hram Wat Phra Mahathat Buddha, važno mjesto kraljevskih obreda i ceremonija, a danas najpoznatiji po Buddhinoj glavi zarasloj u korijenje drveta. Slobodno vrijeme za istraživanje arheološkog parka. Ručak u lokalnom restoranu (u cijeni aranžmana). Po povratku u Bangkok posjetit ćemo trgovački centar Icon Siam Mall. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Nakon kratkog predaha odlazimo na krstarenje rijekom Chao Phraya uz večeru na brodu (u cijenu aranžmana). Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: BANGKOK, 06.01.2025.

Doručak. Odlazak u razgled Bangkoka (u cijeni aranžmana), grada bogate kulture i povijesti s više od 400 hramova. Prvo odlazimo do budističkog hrama na zapadnoj obali rijeke Chao Phraya koji je jedna od najpoznatijih ikona Bangkoka. Zatim odlazimo prema Kraljevskoj palači i hramu Emerald Buddha. Palača je kompleks u kojem je smješteno nekoliko zgrada svečano ukrašenih krovova i ukrašenih keramikom. Izgradnja je započela davne 1782.g i njeni zlatni zidovi svjedoče o pravm središtu moći. Najpoznatije zgrade su: Predsjednička rezidencija, kapelica i hram Wat Phra Kaeo. Tu se nalazi i smaragdni Buda koji ipak nije prekriven smaragdima već jantarom. Na snazi je vrlo strogo pravilo odijevanja – ne mogu ući osobe odjevene u kratke hlače, mini suknje, košulje bez rukava te suknje na preklop. Moguće je iznajmiti hlače i cipele. Ručak (u cijeni aranžmana) i odlazak do trgovačkog centra MBK poznatog po svojim povoljnim cijenama i mogućnosti pregovaranja. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Nakon kratkog predaha odlazak na poznatu noćnu tržnicu Asia Tique Night Market. Slobodno vrijeme za večeru. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan: BANGKOK – FLOATING MARKET – MAEKLONG RAILWAY MARKET - BANGKOK, 07.01.2025.

Doručak. Dan započinjemo posjetom plutajućoj tržnici Damnoen Saduak Floating Market, tradicionalnoj tržnici na vodi gdje lokalni prodavači prodaju voće, povrće, hranu i suvenire iz svojih čamaca. Dok plovite duž kanala možete kupiti svježe voće, poput ananasa, manga, papaje ili pak nešto od tajlandskih specijaliteta kao što su phad thai, rice noodle soup, mango sticky rice, kokosov sladoled ili sl. Nakon ovog jedinstvenog iskustva odlazimo do “tržnice pod krovom” Maeklong Railway Market, koja se nalazi na željezničkoj pruzi kojom prolazi vlak, te prodavači svoje štandove moraju micati kako bi omogućili prolazak vlaka, a onda ponovno postavljati štandove natrag na prugu. Na putu prema Bangkoku večera u lokalnom restoranu (u cijeni aranžmana). Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan: BANGKOK - PHUKET, 08.01.2025.

Doručak. Jutarnji transfer do aerodroma i prijava na let za Phuket. Po slijetanju u Phuket, transfer do hotela i prijava u hotel. Noćenje.   

7. dan: PHUKET – PHI PHI ISLAND – KHAI ISLAND - PHUKET, 09.01.2025.

Nakon doručka odlazimo na jednodnevni izlet na Phi Phi otoke udaljene 48 km od Phuketa: Phi Phi Don (najveći) i Phi Phi Lee. Na izlet se kreće autobusom, a potom nas očekuje vožnja velikim gliserima koja traje oko sat i pol. Uživajte u ronjenju i plivanju u blizini spektakularnih stijena Camel Rock, te istraživanju prekrasne pješčane plaže Monkey Bay u posebnom društvu divljih majmuna. Ručak na Phi Phi Don otoku (uključen u cijenu) i nastavak do  špilje Viking Cave, pa do lagune Pileh i zaljeva Maya gdje se snimao film "Žal" (s Leonardom di Capriom u glavnoj ulozi). Slobodno vrijeme za plivanje i ronjenje na bijeloj pješčanoj plaži otoka Khai Nai. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.

*Napomena: Plažu iz filma "Žal" (s Leonardom di Capriom u glavnoj ulozi) - plažu "Maya" kao i "Monkey beach" (plažu majmuna) vidjet ćete možda tek izdaleka, jer tajlandska vlada povremeno zabrani pristup na te plaže da ne ugrozi osjetljivi ekosustav narušen velikim priljevom turista.

8. dan: PHUKET – JAMES BOND ISLAND - PHUKET, 10.01.2025.

Doručak. Predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet, uz doplatu. Transfer mini busom do Ao Baya te ukrcaj na  brod. Odlazak na "James Bond Island", prekrasno otočje izvornog naziva Khao Phang Nga koje je 1974. nakon snimanja poznatog filma sa slavnim agentom 007 „Čovjek sa zlatnim pištoljem“ postalo izuzetno popularno. Izlet obuhvaća vožnju Phang Nga zaljevom kroz nacionalni park, odlazak s pontona na vožnju kanuom uz pogled na mangrove vegetaciju i obilazak spilja. Dolazak na Koh Ta-Poo poznat kao „James Bond Island“. Slijedi kratka stanka za istraživanje otoka. Odlazak do muslimanskog sela na otoku Pan Yee. Nakon ručka u selu (uključen u cijenu), povratak u hotel.  Večera u lokalnom restoranu (uključena u cijenu aranžmana). Noćenje.

9. dan: PHUKET, 11.01.2025.

Doručak. Nakon doručka odlazak u poludnevni razgled Phuketa, jednog od najpopularnijih otoka na Tajlandu. Odlazimo do rta Phromthep, najjužnije točke Phuketa. To je jedno od najpoznatijih područja Phuketa koje pruža nevjerojatan pogled na Andamansko more. Nakon toga odlazimo do hrama Wat Chalong, povijesnog spomenika i budističkog hrama u Chalong Bayju na Phuketu. Lokalci već stoljećima dolaze moliti gotovo svaki dan dok se zapadnjaci upoznaju s budizmom tijekom svog odmora. Na kraju razgled starog grada Phuketa uz posjet galerije Gems u kojoj možete vidjeti najljepšu kolekciju dragulja lokalne proizvodnje. Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu) i povratak u hotel. Kasni check out u cijeni aranžmana. U večernjim satima transfer do zračne luke.

10. dan PHUKET – DOHA - ZAGREB, 12.01.2025.

Prijava na let za Dohu u 00:35 sati. Slijetanje u Dohu u 04:00 sati i nastavak putovanja prema Zagrebu u 09:10 sati. Dolazak u Zagreb u 13:15 sati.

 

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 25 / Maksimalan broj putnika: 29

 

Informacije o letu:

Prijevoznik: Qatar Airways

QR218 03JAN Zagreb 15:45 - Doha 23:00
QR836 04JAN Doha 02:20 – Bangkok 12:50
QR841 12JAN Phuket 00:35 – Doha 04:00
QR217 12JAN Doha 09:10 – Zagreb 13:15

Polazak

Cijena uključuje:
 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Doha – Bangkok – Phuket – Doha – Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 20 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 7 kg);
 • 4 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 5* u Bangkoku
 • 3 noćenja s doručkom i kasni check out u hotelu 4* u Phuketu, Patong beach
 • prijevoz klimatiziranim privatnim autobusom ili minibusom prema programu
 • 7 obroka u vrijeme ručka, prema programu
 • 3 obroka u vrijeme večere, prema programu
 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Bagkok – Phuket
 • transferi i prijevoz posebnim klimatiziranim privatnim autobusom prema programu
 • razgledavanje i izlete prema programu
 • razgled Bangkoka
 • izlet Ayutthaya
 • izlet na tržnice
 • izlet brodom na otoke Phi Phi i Khai
 • Izlet brodom na otok James Bond
 • lokalni vodič na engleskom jeziku
 • razgled Phuketa
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja
Cijena ne uključuje:
 • VIZU ZA TAJLAND – Državljanima Republike Hrvatske potrebna je viza za putovanje u Kraljevinu Tajland. Potrebno je ishođenje E-vize na sljedećoj poveznici: https://thaievisa.go.th/Home. Cijena turističke vize za jedan ulaz je 35,00 EUR. Turistička single entry E-viza gotova je za 10 - 15 radnih dana. Putovnica treba vrijediti minimalno 6 mjeseci od datuma ulaska u državu te treba imati barem 3 prazne stranice. Dozvola boravka za turističku vizu za jedan ulaz je 60 dana, a viza vrijedi 3 mjeseca. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se sami informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • doplata za jednokrevetnu sobu 480 EUR, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače 50 USD po osobi, plaćanje na licu mjesta
 • napojnicu za vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča lijepo ih je dodatno nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 5 EUR po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši i niži, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti)
 • obavezna doplata za međunarodno zdravstveno osiguranje prilikom ulaska u Vijetnam (preko agencije ili samostalno)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

 

VAŽNE INFORMACIJE:
 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Qatar Airways objavljenom u 2024. godini i podložna su promjeni.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjeni i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 20 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 7 kg).
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
 • Završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.).
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. A zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 25, a maksimalan broj putnika je 29. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

 

NAČINI PLAĆANJA:

Jednokratno plaćanje:

 • Uplata na račun agencije (Internet bankarstvom, općom uplatnicom) – IBAN HR4023600001102515521 (Zagrebačka banka)
 • On-line karticama: Diners, Mastercard, Visa

On-line plaćanje na rate bez kamata:

 • Diners 2 – 12 rata
 • Mastercard Zagrebačke banke 2-6 rata
 • Viza PBZ Card 2 – 12 rata
 • Visa Zagrebačke banke 2-6 rata
 • Visa Electron PBZ banke 2 – 6 rata

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Korisne informacije

Tajland, službeno Kraljevina Tajland (staro ime ove države je bilo Sijam) je država u jugoistočnoj Aziji. Na jugu izlazi na Tajlandski zaljev, dio Južnog kineskog mora. Graniči na zapadu s Mjanmarom, na sjeveru i istoku s Laosom, na istoku s Kambodžom i na jugu s Malezijom. Planine zauzimaju sjeverni i zapadni dio zemlje (najviši vrh je Inthanon, 2.565 m). Na sjeveroistoku se nalazi brežuljkasta uzvisina Khorat koju rijeka Mekong dijeli od Laosa. Središnji dio zemlje zauzima široka dolina rijeke Chao Phraya. Dolina je jezgra tajlandske države; ovdje živi većina stanovništva. Tajlandu pripada i sjeverni dio Malajskog poluotoka. Većinu stanovništva čine etnički Thai (Tajci) čiji je jezik član tajske jezične skupine (srodan laoskome) i koji su uglavnom budisti. Osim njih, u zemlji živi i velik broj Laošana koncentriranih u sjeveroistočnom dijelu zemlje. Brojna kineska zajednica ima velik utjecaj u gospodarskom životu zemlje. Na sjeveru žive planinski narodi, među kojima se ističu Hmong i Karen.

Službeno ime: Kraljevina Tajland
Glavni grad: Bangkok
Službeni jezik: Službeni jezik je Thai. U turističkim mjestima govori se engleski.
Vremenska razlika: srednjoeuropsko vrijeme + 7 sati (Hrvatska 10:00 = Thailand 17:00 sati
Novčana jedinica: Baht (THB)
Broj stanovnika: 62 mil.
Površina: 517 000 km2;
Napon struje: 220 V
Cijepljenje: nije potrebno
Pozivni broj zemlje: +66
Mobilna telefonija: sve mreže uglavnom rade, no za roaming obavezno provjeriti kod telefonske kompanije čije usluge koristite prije putovanja
Klima: tropska klima sa 3 različite sezone. Monsuni tj. kišna sezona na Tajlandu počinje u srpnju i traje do listopada nakon čega slijedi suho i hladno razdoblje sve do polovice veljače. U razdoblju od ožujka do lipnja temperature su mnogo veće (čak do 40 stupnjeva tijekom dana). Najbolje vrijeme za boravak na Tajlandu je od studenog do ožujka da bi se izbjegla vruća i kišovita razdoblja. Međutim i svi ostali mjeseci su također pogodni za posjetu.
Odjeća i obuća: lagana pamučna odjeća, dobre i udobne cipele i oprema za kišu. U Tajlandu jeftino prodaju kvalitetne i praktične kabanice. Obuću treba skinuti u nekim hramovima i na večeri kantoke
Za posjet hramu treba biti dolično odjeven-ne toleriraju se kratke hlače, kratke suknje (trebaju biti do koljena) niti majice otkrivenih ramena.Košulje s kratkim rukavima ili slične majice su najpraktičnije.
Moderne „poderane" traperice nisu preporučljive-u kraljevskoj palači u Bangkoku i ljetnoj palači možete biti zaustavljeni na ulazu. Biti će vam ponuđen-uz malu napojnicu- dugi ogrtač ( u ljetnoj palači ponekad obavezan). U kraljevskoj i ljetnoj palači nisu dozvoljene natikače (ni muške ni ženske), sandale moraju biti s remenom na peti.
Kupovina: predmeti od pamuka, dlaka, bambusa, kokosa, papira, svile, nakit od dragog kamenja, srebra i zlata, rukotvorine svih vrsta - vrlo napredno izrađene
Hrana i piće: obavezno korištenje flaširane vode, Thailand je destinacija poznata i po kulinarstvu. Najčešće se priprema meso: piletina, govedina, svinjetina, riba, plodovi mora, svježe voće i povrće, a kod kuhanja se koriste razni začini od kojih je većina jako pikantna, te kokosovo mlijeko, curry, kikiriki. Uobičajeni prilozi su rezanci i riža.

GRANIČNE, VIZNE I ZDRAVSTVENE FORMALNOSTI

Za državljane Republike Hrvatske  viza za Tajland je potrebna. Putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju te imati barem tri prazne stranice za vizu.
Aplicirati za e-vizu možete na ovom linku.
Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se sami informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani. Molimo da se prije uplate aranžmana konzultirate sa svojim liječnikom o rizicima putovanja. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

 U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta te bio kakvih drugih problema, za hrvatske putnike nadležno je diplomatsko predstavništvo Hrvatske u Bangkoku:

Konzulat Republike Hrvatske u Kraljevini Tajland
No. 138/51, Jewelry Center Building,
23rd Floor, Room No. C-7,
Nares Road, Bangruk Disctrict,
Bangkok 10500, Thailand
Vithoon Aramvareekul, počasni konzul
+66 81 8666855
+662 236 1451

Tajland

Krabi je grad smješten na zapadnoj obali južnog Tajlanda, na ušću rijeke Krabi u zaljevu Phangnga...

Nalazi se u provinciji Krabi, čije je ujedno aministrativni centar. Također, grad je upravno središte istoimenog distrikta. U Krabiju živi oko 25 000 stanovnika. Ovo je jedan od centara industrije i turizma Tajlanda. S obzirom da gleda na Andamansko more, pout Phuketa, Krabi se nalazi pod utjecajem šestomjesečne kišne sezone između svibnja i studenog. Prosječne temperature su vrlo visoke, i kreću se od 29 do 32 stupnjeva celzijusa. Na početku perioda Rattanakosin krajem osamnaestog stoljeća, kada je prijestolnica konačno premještena u Bangkok, u Krabiju je Chao Phraya Nakorn, guverner Nokhon Si Thammarata, osnovao uzgajalište slonova. On je u Krabi poslao svog vezira Phra Palada da nadgleda ovaj zadatak, i da osigura opskrbu slonova za veći grad. Sa vezirom je kenuo veliki broj ljudi, pa je Krabi uskoro postao veće naselje sa tri općtine. To su Pakasai, Khlong Pon i Pak Lao. Kralj Chulalongkorn je 1872. godine Krabiju dao status grada. Prvi guverner grada bio je Luang Thep Sena, mada je on još neko vrijeme bio ovisan od Nakhon Si Thammarata. Ovo se promijenilo uskoro, i Krabi je 1875. godine postao četvrti u nivou starog sistema tajlandske vlade. Administratori su od tada bili odgovorni direktno Bangkoku, a povijest Krabija kao posebne provincije je počela. Krabi je postao vrlo razvijen grad, i on danas živi od industrije i turizma. Veliki broj atrakcija svake godine privlači veliki broj turista u ovaj grad. Railay je jedno od najatraktivnijih mjesta koje se nalazi na listi svih putnika. Ovdje se nalaze neke od najpopularnijih plaža u Tajlandu. Na malom poluotoku nalaze se predivne plaže sa bijelim pijeskom, krečnjačkim liticama i skrivenim lagunama. Iako je riječ o poluotoku, Railaz nije povezan putevima. Do njega se stiže samo preko mora. Dolazak ovdje je prava avantura koja se zaista isplati. U blizini Krabija se nalazi oko 200 otoka, a mnogima od njih se može pristupiti samo s mora. neka od njih su potpuno nenaseljena, a karakteriziraju ih plaže sa bijelim pijeskom, koraljni grebeni i sistemi pećina. Obilazak ovih otoka i boravak na njima je pravo uživanje. Thung Teao Forest Natural Park – Krabi je poznat po područjima izuzetne prirodne ljepote, i mjesto koje svakako treba posjetiti je Kristalna laguna u Thung Teao. Ovaj park prirode posjeduje bogati biodiverzitet. Ovdje se mogu vidjeti vrlo rijetke biljne i životinjske vrste za koje se smatralo da su iščezle. Netaknuta priroda stara vjekovima čini ovo mjesto nevjerojatnim. Otok Phi Phi su još jedno mjesto koje svakako treba posjetiti. Phi Phi otočja se smatraju za zvijezdu Tajlanda, a razlog tome je što su se našla u brojnim filmovima. Ljepota ovih otočja je izuzetna, i ona nikako neće razočarati. Kako se prilazi otocima ona se izdižu kao nekakva tvrđava. Izlazi se na plažu iza koje se pruža džungla. Dva otoka se posebno ističu po nečem nesvakidašnjem. Prvo je Phi Phi Leh, na kome niko ne živi, a drugo je Phi Phi Don, na kome nema puteva. Khao Khanab Nam planine su jedna od najvećih znamenitosti Krabija. Ova veličanstvena prirodna čuda djeluju kao kapija grada, sa rijekom između dvije krečnjačke litice koje stoje uspravno. Unutar planine se kriju nevjerojatna mjesta. Jedna od atrakcija je pećina sa zbirkom stalagmita i stalaktita, mada je ona poznata više po velikom broju skeleta pronađenih u njoj. Pored pećine nije na odmet popeti na se na jednu od dvije planine.  Khao Khanab Nam je sjajno mjesto za dan proveden u prirodi. Koh Lanta je zanosno egzotična zahvaljujući svojoj udaljenoj lokaciji, netaknutim plažama i predivnom vremenu. Ona obuhvaća 52 otoka u najjužnijoj regiji provincije Krabi. Najveće i najpoznatije je Koh Lanta Yai  koje se nalazi na nekih 70 kilometara od Krabija. Koh Lanta Yai raspolaže sa nekoliko odmarališta. Otok čine bujne džungle, čiste piješčane plaže, koraljni grebeni i kristalno čista voda. I sam grad Krabi nudi brojne atrakcije. Čine ga zanimljiva arhitektura, veseli i užurbani ljudi, brojni stranci, i mnogo drugog. Ovo je najbolje mjesto za šoping, ali i za noćni život. Grad je ispunjen barovima i klubovima u kojima je provod zagarantiran. Iako  Phuket daleko bogatiji noćni život, za one kojima nije do putovanja u drugi grad Krabi će biti sasvim dovoljan. Susan Hoi je arhaično okamenjeno groblje ljuštura, a nalazi se na 17 kilometara od centra grada Krabija. Proteže se na 200 metara duž Ban Laem Pho. Ovo groblje je staro između 25 – 40 milijuna godina, mada ima onih koji tvrde da je staro i preko 75 milijuna godina. Nastalo je tako što je krečnjak pokrio fosilne školjke, puževe, i druga morska stvorenja. Jedno je sigurno, ovo je jedinstvena prilika da se vidi ovako rijedak fenomen. Krabi ima još mnogo toga ponuditi. Ovo je mjesto za uživanje i provod. Okruženje Krabija je bogato atrakcijama koje svake godine privlače veliki broj ljudi iz cijelog svijeta. Predivne plaže, egzotična otočja, veseli ljudi, najukusnija hrana, postoji li išta bolje za savršeno putovanje.

Moglo bi vas zanimati

Azurna obala sa St. Tropezom
Polazak: 01.11.2024.
Mjesto polaska: Zagreb

Cannes / Monte Carlo / Nica / St. Tropez

od 270,00 EUR
Rezerviraj
Garantirano Posebna ponuda
Vijetnam i Kambodža 2025.
Polazak: 02.01.2025., 27.02.2025.
Mjesto polaska: Zagreb

Vijetnam

od 2.890,00 EUR od 2.815,00 EUR
Rezerviraj
Garantirano
Istanbul
Polazak: 14.08.2024.
Mjesto polaska: Zagreb

Istanbul

od 660,00 EUR
Rezerviraj
Garantirano
Andaluzija 2024.
Polazak: 03.10.2024., 05.10.2024., 10.10.2024., 17.10.2024., 19.10.2024.
Mjesto polaska: Zagreb

Cadiz / Gibraltar / Granada / Malaga / Sevilla

od 1.330,00 EUR od 1.290,00 EUR
Rezerviraj
Garantirano

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i dobivajte na e-mail najnovije ponude.