Andaluzija

Vrijednost više: uključene ulaznice za Mezquitu u Cordobi, Alhambru u Granadi, Alcázar u Sevilli i katedralu u Sevilli

Andaluzija

Grupno
Polazak: Zagreb
06.10.2021.
od 4.990,00 HRK
od 4.790,00 HRK
1. dan: ZAGREB – SEVILLA – CÓRDOBA / srijeda, 6.10.2021.

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb, na katu pored kioska Tiska, najkasnije 2 sata prije leta. Let posebnim zrakoplovom za Sevillu predviđen u 08:30. Dolazak u Sevillu planirano u 11:30 po lokalnom vremenu. Po slijetanju i iskrcaju prtljage odmah nastavljamo putovanje, ovaj put autobusom, prema 150 km udaljenoj Córdobi, jednom od najstarijih europskih gradova i grada s čak četiri lokaliteta na listi svjetske kulturne baštine organizacije UNESCO. To Córdobu čini gradom s najviše UNESCO zaštićenih lokaliteta u svijetu, više čak i od poznatijih Rima i Pariza, a to su redom: La Mezquita (džamija/katedrala), povijesno središte grada, Medina Azahara i svjetski slavna La Fiesta de los patios (Festival dvorišta) - tradicija od 1918. godine u kojoj lokalno stanovništvo svake godine u svibnju otvara svoja dvorišta ukrašena cvijećem za susjede, turiste i putnike namjernike… Po dolasku smještaj u hotel. Predlažemo orijentacijsku šetnju Córdobom s voditeljem putovanja. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan: CÓRDOBA – GRANADA / četvrtak, 7.10.2021.

Doručak i odjava iz hotela. Razgled nekadašnje prijestolnice maurskog kraljevstva El-Andalus: džamija/katedrala "Mezquita", simbol grada i čudo maurske arhitekture (ulaznica u cijeni); slikovita židovska četvrt sa sinagogom, stara gradska jezgra iz 10 st... Polazak prema Granadi, smještenoj u podnožju Sierra Nevade, posljednjem uporištu Maura na Pirinejskom poluotoku koji su se tu zadržali sve do 1492. godine. Granada je na glasu kao jedan od naljepših i najposebnijih španjolskih gradova te postoji mnogo španjolskih izreka koje govore o ljepoti ovoga grada koji će opčiniti svakoga: "Tko nije vidio Granadu, nije vidio ništa"; "Ako trebate vidjeti samo jedan grad u Španjolskoj - neka to bude Granada", "Nema ničeg goreg nego doći u Granadu, a biti slijep", itd.... Po dolasku, smještaj u hotel. Slobodna večer za vlastite programe. Predlažemo odlazak na flamenco show, uz doplatu, jer je Andaluzija pravo mjesto za doživjeti iskonski flamenco! Noćenje.

3. dan: GRANADA / petak, 8.10.2021.

Doručak. Odlazak u razgled slavne palače Alhambre, najznačajnije i najbolje očuvane arapske palače iz 13. st. (ulaznica u cijeni). Ovo arhitektonsko remek-djelo jedno je od ne samo španjolskih, nego i europskih, odnosno svjetskih bisera. Maurski vladari su Alhambru zamislili kao raj na zemlji, stoga će vas cijeli kompleks zaista ostaviti bez daha i dati osjećaj uzvišenog mjesta. Palaču okružuju dobro očuvani vrtovi Generalife iz 14. st., te dva ulaza, Puerta de las Armas i Puerta de la Justicia. Obilazak nastavljamo razgledom Al Casabe, palače Carlosa V, Nasridskih palača i vrtova. Toranj Comares najviši je u palači, a u njemu je bila smještena Prijestolnička, zvana još i Izaslanička dvorana, koju je koristio vladajući (sultan) za primanje svojih izaslanika. U 18. i 19. stoljeću Alhambra je ostala gotovo zaboravljena, u njoj su živjeli beskućnici i prosjaci, a Napoleon je u svojim pohodima razrušio čak dva tornja Alhambre. Srećom, tornjevi su obnovljeni, a od 1870. g. Alhambra je zaštićena i proglašena nacionalnim spomenikom, dok je od 1984. godine i na popisu UNESCO-ove svjetske baštine! Nakon razgleda kompleksa kraće slobodno vrijeme. Poslijepodne odlazak u središte Granade gdje ćemo vidjeti povijesnu jezgru grada, trgovačku ulicu Alcacerias, Plaza Nueva, Capillu Real (posljednje počivalište slavnog kraljevskog para, Izabele i Fernanda). Tko želi, preporučujemo individualni posjet kapeli. Slobodan ostatak dana za vlastite programe. Preporučujemo posjet poznatoj četvrti Albaícin, uskih i vijugavih uličica u usponu, s koje ćete napraviti najljepšu fotografiju Alhambre. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: GRANADA – MÁLAGA – RONDA - SEVILLA / subota, 9.10.2021.

Raniji doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema Málagi, rodnom gradu velikog Pabla Picassa. Málaga dugo nije privlačila turiste kao lučki grad, ali doživjela je renesansu posljednjih desetljeća i više ne privlači samo turiste željne pješčanih plaža... Po dolasku kratka panoramska vožnja gradom: Kongresna palača, Avenida de Andalucia, Plaza de la Marina.. Slobodno vrijeme za šetnju glavnom ulicom Calle Marques de Larios i za kratki cortado. Autobusom nastavljamo prema slikovitoj Rondi, smještenoj na stmoj litici, na 750 m nadmorske visine, s impresivnim kamenim mostom. Ronda je kolijevka koride, a legendarna matadorska obitelj Romero je upravo u Rondi postavila osnovna pravila borbe s bikovima. Kraće slobodno vrijeme u povijesnom središtu za šetnju i kupovinu suvenira. U kasnim poslijepodnevnim satima krećemo prema Sevilli. Po dolasku smještaj u hotel. Slobodna večer za vlastite programe, predlažemo odlazak s voditeljem putovanja u šetnju do povijesnog središta grada, do četvrti Santa Cruz. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan SEVILLA – ZAGREB / nedjelja, 10.10.2021.

Doručak i odjava iz hotela. Razgled prijestolnice Andaluzije, veličanstvene Seville: posjet Trgu Plaza de España, zasigurno najvećoj atrakciji parka Marije Luise jer se prostire na preko 50 000 četvornih metara, po nekima i najljepšim dijelom Seville pa nije čudo da mnoge razglednice grada sadrže upravo taj motiv. Razgled nas dalje vodi preko Real Alcázara (ulaznica u cijeni), nekadašnje maurske vladarske palače i veličanstvene sevillske katedrale (ulaznica u cijeni) s preko 30 oltara i slikama velikih španjolskih majstora Francisca Zúrbarana i Goye, do mauzoleja Kristofora Kolumba i 96 m visokog tornja Giralda s intrigantnom maurskom dekoracijom. Nastavak šetnje do Barrio Santa Cruz, stare židovske četvrti uskih uličica i malih trgova s palmama i stablima naranči, gdje možete kušati brojne sevillske specijalitete. Poslijepodne preporučujemo fakultativni odlazak na vožnju brodom rijekom Guadalquívir od Zlatnog Tornja - Torre del Oro ili posjet Museo de Bellas Artes, s impresivnom kolekcijom španjolskog slikarstva (Murillo, Zúrbaran, Ribera, Velazquez - ulaz besplatan). Slobodno vrijeme do transfera za zračnu luku za shopping i kupnju suvenira ili odlazak na pravi tapas - prvu stvar koja padne na um kad govorimo o hrani i Sevilli. Iako ih možete naći diljem Španjolske, oni u Sevilli su najbolji. Transfer do zračne luke i prijava na let za Zagreb s predviđenim polijetanjem u 18:00 sati. Predviđeni dolazak u Zagreb u 21:00 sati. Kraj programa.

 

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 15 / Maksimalan broj putnika: 45

Informacije o letu
Prijevoznik: Croatia Airlines
06OCT ZAGREB 08:30 SEVILLA 11:30
10OCT SEVILLA 18:00 ZAGREB 21:00

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Španjolsku na službenim stranicama MVEP-a vezano uz potrebe za PCR testiranja i mogućnostima ulaska u Španjolsku.

Direktnim letom iz Zagreba

Vrijednost više: uključene ulaznice za Mezquitu u Cordobi, Alhambru u Granadi, Alcázar u Sevilli i katedralu u Sevilli

Predviđeni hoteli:

Cordoba: Hotel Cordoba Center 4*

Granada: Hotel Abba 4*

Sevilla: Hotel Exe Sevilla Macarena 4*

Polazak

Cijena uključuje:
 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Sevilla – Zagreb
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi do 15 kg maksimalnih dimenzija 158 cm i ručna prtljaga do 5 kg, dimenzija 55x35x25 cm
 • jedno noćenje s doručkom u hotelu 4* u Córdobi u dvokrevetnim sobama
 • dva noćenja s doručkom u hotelu 4* u Granadi u dvokrevetnim sobama
 • jedno noćenje s doručkom u hotelu 4* u Sevilli u dvokrevetnim sobama
 • prijevoz autobusom i sve razglede prema programu
 • ulaznica za Mezquitu i lokalnog vodiča, Córdoba
 • ulaznica za Alhambru i lokalnog vodiča, Granada
 • ulaznica za Alcázar i lokalnog vodiča, Sevilla
 • ulaznica za katedralu u Sevilli
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • boravišna pristojba
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja
Cijena ne uključuje:
 • obaveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe i naknade - 990 kn po osobi (plaća se agenciji prilikom rezervacije aranžmana)
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 1.290 kn, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • flamenco show i večera u Granadi - 390 kn, plaćanje prilikom rezervacije aranžmana, minimalno 15 osoba
 • napojnicu za vodiča – po želji, nije obavezno, ukoliko ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2-5 eur po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami ako istu želite ostaviti)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.
Popusti i doplate:
 • 80% popusta za jedno dijete do 1,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete nema svoje sjedalo u avionu i spava sa dvije odrasle osobe u krevetu, ne plaća zrakoplovne pristojbe ukoliko su one posebno naznačene,
 • 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ukoliko su one posebno naznačene
 • trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

 

Korisne informacije

VAŽNE INFORMACIJE
 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlines objavljenom u 2021. godini i podložna su promjeni.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda gradova, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
 • Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 15 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 5 kg, dimenzija 55x40x23 cm).
 • Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, servisne informacije i sl.).
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelja putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
 • Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
NAPOMENA:

Kod charter letova, red letenja podložan je promijeni u vrlo kratkom vremenu pred polazak na put. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije polaska. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja,ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Radno vrijeme pojedinih znamenitosti je različito tako da se vremenski tijek razgledavanja može mijenjati.

KORISNE INFORMACIJE O DESTONACIJI: 

Španjolska je Smještena na jugozapadu Europe te zauzima veći dio Pirenejskog poluotoka. Dio su njenog teritorija i dva arhipelaga, smještena u Sredozemnom moru (Balearski otoci) i Atlantskom oceanu (Kanarski otoci), sjevernoafrički primorski gradovi Ceuta i Melilla, koji su pod španjolskom upravom te enklava Llívia u francuskim Pirenejima.

Sevilla je glavni grad Andaluzije (Španjolska), te glavni grad istoimene provincije. Šire gradsko područje, uključujući staelitske gradove, ima 1,493.416 stanovnika (2009.) čime je tako četvrti grad po veličini u Španjolskoj.Smjestila se na obalama Guadalquivira na prekrasnom položaju. Bio je to bogat i slavan grad već u doba arapske vladavine, a kasnije su iz njega kretali konkvistadori u osvajačke pohode i vraćali se donoseći prekooceansko blago. Danas je Sevilla sveučilišni grad i sjedište biskupije, te glavno trgovačko središte južne Španjolske.

Málaga je grad i luka u španjolskoj autonomnoj zajednici Andaluziji, na obali Sredozemnog mora, u regiji Costa del Sol. Godine 2007. grad je imao 561.250 stanovnika, čime je drugi po brojnosti u Andaluziji (iza Seville), a šesti u Španjolskoj. Málaga je udaljena 198 km od Seville, a 544 km od Madrida. Glavne ekonomske djelatnosti su trgovina i turizam.U Málagi su rođeni slavni Pablo Picasso i Antonio Banderas. Grad je poznat po vinu i po sportskim klubovima Málaga CF (nogomet) i CB Unicaja Malaga (košarka).

Córdoba je glavni grad istoimene pokrajine u Andaluziji na rijeci Guadalquiviru, južna Španjolska, na Pirinejskom poluotoku. U gradu je razvijena tekstilna i metaloprerađivačka industrija, strojogradnja, te izrada ukrasnih predmeta u zlatu i srebru. Od 1984. godine, stari dio grada upisan je na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi.

Granada je grad i središte istoimene provincije u španjolskoj autonomnoj zajednici Andaluziji. Smješten je na brežuljcima u podnožju Sierre Nevade, na slivu triju rijeka, Beiro, Darro i Genil, udaljen samo sat vremena vožnje od obale Sredozemnog mora. Grad je po broju stanovnika šireg gradskog područja (472.638 2005. god.) na 13. mjestu u Španjolskoj, ali 3,3% stanovnika, većinom iz Južne Amerike, još uvijek nemaju španjolsko državljanstvo.Granada je poznata po umjetničkim dijelima, poput maurske palače Alhambre i Almohadijskim ulicama u četvrti Albaicín, te dragocjenim povijesnimsvjedočanstvima. Sveučilište u Granadi se smatra prestižnom obrazovnom ustanovom, a noćni život je također na dobrom glasu. Grad je dobio ime po mogranju (španjolski: granada) koji se također nalazi na gradskom grbu i zastavi.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za Španjolsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Španjolskoj nalazi se u Madridu.
Konzulat Republike Hrvatske u Kraljevini Španjolskoj u Madridu se nalazi na adresi Calle Claudio Coello 78/2, 28001 Marid, Španjolska.
Kontakt podaci: tel. 0034 91 577 6881, 577 6901, fax. 0034 91 577 6905, e-mail: madrid@mvep.hr. Izvanredna i opunomoćena veleposlanica: Nives Malenica.
Uredovno vrijeme Veleposlanstva:: ponedjeljak-petak 9:00-17:00.
Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva:(za stranke): ponedjeljak, srijeda, četvrtak i petak 10:00-13:00; utorak 13:00-16:00.
Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0034630526085.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. A zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 15, a maksimalan broj putnika je 45. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova www.mvep.hr . Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

 

Andaluzija

Španjolska je Smještena na jugozapadu Europe te zauzima veći dio Pirenejskog poluotoka. Dio su njenog teritorija i dva arhipelaga, smještena u Sredozemnom moru (Balearski otoci) i Atlantskom oceanu (Kanarski otoci), sjevernoafrički primorski gradovi Ceuta i Melilla, koji su pod španjolskom upravom te enklava Llívia u francuskim Pirenejima.

Sevilla je glavni grad Andaluzije (Španjolska), te glavni grad istoimene provincije. Šire gradsko područje, uključujući staelitske gradove, ima 1,493.416 stanovnika (2009.) čime je tako četvrti grad po veličini u Španjolskoj.Smjestila se na obalama Guadalquivira na prekrasnom položaju. Bio je to bogat i slavan grad već u doba arapske vladavine, a kasnije su iz njega kretali konkvistadori u osvajačke pohode i vraćali se donoseći prekooceansko blago. Danas je Sevilla sveučilišni grad i sjedište biskupije, te glavno trgovačko središte južne Španjolske.

Málaga je grad i luka u španjolskoj autonomnoj zajednici Andaluziji, na obali Sredozemnog mora, u regiji Costa del Sol. Godine 2007. grad je imao 561.250 stanovnika, čime je drugi po brojnosti u Andaluziji (iza Seville), a šesti u Španjolskoj. Málaga je udaljena 198 km od Seville, a 544 km od Madrida. Glavne ekonomske djelatnosti su trgovina i turizam.U Málagi su rođeni slavni Pablo Picasso i Antonio Banderas. Grad je poznat po vinu i po sportskim klubovima Málaga CF (nogomet) i CB Unicaja Malaga (košarka).

Córdoba je glavni grad istoimene pokrajine u Andaluziji na rijeci Guadalquiviru, južna Španjolska, na Pirinejskom poluotoku. U gradu je razvijena tekstilna i metaloprerađivačka industrija, strojogradnja, te izrada ukrasnih predmeta u zlatu i srebru. Od 1984. godine, stari dio grada upisan je na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi.

Granada je grad i središte istoimene provincije u španjolskoj autonomnoj zajednici Andaluziji. Smješten je na brežuljcima u podnožju Sierre Nevade, na slivu triju rijeka, Beiro, Darro i Genil, udaljen samo sat vremena vožnje od obale Sredozemnog mora. Grad je po broju stanovnika šireg gradskog područja (472.638 2005. god.) na 13. mjestu u Španjolskoj, ali 3,3% stanovnika, većinom iz Južne Amerike, još uvijek nemaju španjolsko državljanstvo.Granada je poznata po umjetničkim dijelima, poput maurske palače Alhambre i Almohadijskim ulicama u četvrti Albaicín, te dragocjenim povijesnimsvjedočanstvima. Sveučilište u Granadi se smatra prestižnom obrazovnom ustanovom, a noćni život je također na dobrom glasu. Grad je dobio ime po mogranju (španjolski: granada) koji se također nalazi na gradskom grbu i zastavi.

Moglo bi vas zanimati

Izrael, putovanje Svetom zemljom - 8 dana
Polazak: 05.10.2021., 29.03.2022.
Mjesto polaska: Zagreb

Betlehem / Jeruzalem / Tel Aviv / Tiberijas

od 9.980,00 HRK od 9.780,00 HRK
Rezerviraj
Bugarska - ljeto na Crnom moru
Polazak: 31.07.2021.
Mjesto polaska: Zagreb

Bugarska

od 3.190,00 HRK od 2.990,00 HRK
Rezerviraj
Garantirano
Korzika i Sardinija 2021.
Polazak: 09.10.2021., 23.10.2021.
Mjesto polaska: Zagreb

Ajaccio / Alghero / Bonifacio / Corte / Livorno / Porto Cervo

od 4.690,00 HRK od 4.390,00 HRK
Rezerviraj
Garantirano Posebna ponuda
Pariz - 4 dana zrakoplovom
Polazak: 19.08.2021.
Mjesto polaska: Zagreb

Pariz

od 2.290,00 HRK od 2.090,00 HRK
Rezerviraj
Top destinacija

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i dobivajte na e-mail najnovije ponude.