Barcelona

Barcelona

Grupno
Polazak: Zagreb
19.09.2023., 03.10.2023.
od 582,00 EUR (4.385,08 HRK)

Predviđeni smještaj: Hotel Arya 3*, Eurohotel Gran Vía Fira 4*, i sl.

Dodatna vrijednost: uključena ulaznica u Park Güell i panoramski razgled Barcelone!
Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana.

1. dan: ZAGREB – BARCELONA 

Polasci 19.9. i 3.10.: Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod kioska Tiska dva sata prije leta. Let zrakoplovom kompanije Vueling na redovnoj liniji za Barcelonu u 16:40 sati te dolazak u zračnu luku El Prat u Barceloni planirano u 19 sati. Po dolasku slijedi organizirani transfer do hotela  i smještaj u sobe. Moguć odlazak u orijentacijsku šetnju s voditeljem putovanja do središte grada javnim gradskim prijevozom i slobodno vrijeme za večeru. Povratak u hotel u dogovoreno vrijeme s voditeljem putovanja ili inidividualno. Noćenje.
Polazak 23.7.: Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod kioska Tiska dva sata prije leta. Let zrakoplovom kompanije Croatia Airlines na redovnoj liniji za Barcelonu u 17:50 sati te dolazak u zračnu luku El Prat u Barceloni planirano u 20 sati. Po dolasku slijedi organizirani transfer do hotela i smještaj u sobe. Moguć odlazak u orijentacijsku šetnju s voditeljem putovanja do središte grada javnim gradskim prijevozom i slobodno vrijeme za večeru. Povratak u hotel u dogovoreno vrijeme s voditeljem putovanja ili inidividualno. Noćenje.

2. dan: BARCELONA

Doručak. Odlazak u panoramsku vožnju gradom u kojem ćete imati prilike doživjeti pravi mediteranski šarm ove katalonske ljepotice: plaza España –  Montjuic – Olimpijski stadion – Kolumbov spomenik – Passeig de Gracia, slavna avenija s Gaudijevim kućama – glavni trg Plaza Cataluña. Vožnju Barcelonom završavamo kod parka Güell – veličanstvenog djela Antonija Gaudija s poznatim, bajkovitim, mediteranskim vrtovima (ulaznica uključena). Nešto dalje od središta grada, to remek-djelo Gaudija koje je ujedno i spomenik s popisa organizacije UNESCO, sa svojim neobičnim vizurama, snovitim kreaturama i oblicima idealno je mjesto za bijeg iz gradske vreve, a pogled s parka na grad, sve do mora, naprosto je očaravajuć! Samostalna šetnja kompleksom. Poslije obilaska parka, spuštamo se prema Gotičkoj četvrti na slavnoj Rambli gdje ćemo i završiti s današnjom šetnjom Barcelonom. Slobodno poslijepodne. Navečer predlažemo odlazak na flamenco predstavu s uključenim pićem (uz doplatu prilikom rezervacije aranžmana). Povratak javnim gradskim prijevozom s voditeljem putovanja. Noćenje.

3. dan: BARCELONA: fakultativni izlet u Montserrat

Doručak. Danas predlažemo odlazak na Montserrat, najsvetiju planinu Katalonije i najvažnije katalonsko vjersko sjedište, smješteno 48 km zapadno od Barcelone visoko na „Nazubljenoj planini“  (uz doplatu prilikom rezervacije aranžmana, minimum 20 putnika). Mjesto je to štovanja tzv. „La Morenete“ odnosno Crne Bogorodice, skulpture svetice zaštitnice Katalonije čija se kreacija pripisuje sv. Luki i koju je navodno u Barcelonu dopremio sv. Petar i do dana današnjeg se nalazi u benediktinskom svetištu Mare de Deu de Montserrat, u nadnaravnom stjenovitom pejzažu. Po povratku u Barcelonu predlažemo posjet jednom od najslavnijih svjetskih stadiona, grandioznom Camp Nou (doplata prilikom rezervacije aranžmana). Za putnike koji ostaju u Barceloni, preporučujemo šetnju njezinim parkovima među kojima se primjerice ističe Parc de la Ciutadella gdje je smješten i barcelonski ZOO. Ili odlazak na Tibidabo, legendarni zabavni park u gorju Collserola koji se vidi iz svih dijelova grada. Ili se zabavite u fantastičnoj kupovini u Barceloni, grad pruža vrhunske i vrlo povoljne mogućnosti šopinga raznih poznatih španjolskih robnih marki. Ako vam se ne hoda po trgovinama, uvijek možete provesti dan na jednoj od više barcelonskih plaža, uređenih za OI 1992. koje imaju fantastično uređenu šetnicu koja vodi od plaže Mar Bella do popularne Barcelonete.

4. dan: BARCELONA: fakultativni izlet u Figueras

Doručak. Predlažemo fakultativno izlet u Figueras, rodni grad genijalnog Salvadora Dalija, u kojem se nalazi njegov muzej, jedan od najneobičnijih muzeja u Španjolskoj i drugi najposjećeniji u zemlji (uz doplatu prilikom rezervacije aranžmana, minimum 20 putnika). Ovaj važni predstavnik španjolskog nadrealizma tu je dao sagraditi muzej za koji je kupio gradsko kazalište nadsvođeno staklenom kupolom i u njega smjestio mnogo svojih neobičnih djela, a sâm izgled muzeja potpuno je u njegovom stilu, začudan i ekscentričan! Slobodno vrijeme za šetnju i kavu te povratak u Barcelonu u popodnevnim satima. Za one koji odluče ostati u gradu, slobodan dan za osobne programe u gradu koji pruža tako puno mogućnosti. Iskoristite priliku za posjet poznatom barcelonskom akvariju (uz doplatu), šetnju živopisnim šetalištem uz luku Port Vell, posjet Gaudijevim kućama Casa Batlló i La Pedrera, posjet nekom od barova s tapasima – tipičnim španjolskim malim zalogajima. Noćenje.

5. dan: BARCELONA – ZAGREB

Doručak. Odjava iz soba i smještaj prtljage u za to predviđenu prostoriju. Slobodno vrijeme za osobne programe i posjete poznatim muzejima kojima Barcelona obiluje, poput Pomorskog muzeja, Muzeja katalonske umjetnosti ili muzeja Joana Miroa, panoramsku vožnju brodićima po luci Barcelone ili posjet Pueblu Español, jedinstvenom kompleksu građevina u raznim stilovima iz cijele Španjolske. Ako želite posjetiti slavnu baziliku Sagrada Familia, ovo je primjerice jutro kad to možete učiniti – preporučujemo da karte kupite unaprijed na njihovoj web stranici! Ili se jednostavno zaputite prema gradskoj plaži Barceloneti i nagradite se ručkom u jednom od odličnih restorana. Povratak u hotel i transfer za zračnu luku u kasnim poslijepodnevnim satima. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Zagrebu.
*Satnice leta nalaze se na dnu programa.

Rok za prijavu: do 7 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 15 / Maksimalan broj putnika: 30

Informacije o letu:

Polazak 23.07.2023.:
Prijevoznik Croatia Airlines
ZAGREB 17:50 BARCELONA 20:00
BARCELONA 18:20 ZAGREB 20:20

Polasci 19.09. i 03.10.2023.
Prijevoznik: Vueling
ZAGREB 16:40 BARCELONA 19:00
BARCELONA 19:30 ZAGREB 21:40

Polazak

Cijena aranžmana uključuje:
 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Barcelona – Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do max. 23*/25 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8*/10 kg, dimenzija 55x40x20 cm)
 • transfere zračna luka – hotel – zračna luka s panoramskom vožnjom drugi dan programa
 • četiri noćenja s doručkom u hotelu 3/4* u Barceloni
 • ulaznicu za Park Güell
 • vanjski razgledi prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja
Cijena aranžmana  ne uključuje:
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • boravišnu pristojbu od 3-5 eur (22,60 – 37,67 kn) po osobi po noćenju (točna obavijest o iznosu boravišne pristojbe bit će objavljena u završnom pismu)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu: od 211,03 € (1.590 kn) do 230 € (11.732,94 kn), ovisno o polascima (cijene u tablici) (obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi)
 • izlet autobusom u Figueras s uključenom ulaznicom za Dali Muzej: 65,03 € (490 kn) po osobi odrasli, 51,76 € (390 kn) djeca do 14 godina (min. 20 prijavljenih – prijava i plaćanje  prilikom rezervacije putovanja)
 • izlet autobusom u Montserrat (uključuje autobsni prijevoz i pratnju voditelja putovanja): 55,74 € (420 kn) po osobi, 42,47 € (320 kn) djeca do 14 godina (min. 20 prijavljenih – prijava i plaćanje prilikom rezervacije putovanja)
 • ulaznicu za Akvarij: 27 € (203,43 kn) odrasli, djeca 5-10 god. 20 € (150,69 kn), djeca 3-4,99 god. 11 € (82,88 kn) - min. 15 prijavljenih, prijava i plaćanje prilikom rezervacije aranžmana
 • flamenco show s uključenim pićem: 50,43 € (380 kn) odrasli, djeca do 7,99 god. 25,22 € (190 kn) (min. 15 prijavljenih, prijava i plaćanje prilikom rezervacije aranžmana)
 • napojnicu za vodiča - po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice je 3 eur (22,60 kn) po danu po osobi i iznos se dijeli s lokalnim vozačima; iznos može biti i viši i niži, ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.
Informativne cijene ulaznica (po želji, cijena ulaznica je podložna promjeni – stanje na dan 2.12.2022.):
 • Sagrada Familia: od 26 eur (795,90 kn) odrasli, djeca do 11 god. gratis
 • Casa Batlló: 35 eur (263,71 kn) odrasli, djeca do 12 god. gratis, paket Blue
 • Muzej Picasso: 12 eur (90,41 kn) odrasli, mladi 18-25 god. 7 eur (52,74 kn), djeca do 18 god. gratis
 • Metro Barcelona 10 karata iznosi 11,35 eur (85,52 kn) po osobi
 •  
Popusti i doplate:
 • 80% popusta za jedno dijete do 1,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete nema svoje sjedalo u avionu i spava s dvije odrasle osobe u krevetu, ne plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
 • 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
 • trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni
 • Na polasku 23.7. mogućnost doplate za povratni priključni let iz Splita i Dubrovnika po osobi od 65,03 € (489,97 kn) ili samo jedan smjer 46,45 € (349,98 kn) - raspoloživost i potvrda letova na upit, te individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s voditeljem putovanja u Zagrebi
 • promjena imena putnika na već izdanim kartama za letove zrakoplovne kompanije Croatia Airlines 65,03 € (489,97 kn)

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Korisne informacije

VAŽNE INFORMACIJE:
 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja zrakoplovne kompanije Vueling/Croatia Airlines objavljenom u 2022. godini i podložna su promjeni.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • *Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 25 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 10 kg, dimenzija 55x40x20 cm) na letovima kompanije Vueling, na letovima kompanije Croatia Airlines dopuštena predana prtljaga je do 23 kg, ručna prtljaga do 8 kg.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
 • Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, servisne informacije i sl.). 
 • Minimum prijavljenih za realizaciju ponuđenih izleta je 20 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih moguća je doplata za manji broj putnika. 
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. 
 • Trokrevetna soba je najčešće dvokrevetna soba s pomoćnim ležajem. 
 • Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Organizator nije odgovoran niti može znati unaprijed radno vrijeme “Magičnih fontana” te jesu li u funkciji ili ne.
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za Španjolsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Španjolskoj nalazi se u Barceloni. Konzulat Republike Hrvatske u Kraljevini Španjolskoj u Barceloni se nalazi na adresi c/Comte d'Urgell, 165-167, esc B, 08036 Barcelona, Španjolska.
Kontakt podaci: tel. 0034 93 272 0043, fax. 0034 93 488 0755, e-mail: consulcroacia@telefonica.net. Počasni konzul: Juli C. Bàrcena San José. Uredovno vrijeme Konzulata: • ponedjeljak, utorak, srijeda i četvrtak od 9:00 do 13:00 • petak od 9:00 do 12.00
Molimo stranke da se za sve konzularne slučajeve obrate direktno Veleposlanstvu RH u Madridu tijekom uredovnog vremena. Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0034630526085.

Covid-19 uvjeti:

Državljani RH mogu bez ograničenja ući u Španjolsku.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. A zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 15, a maksimalan broj putnika je 30. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Španjolska je smještena na jugozapadu Europe te zauzima veći dio Pirenejskog poluotoka. Dio su njenog teritorija i dva arhipelaga, smještena u Sredozemnom moru (Balearski otoci) i Atlantskom oceanu (Kanarski otoci), sjevernoafrički primorski gradovi Ceuta i Melilla, koji su pod španjolskom upravom te enklava Llívia u francuskim Pirenejima.

Barcelona, glavni grad španjolske autonomne pokrajine Katalonije i glavno trgovačko i industrijsko središte u Španjolskoj, jedna je od najvećih luka i najveći grad na Sredozemnom moru. Urbano područje grada proteže se izvan granice gradske uprave na područje oko 803 km² i broji preko 4.200.000 stanovnika, što ga čini šestim metropolskim područjem u Europi.

Barcelona

Barcelona je drugi grad Španjolske i samouvjereni glavni grad i luka Katalonije – uistinu odiše životom i zasigurno joj niti jedan grad u državi nije ravan što se tiče stila, izgleda ili energije.
Odlazak u centar Barcelone povest će vas u otkrivanje prvoklasnih muzeja umjetnosti i modernih dizajnerskih restorana, barova, galerija i trgovina. Izvanredna crkva Antonija Gaudija, Sagrada Família i svjetski poznato šetalište ​Las Ramblas dvije su znamenitosti pri vrhu popisa znamenitosti koje morate vidjeti na svakom ​mediteranskom krstarenju.
Obilazak grada možete započeti na šetalištu Las Ramblas, a zatim produžite u srednjovjekovnu jezgru grada, Barri Gòtic. No ima puno drugih starogradskih četvrti koje se mogu istražiti, od La Ribere – doma slavnog muzeja Museu Picasso – do otkačene El Raval u kojoj su kao gljive iznikli odlični barovi, restorani i butici za vrijeme stvaranja muzeja suvremene umjetnosti, MACBA.

Čak i ako mislite da dobro poznajete ove četvrti prepune turista, uvijek postoji nešto novo za otkriti – skrivene uličice s tapas barovima koji se nisu promijenili tijekom posljednjih stoljeća, dizajnerski butici u preuređenim starim gradskim četvrtima, povoljni obroci u radničkim tavernama, neoznačeni gurmanski restorani, obrti i radnje, fin-de-siècle kafići, obnovljene srednjovjekovne palače i kvartovske tržnice. 

Na aveniji Passeig de Gràcia nalazi se Gaudijeva Casa Batlló, dizajnirana za industrijalista Josepa Batllóa: kamena fasada visi u naborima poput ljudske kože, dok na vrhu krova izviru slavni mozaični dimnjaci i tornjić s trodimenzionalnim križem.

Planina Montserrat nalazi se samo 40 km sjeverozapadno od Barcelone i vrlo je popularno izletište. Kada stignete tamo, možete posjetiti baziliku i samostan koji se poput lepeze prostiru oko otvorenog trga, a s terase se pruža nevjerojatan pogled na planinu.

Moglo bi vas zanimati

Švicarska alpskim željeznicama - 5 dana / 4 nocenj
Polazak: 11.08.2023.
Mjesto polaska: U vlastitom aranžmanu

-

od 759,00 EUR
Rezerviraj
New York i Washington deluxe
Polazak: 29.12.2023.
Mjesto polaska: Zagreb

New York / Washington D.C.

od 2.010,00 EUR (15.144,35 HRK)
Rezerviraj
Malezija, Bali i Singapur - 12 dana
Polazak: 17.11.2023., 09.01.2024.
Mjesto polaska: U vlastitom aranžmanu

-

od 2.569,00 EUR
Rezerviraj
Nova godina u Maroku - 8 dana
Polazak: 26.12.2023.
Mjesto polaska: U vlastitom aranžmanu

-

od 1.299,00 EUR
Rezerviraj

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i dobivajte na e-mail najnovije ponude.