Čarobni jug Italije

Čarobni jug Italije

Grupno
Polazak: Zagreb
18.10.2023.
od 753,00 EUR (5.673,48 HRK)
1. dan ZAGREB/SPLIT – RIM – SORRENTO

Sastanak putnika u zagrebačkoj Zračnoj luci Franjo Tuđman u 12:30h. Polijetanje zrakoplova Croatia Airlinesa za Rim u 14:35h s međuslijetanjem u Splitu u 15:25h. Ukrcaj putnika u Splitu te nastavak putovanja u 15:55h, slijetanje u Rim u 17:05h. Po dolasku obavljanje graničnih formalnosti slijedi transfer autobusom do hotela na području Sorrenta. Smještej u hotel u večernjim satima. Orijentacijska šetnja s pratiteljem putovanja Sorrentom - gradom sunca i prekrasnih pejzaža.
Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan CJELODNEVNI IZLET – OBALA AMALFI (FAKULTATIVNI IZLET)

Doručak. Odlazak na izlet na obalu Amalfi koju zbog prekrasnih pejzaža smatraju jednom od najspektakularnijih u Europi. Već sama vožnja obalom oduzima dah, dok čarobna mjestašca uz obalu upotpunjuju dojam. Prvo radimo foto pauzu iznad slikovitog Positana – ribarskog mjestašca šarenih kućica smještenog na litici. Već na prvoj pauzi možete isprobati sok od lokalnog voća (limuna i naranči). Slijedi vožnja do grada Amalfi, koji se nalazi pod UNESCO zaštitom zbog iznimne ljepote. Šetnja do katedrale Sv. Andrije s upečatljivim stubištem i dekorativnom fasadom. Slobodno vrijeme za poslijepodnevni predah uz esspreso ili možda limoncello. Nastavak vožnje do Ravella gdje ćemo vidjeti Katedralu s brončanim vratima s opisima biblijskih prizora, te Villu Rufolo u čijim je vrtovima Wagner skladao Parsifala. Slobodno vrijeme za aperol. Povratak u Sorrento u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

3.dan CJELODNEVNI IZLET POMPEJI – NAPULJ (FAKULTATIVNO)

Doručak. Odlazak autobusom do arheološkog nalazišta Pompei, najpoznatijeg i najbolje očuvanog iz doba antičkog Rima. Grad je potpuno uništen snažnom erupcijom Vezuva 79. god. te je ostao sačuvan pod debelim slojevima pepela (4-5m) i slučajno otkriven stoljećima kasnije. Razgled u pratnji lokalnog vodiča, šetnja trgovima i ulicama, pored ostataka velebnih vila, termi i foruma jednog od najznačajnijih gradova Rimskog carstva. Vožnja prema Napulju. Odlazak u razgled gradskog povijesnog središta s pratiteljem: Kraljevska palača, Castel Nuovo, galerija Umberta I, Teatro di San Carlo... Nakon razgleda, slobodno vrijeme u gradu. Napoli obiluje brojnim restoranima gdje posjetitelji mogu uživati u jelima i desertima domaće talijanske kuhinje. Povratak u Sorrento u večernjim satima. Noćenje.

4. dan CJELODNEVNI IZLET CAPRI (FAKULTATIVNO)

Doručak. Preporučamo fakultativni izlet na rajski Capri: vožnja hidrogliserom do otoka Capri, popularnog odredišta međunarodnog jet seta. Capri je poznat po bujnoj mediteranskoj vegetaciji i očaravajućem krajoliku. Po dolasku u luku Grande Marina vožnja minibusom do Anacaprija, gdje predlažemo posjet vili San Michele, s mnoštvom antičkih artefakata i prekrasnim vrtom ili vožnju žičarom do vidikovca Monte Solaro s jedinstvenim pogledom na otok i Napuljski zaljev. Nastavak vožnje i razgled mjesta Capri smještenog 142m iznad mora; Piazzetta okružena srednjovjekovnim kućama i ostale znamenitosti otoka: Certosa di San Giacomo, Giardini di Augusto, Via Krupp... Slobodno vrijeme za ručak u jednoj od tipičnih taverni te uživanje u ljepotama čarobnog Capria. Povratak brodom za Sorrento. Slobodno vrijeme u Sorrentu- gradu mediteranskog duha, prepunog cvijeća, voća. Zaštitni znak Sorrenta je limun od kojeg se pravi tradicionalni liker limoncello. Šetnja gradom te odlazak na degustaciju limoncella. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan SORRENTO – VEZUV – RIM – SPLIT/ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela. Nastavak vožnje do Vezuva, jednog od najpoznatijih aktivnih vulkana. Po dolasku (uz doplatu ulaznice)slijedi 20-minutna šetnja do kratera vulkana, koji se nalazi na 1.200m nadmorske visine. Posljednja jača erupcija vulkana bila je 1944. god. i od tada miruje. Za lijepog vremena s vrha vulkana se pruža prekrasan pogled na Napuljski zaljev. Nastavak putovanja do zračne luke Rim. Prijava na let u 18:00h s međuslijetanjem u Splitu u 19:15h. Polazak za Zagreb u 19:50h i slijetanje u Zagreb u 20:40h.

INFORMACIJE O LETU:

***međuslijetanje u Splitu
OU 380 ZAGREB 14:35 – SPLIT 15:55 RIM FCO 17:05
OU 381 RIM FCO 18:00 – SPLIT 19:15 ZAGREB 20:40

PRIJEVOZNIK: Croatia Airlines

Dozvoljena težina prtljage 23kg (uključena u cijenu) + 1 komad do 8kg ručne prtljage.
Napomena: zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta
MOGUĆNOST DOPLATE ZA VEZANI LET IZ DUBROVNIKA, ZADRA ILI PULE – 55,75 EUR (420,00 kn)
(raspoloživost i potvrda letova na upit )

***Raspored obilazaka je podložan promjenema ovisno o radnim vremenima znamenitosti I situaciji
na destinaciji

Polazak

Cijena uključuje:
 • prijevoz zrakoplovom na letu Croatia Airlinesa prema programu
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • jedan komad predane prtljage do 23 kg i jedan komad ručne prtljage
 • transferi autobusom prema programu u Italiji
 • 4 noćenja s doručkom u hotelu 3* u Sorrentu
 • pratitelja putovanja iz Zagreba
 • Organizaciju putovanja i jamčevinu
Cijena ne uključuje: 
 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 195 EUR/1.469,323 kn
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
 • Cjelodnevni izlet na otok Capri 80 EUR / 602,76 kn -cijena uključuje transfer autobusom hotel-Sorrento-luka, hidrogliser na relaciji Sorrento-Capri-Sorrento, minibus po otoku, razgled Capria u pratnji voditelja putovanja (minimalno 15 prijavljenih putnika)
 • Cjelodnevni Izlet na obalu Amalfi 60 EUR / 452,07 kn – foto stop Positano, obilazak gradova Amalfi i Ravello (minimalno 15 prijavljenih putnika)
 • Cjelodnevni izlet Pompei i Napulj 60 EUR / 452,07 kn – cijena uključuje autobusni prijevoz, stručno vodstvo u Pompejima, ulaznicu u Pompeje, obilazak Napulja (minimalno 15 prijavljenih putnika)
 • Izlet na Vezuv –20 EUR / 150,69 kn (ulaznica + trošak rezervacije te parking) - u slučaju lošeg vremena izlet na Vezuv se neće moći održati te se alternativno posjećuje Caserta
 • karte javnog gradskog prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu
 • osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
 • osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)
Popusti i doplate:
Obavezne doplate:
 • boravišna pristojba koja se plaća na recepciji hotela u Sorrentu (cca. 1,50€/2€ po osobi/danu – točna informacija u završnoj obavijesti )

Popusti:

 • dijete na pomoćnom ležaju 40 EUR/301,38 kn
 • odrasla osoba na pomoćnom ležaju 15 EUR/113,02 kn

Korisne informacije

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: 

Za državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Italiji nalazi se u Firenzi.
Konzulat Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici (Firenza) se nalazi na adresi Via della Mattonaia 13, 50121 Firenza, Italija.
Kontakt podaci: tel. 0039 055 263 9272, fax. 0039 055 246 9418. Počasna konzulica: Alessandra Fusi.

COVID UVJETI:

Državljani RH mogu ući u Italiju bez ograničenja. Nije obavezno ali nadležna tijela u Italiji preporučuju korištenje kirurških maski tipa FFp2 u javnom prometu i pri društvenim događajima na zatvorenom.

Italija je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije. Jedinu kopnena granica joj se nalazi na sjeveru, na Alpama, gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom Dijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom. Neovisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstvo vanjskih i europskih poslova. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Capri

Capri je otočić površine 10-ak kilometara kvadratnih, udaljen svega 45 minuta katamaranom on Napulja. Od rimskih vremena je poznat po svojim ljepotama, stjenovitoj obali i tropskoj vegetaciji.  Danas su na otoku smještena dva gradića, Capri i Anacapri, oba prepuna šarmantnih restorana, dućana i suvenirnica. Najpoznatiji simbol je Plava špilja obasjana prirodnom svjetlošću s efektima nevjerojatnog spektra plavih boja. 

Napulj

Napulj je velika i dugačka mediteranska luka s centrom koji ima puno različitih atrakcija koje samo čekaju da ih otkrijete.

Obilazak Napulja nije potpun ako se ne posjeti područje između Piazze Garibaldi i Vie Toledo koje otprilike odgovara starom rimskom Neapolisu (mnogi dijelovi još uvijek nisu iskopani kao i u brojnim drugim talijanskim gradovima).

Stari dio Napulja – centro storico – oblikovan je od glavnih ulica Via dei Tribunali i Via San Biagio dei Librai (koja je poznata i kao „Spaccanapoli” jer doslovno razdvaja Napulj na dva dijela) koje i dalje slijede put antičkih rimskih cesta. To je najživlji i najprometniji dio Napulja, kazba na otvorenom prepuna vike i strke koja nedostatak otmjenosti nadomješta energijom. No radi se o najzanimljivijoj četvrti grada koja se nikako ne smije propustiti na krstarenju do Napulja. Duomo je gotičko zdanje iz ranog trinaestog stoljeća (iako ima neogotičku fasadu iz kasnog devetnaestog stoljeća) posvećeno svecu zaštitniku grada ​svetom Januariju. 

Predlažemo i  izlet u Pompeje. Jedno od najvažnijih rimskih komercijalnih središta Kampanije – bogato odmaralište za imućne patricije i trgovački grad koji je izvozio vino i ribu – erupcija vulkana Vezuva 79. n. Kr. zamrznula je tadašnji način života grada u vremenu.

Također možete posjetiti i otok Capri, poprište legendi, dom mitskih sirena i godinama prilično hvaljeno mjesto za zabavu superbogatih – no danas je usmjereno na unosan život od jednodnevnih izletnika iz unutrašnjosti.

Svakako je vrijedno posjeta, iako se inspiracija za kićenu prozu danas teško može pronaći.

Pompeji

Godina je 79. poslije Krista. Pompeji, drevni antički grad pored Napulja, zaokupljen svakodnevnim životom i obavezama, nesvjestan nadolazeće erupcije Vezuva, biva zatrpan pod slojevima vulkanskog pepela i kamenja. Čak 20 000 ljudi, vile i zgrade, zauvijek sačuvani u trenucima svoje smrti, trajan su svjedok neumoljive snage prirode.Današnji Pompeji, zahvaljujući ovom tragičnom događaju iz davne prošlosti, nose titulu grada muzeja pod UNESCO zaštitom i titulu jednog od najpoznatijih turističkih destinacija u Italiji, koje godišnje posjeti više od dva milijuna turista. Već nakon nekoliko mjeseci arheološkog iskapanja, Pompeji postaju svjetska senzacija, mjesto koje su željeli vidjeti svi. Posebno zanimanje izazivale su ljudske žrtve erupcije. Zato su arheolozi želeći sačuvati iskopana a krhka tijela žrtvi koristili gips koji su sipali između slojeva pepela i tako dobili točan položaj osobe u trenutku kad je umrla. Ljepota arhitekture, umjetnosti, religija i način života antičkih ljudi do današnjih dana fasciniraju i bude maštu. Veličanstveni forum, okosnica svakog antičkog grada, prikazuje savršeno sačuvane hramove, kupalište, tržnicu i baziliku. Tu su i dva kazališta te graciozni amfiteatar u kojem su uživali drevni stanovnici Pompeja.

Moglo bi vas zanimati

Barcelona - 5 dana
Polazak: 10.10.2023.
Mjesto polaska: U vlastitom aranžmanu

-

od 569,00 EUR
Rezerviraj
Balkanski trokut
Polazak: 17.09.2023., 08.10.2023.
Mjesto polaska: Zagreb

Budva / Ohrid

od 687,00 EUR (5.176,20 HRK) od 634,00 EUR (4.776,87 HRK)
Rezerviraj
Top destinacija
Pariz - 5 dana
Polazak: 23.06.2023., 11.08.2023., 26.08.2023., 28.10.2023.
Mjesto polaska: U vlastitom aranžmanu

-

od 699,00 EUR
Rezerviraj
Nova godina u Kopenhagenu - 4 dana
Polazak: 29.12.2023.
Mjesto polaska: U vlastitom aranžmanu

-

od 699,00 EUR
Rezerviraj

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i dobivajte na e-mail najnovije ponude.