Cipar - igralište bogova, zrakoplovom

Cipar - igralište bogova, zrakoplovom

Grupno
Polazak: Zagreb
09.10.2023.
od 954,00 EUR (7.187,91 HRK)

Ni Brigitte Bardot, ni J. P. Belmondo, ni Elizabeth Taylor i Richard Burton nisu ostali imuni na čari Cipra.
Odmor usred Sredozemnog mora, na otoku čije beskrajne pješčane plaže oplahuje kristalno čisto more doživljaj je koji ćete željeti ponoviti.
Vrhunski hoteli s vrhunskim osobljem u kombinaciji s arapsko-grčko-turskom gastronomijom i mediteranskom enologijom, pamte se zauvijek. Toplo preporučujemo!

*Vrijednost više:
 Hoteli 5* s odličnim uslugama, letovi Turkish Airlinesom iz Zagreba, popusti za djecu, poklon za svakog putnika

 
 1. dan: ZAGREB – ISTANBUL – ERCAN – KIRENIJA/FAMAGUSTA/BAFRA

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na letu Turkish Airlinesa, TK 1054 u 08.55h. Dolazak u Istanbul u 12.10h po lokalnom vremenu te nastavak leta za Ercan u 13.30h na letu TK 968 s očekivanim dolaskom u 15.05h. Obavljanje pograničnih formalnosti i prijevoz do hotela. Po dolasku, prijava i smještaj u sobe. Večera. Noćenje.

 2.-6. dan: KIRENIJA/FAMAGUSTA/BAFRA

Boravak u hotelu na osnovi polupansiona ili ultra all inclusive usluge, ovisno o odabiru. Dani slobodni za odmor i uživanje u hotelskim sadržajima, šetnji, kupovini ili pak mogućnost odlaska na niže navedene fakultativne izlete.

 7. dan: KIRENIJA/FAMAGUSTA/BAFRA – ERCAN – ISTANBUL – ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela. Prijevoz do zračne luke Ercan i prijava na let. Polijetanje zrakoplova na liniji Turkish Airlinesa za Istanbul, TK 977 u 13.15h. Dolazak u Istanbul u 14.55h te nastavak leta za Zagreb u 18.20h na letu TK 1055. Očekivano vrijeme dolaska u Zagreb u 19.25h po lokalnom vremenu. Završetak programa.


Minimalan broj putnika: 15

Informacije o letu:

Prijevoznik: Turkish Airlines

TK1054  ZAGREB   ISTANBUL   08:55   12:10
TK 968  ISTANBUL    ERCAN    13:30   15:05
TK 977   ERCAN    ISTANBUL    13:15   14:55
TK1055  ISTANBUL  ZAGREB   18:20   19:25

*sva lokalna vremena

Informacije o hotelima:

ACAPULCO RESORT 5*, KIRENIJA - Smještaj u bungalovima – usluga polupansion
SALAMIS BAY CONTI 5*, FAMAGUSTA -  Vrsta sobe : Salamis park – usluga all inclusive
KAYA ARTEMIS RESORT & CASINO 5*, BAFRA - Vrsta sobe: Holiday Village  – usluga ultra all inclusive

 

Polazak

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
 • Povratni prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) prema programu;
 • Prijevoz autobusom od zračne luke do hotela pri dolasku te od hotela do zračne luke pri odlasku;
 • Smještaj u odabranom hotelu u dvokrevetnoj sobi na osnovi 6 noćenja i pripadajućom uslugom;
 • Voditelja putovanja iz Zagreba;
 • Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.
CIJENA ARANŽMANA NE  UKLJUČUJE:
 • pristojbe u zračnim lukama 250,85 € / 1.890 kn (podložno promjeni),
 • doplatu za jednokrevetnu sobu,
 • doplate za fakultativne sadržaje/izlete, obroke i usluge koji nisu prema programu,
 • osobne troškove, napojnice te
 • putno osiguranje (preporučujemo)
Popusti i doplate:
 • Za jednokratnu rezervaciju 5 ili više putnika odobravamo dodatni popust (informacije na prodajnom mjestu)!
Fakultativni izleti (minimum prijavljenih 10 osoba):
 • Kirenija: 85 € / 640 kn (uključeno: prijevoz autobusom, pratnja lokalnog vodiča, ručak u jednom od lokalnih restorana, ulaznice za dvorac Sv. Hilarion, Bellapais samostan, Kirenijski dvorac).
 • Poluotok Karpaz: 85 € / 640 kn (uključeno: prijevoz autobusom, pratnja lokalnog vodiča, ručak u jednom od lokalnih restorana, ulaznicu za baziliku Aya Trias).
 • Famagusta: 85 € / 640 kn (uključeno: prijevoz autobusom, pratnja lokalnog vodiča, ručak u jednom od lokalnih restorana,  ulaznice za samostan sv. Barnabe, rimski teatar & terme u Salamini, toranj Othello).
 • Nikozija: 85 € / 640 kn (uključeno: prijevoz autobusom, pratnja lokalnog vodiča, ručak u jednom od lokalnih restorana).

Korisne informacije

VAŽNE INFORMACIJE:
 • Popust za jednokratnu rezervaciju 5 i više osoba isključuje kombinaciju s drugim popustima ili posebnim akcijama.
 • Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max 8 kg). Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa putovanja. 
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od hrvatskih standarda.
 • Cijene fakultativne ponude bazirane su prema stanju iz prosinca 2022. i mogu biti podložne promjeni.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. 

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

 

Famagusta

Famagusta je područje na istočnoj obali otoka, s dugim pješčanim plažama i kristalno čistim morem. Famagusta je poznata po Arheološkom  muzeju, samostanu sv. Barbare, ruševinama Salamine. Sv. Barnaba je osnivač ciparske ortodoksne crkve, a u istoj se nalazi bogata zbirka ikona iz 18.st. Ruševine Salamine su otkrila plemena iz Grčke i Anatolije, a tamo se nalaze ostatci rimskih teatara i rimskih termi. S druge strane, Famagusta je poznata po, bogatom povijesnim i kulturnim znamenitostima, među kojima najviše pažnje plijene jedne od najbolje očuvanih venecijanskih zidina na istočnom Mediteranu koje okružuju stari grad. Unutar zidina se nalazi Othellov toranj iz 14.st. za koji se vjeruje da je Shakespeareu poslužio kao motivacija za dramu Othello. Prava umjetnička djela su i Morska vrata (Porta del Mare) koja su navodno izgrađena prema uputama Leonarda da Vincija te katedrala sv. Nikole, odnosno danas džamija Lala Mustafa Paşa. Grad duhova - Varosha je  napuštena južna četvrt Famaguste, koja je prije turske invazije bila moderno turističko područje grada, a danas stoji opustošeno i u raspadnom stanju.

Kirenija

Kirenija je lučki grad na sjevernoj obali Cipra,isti se nalazi pod gorjem Kyrenia. Grad je jedan od najatraktivnijih i najljepših obalnih gradova na otoku. Glavne atrakcije u gradu su: srednjovjekovni dvorac Sv. Hilarion, selo Bellapais, Kirenijski dvorac. Dvorac Sv. Hilarion je  jedan od najbolje očuvanih križarskih dvoraca s kojeg se pruža panoramski pogled na cijeli otok i okolicu. Isti je bio inspiracija Waltu Disneyu za priču o Snjeguljici. Selo Bellapais je poznato po samostanu   iz 14.st. koji se ubraja među najljepša remek djela gotičke umjetnosti na Bliskom Istoku. Kirenijski dvorac je poznat  po muzeju brodoloma, koji je poznat po nekim od najstarijih olupina brodova s teretima. S dvorca se pruža prekrasan pogled na grad.  

Nikozija

Nikozija  je glavni grad Cipra i posljednji podijeljeni glavni grad na svijetu, Grad je podijeljen na  dva dijela:  na tursko-ciparski i grčko-ciparski dio. Glavne atrakcije su: Predsjednička palača, Ledra Palace - jedina granična vrata između sjevernog i južnog dijela otoka, gotička katedrala sv. Sofije,  Selimiye džamija, Bedesten palača i Büyük han. Büyük han je  jedno od najznačajnijih arhitektonskih zdanja otomanskog razdoblja i omiljeno turističko mjesto u gradu zahvaljujući trgovinama i restoranima unutar kompleksa. 

Poluotok Karpas

Poluotok Karpas je najljepši dio sjevernog Cipra. Na istom se nalaze: Rt apostola Andrije. Ciparski Lurd, bazilika Aya Trias i Zlatna plaža. Na Rtu apostola Andrije se nalazi istoimeni samostan (dio UNESCO-a). Ciparski Lurd je važan pravoslavni hodočasnički centar,.Zlatna plaža je duga  2 km i nalazi se u netaknutoj prirodi nacionalnog parka. Stalni stanovnci plaže su goleme želve i magarci. 

Moglo bi vas zanimati

New York i Washington deluxe
Polazak: 29.12.2023.
Mjesto polaska: Zagreb

New York / Washington D.C.

od 2.010,00 EUR (15.144,35 HRK)
Rezerviraj
Pariz
Polazak: 02.11.2023.
Mjesto polaska: Zagreb

Pariz

od 609,00 EUR (4.588,51 HRK)
Rezerviraj
Garantirano Posebna ponuda
London - 4 dana
Polazak: 24.11.2023.
Mjesto polaska: Zagreb

London

od 505,00 EUR (3.804,92 HRK)
Rezerviraj
Garantirano Posebna ponuda
Škotska - 8 dana zrakoplovom
Polazak: 29.09.2023.
Mjesto polaska: Zagreb

Škotska

od 1.360,00 EUR (10.246,92 HRK)
Rezerviraj
Garantirano

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i dobivajte na e-mail najnovije ponude.