Indija-zlatni trokut

Indija-zlatni trokut

Grupno
Polazak: Zagreb
17.02.2023.
od 10.990,00 HRK (1.458,62 EUR)
1. dan: ZAGREB – ISTANBUL – DELHI

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji Turkish Airlinesa , TK 1054 u 09.10h. Dolazak u 13.25h po lokalnom vremenu. Nastavak leta za New Delhi na liniji TK 716 u 20.50h. Odmor tijekom noćnog leta.

2. dan: NEW DELHI

Očekivano slijetanje u Delhi u 05.15h po lokalnom vremenu, obavljanje pograničnih formalnosti te sastanak s lokalnim predstavnikom. Srdačna dobrodošlica i prijevoz do hotela. Doručak te nakon kraćeg odmora odlazak u panoramski razgled starog dijela indijske prijestolnice: Crvena tvrđava, nekadašnja kraljevska rezidencija mogulskih vladara iz 17.st.; Nacionalni muzej Mahatme Gandhija, s bogatom kolekcijom izvornih relikvija, knjiga, časopisa, dokumenata, fotografija, audio-vizualnog materijala i ostalih suvenira usko povezanih s Gandhijem i borbom za slobodu Indije; Raj Ghat, memorijalni centar Mahatmi Gandhiju; Vrata Indije, spomenik indijskim vojnicima poginulim u Prvom svjetskom ratu; Predsjednička rezidencija, Parlament i ostale zgrade vlade iz Lutyenskog Delhija, djela grada nazvanog po poznatom britanskom arhitektu Sir Edwinu Lutyensu. Povratak u hotel. Prijava i smještaj u sobe. Mogućnost večere u hotelu. Noćenje.

3. dan: NEW DELHI – AGRA

Nakon doručka, nastavak razgleda Delhija: mauzolej cara Humajuna iz 1562. godine, prvi primjer mogulske arhitekture u Indiji koji je nadahnuo izgradnju više poznatog Taj Mahala; kompleks Kutab minareta (dio UNESCO- a), jednom od najranijih i najimpresivnijih primjera indo-islamske arhitekture i jednoj od najpopularnijih turističkih atrakcija grada. Slijedi polazak prema srednjovjekovnoj Agri, prvoj mogulskoj prijestolnici. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

4. dan: AGRA

Doručak te odlazak do veličanstvenog Taj Mahala (dio UNESCO-a), jednom od sedam svjetskih čuda. Ovo vrhunsko remek-djelo mogulske arhitekture dao je izgraditi moćni vladar Džahan-šah u spomen za svoju rano preminulu ženu Perzijanku Mumtaz Mahal. Zakoračite u ovaj vječni simbol ljubavi i uživajte u njegovoj neizrecivoj ljepoti i priči koja mu je udahnula život. U nastavku odlazak do tvrđave Agra (također dio UNESCO-a), nekadašnjeg boravišta mogulskih vladara i prekrasnog kompleksa palača, vrtova i džamija. Navečer mogućnost fakultativnog odlaska na predstavu „Saga o ljubavi“ (Mohabbat the Taj) koja, uz najveću repliku Taj Mahala, uprizoruje legendu o ljubavi koja je stvorila veličanstveni mauzolej. Noćenje.

5. dan: AGRA – FATEHPUR SIKRI – JAIPUR   

Nakon doručka polazak prema Jaipuru, glavnom i najvećem gradu indijske savezne države Rajastan. Ovaj slikoviti „ružičasti grad“,  dom je palača iz bajki, robusnih tvrđava smještenih na golim brdima i širokim avenijama, i definitivno jedan od simbola indijske civilizacije. Usputni posjet Fatehpur Sikriu, veličanstvenom gradu iz 16. stoljeća koji je kratko vrijeme bio i mogulska prijestolnica. Ovaj utvrđeni grad krase prelijepe palače, mauzoleji, džamije, bazeni i vrtovi. Po dolasku u Jaipur, prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

6. dan:JAIPUR

Doručak te odlazak u posjet tvrđavi Amber, klasičnoj, romantičnoj radžastanskoj palači iz 16. stoljeća. Jahanje na slonovima (ukoliko bude moguće) će vam pomoći da se uspnete na vrh brda tvrđave. Alternativno, možete izabrati šetnju ili vožnju do tvrđave. U poslijepodnevnim satima posjet kompleksu Gradske Palače, bivše kraljevske rezidencije koja je danas dijelom pretvorena u muzej; opservatoriju Jantar Mantaru, najvećoj zvjezdarnici na svijetu izgrađenoj od kamena i mramora te stanka za fotografiranje kod Hawa Mahala - Palače vjetrova, znamenitoj građevini s 953 prozora koji su bili namjenjeni damama u kraljevskom dvoru da neopažene promatraju ulicu i prolaznike. Noćenje.

7. dan: JAIPUR – DELHI  

Nakon doručka uživajte u kupnji suvenira ili istražite razne aspekte zanata Jaipura, kao što su obrada dragog kamenja, izrada keramike, tepiha i raznih tekstilnih predmeta, boja koje ne možete niti zamisliti... U poslijepodnevnim satima povratak prema Delhiju. Po dolasku, noćenje u jednom od hotela u blizini zračne luke.  

8. dan: DELHI – ISTANBUL – ZAGREB  

Prijevoz u zračnu luku i prijava za let. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na letu TK 717 u 06.55h, s dolaskom u 11.30h po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb na liniji TK 1055 u 18.50h. Očekivano vrijeme dolaska u 19.00h po lokalnom vremenu. Završetak programa.

Minimalni broj putnika: 15

Red letenja:

Turkish Airlines

TK1054 26NOV  ZAGREB   ISTANBUL  09:10 13:25 
TK 716  26NOV  ISTANBUL DELHI        20:50 05:15+1   
TK 717  03DEC    DELHI      ISTANBUL  06:55 11:30 
K1055 03DEC  ISTANBUL   ZAGREB     18:50 19:00
*sve lokalna vremena

Polazak

Cijena uključuje:
 • Prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa);
 • Prijevoz klimatiziranim turističkim autobusom prema programu;
 • Smještaj u Delhiju u hoteluCrowne Plaza New Delhi Okhla 5* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s doručkom;
 • Smještaj u Agri u hotelu Double Tree by Hilton 5* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na na osnovi 2 noćenja s doručkom;
 • Smještaj u Jaipuru u hotelu Holiday Inn City Centre 5* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s doručkom;
 • Razglede prema programu u pratnji lokalnog vodiča na engleskom jeziku;
 • Ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda;
 • Vožnju rikšom u New Delhiju;
 • Voditelja putovanja iz Zagreba;
 • Troškove organizacije putovanja i jamčevine
Cijena ne uključuje:
 • pristojbe zračnih luka - obavezna doplata od 2.450 kn (promjenjivo do izdavanja karata);
 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 2.590 kn;
 • doplatu za fakultativne usluge i sadržaje, kao i obroke koji nisu gore navedeni;
 • obaveznu doplatu na licu mjesta za napojnice lokalnih vodiča i vozača cca. 50 USD;
 • osobne troškove;
 • putno osiguranje ( preporučujemo! )
Popusti nadoplate:
 • Dijete 2-11,99 godina u sobi s 2. odrasle osobe na pomoćnom ležaju: 1.000 kn
 • Napomena uz smještaj u trokrevetnoj sobi: trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog kreveta + pomoćni ležaj (na razvlačenje/madrac).Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.
 • Za jednokratnu rezervaciju 5 ili više putnika odobravamo dodatni popust (informacije na prodajnom mjestu)!
NAPOMENE:
 • Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage.
 • Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 30 kg.
 • Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max 8 kg).
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja, kao i u slučaju promjene radnog vremena muzeja i znamenitosti.
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
 • Cijene fakultativnih sadržaja bazirane su prema stanju iz ožujka 2022. i mogu biti podložne promjeni.
Viza:

Hrvatski državljani trebaju vizu za Indiju. Viza se može ishoditi online Indian visa onine .Viza je u trenutku objave programa besplatna, no moguće su naknadne promjene. Ishodi se unutar 30 dana do polaska na putovanje/ulaska u Indiju.

NAČINI PLAĆANJA:

Jednokratno plaćanje:

Uplata na račun agencije (Internet bankarstvom, općom uplatnicom) – IBAN HR4023600001102515521 (Zagrebačka banka)
On-line karticama: Diners, Mastercard, Visa

On-line plaćanje na rate bez kamata:

Diners 2 – 12 rata
Mastercard Zagrebačke banke 2-6 rata
Viza PBZ Card 2 – 12 rata
Visa Zagrebačke banke 2-6 rata
Visa Electron PBZ banke 2 – 6 rata

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstvo vanjskih i europskih poslova. . Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Korisne informacije

Glavni grad Indije  je New Delhi,koji broji  1.354.051.854 stanovnika. Službeni jezici su  hindu, engleski i 21 regionalni jezik. Vremenska razlika je +4.30 h u odnosu na Hrvatsku. Novčana jedinica je indijska rupija – INR (100 paisa); (1 kn ≈ 11,07 INR; 1 EUR ≈ 83,81 INR; 1 USD ≈ 76,15 INR). U Indiji prevladava raznovrsna klima, od tropske na jugu do umjerene na sjeveru. Ljeto traje između ožujka i lipnja u većini dijelova Indije. Temperature tijekom dana prelaze 40 °C. U obalnim regijama temperatura prelazi 30 °C, a povezana je s visokim razinama vlažnosti. Nakon ljeta slijede kiše koje donosi jugozapadni monsun, a koje osiguravaju padaline za većinu Indije. Zime započinju u sjevernoj Indiji u studenome, a u južnoj Indiji u kasnom prosincu, a karakteriziraju je blagi do topli dani i prohladne noći. 

Piće i hrana: potrebno je kupovati mineralnu ili izvorsku vodu u bocama (obavezno provjeriti da li je čep originalno zatvoren!),izbjegavati hranu i sokove na ulici, piti pića bez leda. Tijekom putovanja preporučamo jesti u boljim restoranima ili hotelima i paziti na higijenu ruku. O sigurnosti i zdravstvenim preporukama putovanja u inozemstvo možete pronaći na stranicama: MVEP-aWHO-a i HZJZ-a.

Odjeća: Lagana, jednostavna i neobavezna odjeća. Preporučljivo je imati pokrivena ramena, ruke do lakta, odnosno nadlaktice, trbuh, dekolte i koljena, odnosno noge. Za posjet nekim hramovima i džamijama potrebna su prekrivala (ponesite svakako šal), a obuća se ostavlja na ulazu pa je dobro ponijeti čarape.

Kupovina: Indija je raj za kupovinu! Pazite što kupujete jer izbor je toliki da vrijedi prvo dobro razgledati i raspitati se po pitanju cijene i kvalitete. U protivnome se dešava da već iza ugla nađete ljepše i jeftinije od onoga što ste upravo kupili. Kada ste stvarno zainteresirani za nešto prema trgovcu glumite nezainteresiranost, jer će onda cjenkanje polučiti najbolje rezultate. Obavezno se cjenkajte, jer spada u dio trgovačke kulture. Pazite na kvalitetu, jer ima puno robe upitne kvalitete. Kupovati se može od bazara (idelano za tekstil, suvenire i ostalu tradicionalnu robu), dućana (pretežno zapadne marke) ili specijaliziranih dućana za turiste (slična roba kao na bazaru, ali kvalitetnija i skuplja). Najčešći proizvodi koji se kupuju su: tekstil, svila/sariji, tepisi, nakit/drago kamenje, predmeti od drveta, mramora i bronce, antikviteti ili zapadna tzv. globalna roba po nižim cijenama. Vodite računa da ono što se Vama čini jeftino, za Indijca će to biti pravo malo bogatstvo!

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Agra

Agra je grad u Indiji. Isti je upravno, gospodarsko i prometno središte savezne države Uttar Pradesh. Grad broji 1.400.000 stanovnika.
Nalazi se na rijeci Yamuni,175 km jugoistočno od New Delhija.
U Agri se nalazi najpoznatiji spomenik Taj Mahal, koji je pod zaštitom UNESCO-a. Zanimljivo je da je grad  poznat po proizvodnji obuće, tkanina i sagova.

JAIPUR

Jaipur je glavni grad Rajasthan-a na sjeverozapadu Indije.Grad je deseti po veličini u zemlji.
Smješten je sjeveroistočno od jedne od najstarijih planina, svetog gorja Aravali, koje se proteže 850 km od jugozapada do sjeveroistoka Rajasthan-a.
U gradu prevladava topla i polusuha klima.
Zanimljivo je da je Jaipur poznat kao „Ružičasti grad”, zbog dominantne boje zgrada.

NEW DELHI

NEW DELHI je glavni grad Indije i broji 1.354.051.854 stanovnika. Grad je važno upravno, kulturno i prometno središte.
Gradovi New Delhi i Delhi čine jedinstvenu urbanu cjelinu, koja je u Indiji poznatija kao Delhi
Smješten je na na sjeveru Indije, uz obalu rijeke Jamune na prijelazu iz doline Inda u dolinu Gangeša.
U New Delhi-u prevladava vruća polupustinjska klima s velikim varijacijama između ljeta i zime u pogledu temperature i padavina.

 

Moglo bi vas zanimati

Pariz 2022.
Polazak: 05.01.2023., 09.03.2023., 08.04.2023., 11.05.2023., 27.05.2023., 08.06.2023., 23.06.2023.
Mjesto polaska: Zagreb

Pariz

od 3.890,00 HRK (516,29 EUR)
Rezerviraj
Garantirano
Normandija i Bretanja
Polazak: 06.04.2023., 26.05.2023.
Mjesto polaska: Zagreb

Bayeux / Giverny / Honfleur / Le Havre / Mont St. Michel / Rouen / Saint Malo

od 7.180,00 HRK (952,95 EUR) od 6.980,00 HRK (926,41 EUR)
Rezerviraj
Garantirano
Rovaniemi - Laponija, snježni dom Djeda Mraza - 3 dana
Polazak: 16.12.2022.
Mjesto polaska: Zagreb

Rovaniemi

od 8.540,00 HRK (1.133,45 EUR)
Rezerviraj
Garantirano
Nova godina u Amsterdamu
Polazak: 30.12.2022.
Mjesto polaska: Zagreb

Amsterdam

od 3.590,00 HRK (476,47 EUR)
Rezerviraj
Garantirano

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i dobivajte na e-mail najnovije ponude.