Irska tura

Irska tura

Grupno
Polazak: Zagreb
02.10.2022.
od 5.390,00 HRK (715,38 EUR)
1. dan: ZAGREB – DUBLIN

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Dublin na izravnoj liniji Croatia Airlinesa, OU 512 u 07.40h. Očekivani dolazak u 09.30h po lokalnom vremenu, obavljanje pograničnih formalnosti te odlazak u razgled glavnog grada Zelenog otoka poludnevnom panoramskom vožnjom: O’Connell Street, glavna ulica grada; Gate Theatre, najpoznatije kazalište koje datira iz 1928. godine; Dame Street, ulica u kojoj se nalazi poznati Dublinski dvorac iz 13.st. i Gradska vijećnica; Trg Merrion, na kojem se nalaze Parlament, Nacionalni muzej, Nacionalna galerija i stara bolnica; Trinity College, najstarije i najpoznatije irsko sveučilište, utemeljeno davne 1592. godine u kojem se čuva "The Book of Kells", stara knjiga s ilustriranim rukopisom pisanim oko osamstote godine; katedrala sv. Patrika iz 12.st., najveća irska crkva posvećena njenom zaštitniku, u kojoj je svećenik bio i poznati pisac Jonathan Swift, autor Gulliverovih putovanja. Slijedi prijevoz do hotela te prijava i smještaj u sobe. Slobodno poslijepodne za osobne programe. Prošećite poznatim trgovačkim ulicama Henry i Grafton, posjetite Temple Bar, živopisnu četvrt na južnoj obali rijeke Liffey, koja obiluje tradicionalnim restoranima, barovima i pubovima. Noćenje.

2. dan: DUBLIN – OKRUG WICLOW – KILKENNY

Doručak te odlazak put romantičnog područja Wicklow, koje obiluje prirodnim ljepotama pa ga s toga nazivaju i «vrtom Irske». Vožnja do veličanstvenih vrtova Powerscourt, koji se nalaze na imanju iz 17. stoljeća. Šetnja uz različite tipove terasastih vrtova (japanski, talijanski, američki) obnovljenih u 19.st., koji se smatraju najljepšima u Irskoj, a obiluju jezercima i antičkim kipovima. U nastavku, vožnja prema Glendaloughu, glečerskoj dolini gdje se nalazi samostansko naselje iz 6. stoljeća. Kraće vrijeme za obilazak i šetnju te polazak prema „mramornom gradu“ na rijeci Nori - Kilkennyu, jednom od najljepših gradova u unutrašnosti Irske, šarmantnog srednjovjekovnog ozračja.  Smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan : KILKENNY –  CASHEL –  OKRUG CLARE – LIMERICK

Doručak. Prije napuštanja grada kratka foto pauza kod dvorca Kilkenny, jednog od najljepših irskih dvoraca, a potom polazak prema gradiću Cashel koji je dom veličanstvenog povijesnog lokaliteta Rock of Cashel, nekadašnjeg sjedišta kraljeva Munster prije normanske invazije početkom 12. st.  Ovo je jedno od najživopisnijih lokaliteta koji pružaju izvrstan uvid u keltsku umjetnost i srednjovjekovnu arhitekturu. Slijedi odlazak put okruga Clare i dvorca Bunratty. Ova  utvrda iz 15. stoljeća i obnovljeno srednjovjekovno selo oko njega izvrstan su prikaz tradicionalnog irskog i gospodskog života, prilika da zavirite u prošlost irske povijesti i doživite stvarni život onog doba. Nakon obilaska odlazak prema obližnjem Limericku smještenom na najvećoj irskoj rijeci Shannon, koji datira još iz doba Vikinga. Smještaj u hotel. Noćenje.

4. dan: LIMERICK -  LITICE MOHER – GALWAY – DUBLIN

Nakon doručka odlazak prema veličanstvenim liticama Moher koje godišnje obiđe preko milijun ljudi. Nastale su prije oko 8 tisuća godina, a naziv su dobile po tvrđavi, sagrađenoj u 16. stoljeću i uništenoj tijekom rata s Napoleonom. Protežu se obalom u dužini od 8 km i uzdižu 120 metara iznad Atlantskog oceana, dok najviša točka, O'Brienova kula, doseže 214 metra. Ovo spektakularno mjesto nastanjuje više od 20 vrsta ptica i mnogo životinja, a pogled koji se pruža s litica jednostavno zaustavlja dah. Odlazak potom put Dublina uz kraći usputni panoramski posjet slikovitom gradiću Galway, koji ove godine, uz našu Rijeku, nosi titulu Europske prijestolnice kulture. Dolazak u Dublin u večernjim satima. Noćenje.

5. dan: DUBLIN – ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela. Prijevoz u zračnu luku Dublin. Prijava za let prema Zagrebu na liniji Croatia Airlinesa OU 513 u 10.20h. Očekivano vrijeme dolaska u 13.55h po lokalnom vremenu. Završetak programa.

Informacije o  letu:

OU 512  ZAGREB     DUBLIN  07:40   09:30
OU 513  DUBLIN     ZAGREB  10:20   13:55
*sve lokalna vremena

 

Polazak

Cijena uključuje:
 • Povratni prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) prema programu;
 • Prijevoz turističkim autobusom prema programu;
 • Smještaj u Dublinu u hotelu 3* (Bonnington, Travelodge Plus ili sl.) u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s irskim doručkom i svim pristojbama;
 • Smještaj u Kilkenyju u hotelu 3* (Hoban ili sl.) u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s irskim doručkom i pristojbom;
 • Smještaj u Limericku u hotelu 3*(Maldron ili sl.) u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s irskim doručkom i pristojbom;
 • Razglede prema programu;
 • Voditelja putovanja iz Zagreba;
 • Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu
Cijena ne uključuje:
 • pristojbe u zračnim lukama - obavezna doplata od 1.190 kn (promjenjivo do izdavanja karata);
 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 1.290 kn; ulaznice za objekte koji se posjećuju;
 • doplate za fakultativne usluge i obroke koji nisu predviđeni programom;
 • osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje;
 • putno osiguranje (preporučujemo)
Fakultativna ponuda uz najmanje 10 prijavljenih osoba:(cijene po osobi – obavezna prijava uz rezervaciju):
 • 4 večere u hotelima: 790 kn (3 slijeda, bez pića)
 • Paket ulaznica: 390 kn (Powerscourt vrtovi, Glendalough,Rock of Cashel, Bunratty dvorac i park, litice Moher)
NAČINI PLAĆANJA:

Jednokratno plaćanje:

Uplata na račun agencije (Internet bankarstvom, općom uplatnicom) – IBAN HR4023600001102515521 (Zagrebačka banka)
On-line karticama: Diners, Mastercard, Visa

On-line plaćanje na rate bez kamata:

Diners 2 – 12 rata
Mastercard Zagrebačke banke 2-6 rata
Viza PBZ Card 2 – 12 rata
Visa Zagrebačke banke 2-6 rata
Visa Electron PBZ banke 2 – 6 rata

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske .

Korisne informacije

Važne informacije:

Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi je dozvoljeno nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max. 8 kg).

NAPOMENE:
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Kategorizacija smještaja odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može se razlikovati od hrvatskih standarda.
 • U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke), kao i radnog vremena znamenitosti, muzeja i sl. organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja.
 • Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz studenog 2021. i mogu biti podložne promjeni.

DUBLIN

Dublin je glavni i najveći grad Irske, ujedno i najvažnije središte zemlje. Isti je najvažniji grad još  od vremena srednjeg vijeka. Grad je  gospodarsko, kulturno i  upravno središte cijelog Irskog otoka. Podijeljen je u 5 zona: središnja, južna-središnja, sjeverna-središnja, jugoistočna i sjeverozapadna.
Broji 1.347.359  stanovnika (2016.). Iako se broj stanovnika konstantno povećava.

Smješten je na istočnoj obali Irskog otoka uz široku dolinu rijeke Liffey, tri kilometra od točke u kojoj se ona ulijeva u Irsko more. U Dublinu prevladava umjerena morska klima.

Nacionalne tradicije su vrlo cijenjene u Irskoj. Simboli grada Dublina su keltska harfa i trolist, s kojima je sv. Patrick jednom objasnio ljudima što je Trojstvo.

Moglo bi vas zanimati

New York i Washington deluxe
Polazak: 29.10.2022., 30.12.2022., 07.04.2023.
Mjesto polaska: Zagreb

New York / Washington D.C.

od 12.390,00 HRK (1.644,44 EUR)
Rezerviraj
Pariz i Disneyland 2022.
Polazak: 16.11.2022., 02.01.2023.
Mjesto polaska: Zagreb

Pariz

od 4.490,00 HRK (595,93 EUR) od 4.290,00 HRK (569,38 EUR)
Rezerviraj
Garantirano Top destinacija
Kapadokija i Mala Azija
Polazak: 08.10.2022.
Mjesto polaska: Zagreb

Efez / Göreme / Kayseri / Konya / Pamukale / Troja

od 7.780,00 HRK (1.032,58 EUR) od 7.480,00 HRK (992,77 EUR)
Rezerviraj
Garantirano
Normandija i Bretanja
Polazak: 19.10.2022., 06.04.2023., 26.05.2023.
Mjesto polaska: Zagreb

Bayeux / Giverny / Honfleur / Le Havre / Mont St. Michel / Rouen / Saint Malo

od 6.980,00 HRK (926,41 EUR)
Rezerviraj
Garantirano

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i dobivajte na e-mail najnovije ponude.