Japan, od Tokia do Osake - 11 dana

Japan, od Tokia do Osake - 11 dana

Putovanje
17.05.2023.
od 3.875,00 EUR po osobi

11 dana zrakoplovom iz Zagreba

Grupni polazak: 17.05. - 27.05.2023.
Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu!

1. dan: ZAGREB – DOHA

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci dva sata prije polijetanja. Let za Dohu na liniji QR0218 u 16h30, slijetanje u 22h50.

2. dan: DOHA – TOKIO

Nastavak leta za Tokyo u 01h55 (let QR0806). Slijetanje u zračnu luku Narita Tokyo u 18h35, slijedi transfer  do grada, smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za večernje šetnje i prve dojmove o japanskoj prijestolnici. Noćenje.

3. dan: TOKIO

Doručak u hotelu. Razgled grada započet ćemo odlaskom do trga i parka oko kraljevske palače, posjetit ćemo tradicionalnu veleprodajnu tržnicu Tsukiji Outer Fish Market, zatim vrt Hamarikyu, jedan od najljepših pejsažnih parkova Tokija. Odlazak do luksuzne trgovačke četvrti Ginza sa brojnim restoranima, galerijama, otmjenim buticima, trgovinama nakita i robnih kuća. U poznatoj zgradi specifične fasade Ginza Place nalazi se trgovina specijalizirana za elektroniku visoke tehnologije, poznata kao "najveći dućan elektronike na svijetu". Posjet budističkom Hramu Asakusa Kannon (jedan od najživopisnijih tokijskih hramova) i Kaminarimon Gate, glavna vrata hrama Sensoji. Ručak u lokalnom restoranu. Ostatak dana slobodan za vlastite programe. Noćenje.

4. dan: TOKIO – NIKKO – TOKIO

Nakon doručka odlazak autobusom na cjelodnevni izlet u NIKKO, nacionalni park sa UNESCO-vog popisa svjetske baštine. Nakon obilaska svetišta Toshogu, mauzoleja prvog Tokogawu Shoguna i hrama Rinno-ji slijedi ručak u lokalnom restoranu. Vožnja cestom serpentina "Irohazaka Driveway" do podnožja planine Nantai, gdje se nalazi slikovito jezero Chuzenji i vodopad Kegon, jedan od najljepših u Japanu. Povratak u hotel, noćenje.

5. dan: TOKIO – FUJI – HAKONE

Doručak. Odjava iz hotela te odlazak autobusom prema planini Fuji (cca 3h vožnje). Ukoliko vremenski uvjeti dozvole, s pete postaje na 2.305 m/nv imat ćete prekrasan pogled na ruralni Japan. Nastavak vožnje prema Hakoneu. Plovidba jezerom Ashi koje je nastalo prije tri tisuće godina nakon vulkanske erupcije. Planiran je i posjet vulkanskoj dolini Owakudani (ovisno o vulkanskoj aktivnosti). Slijedi uspon žičarom na planinu Komagatake s impresivnim pogledom na gradić Hakone i okolicu.   Dolazak u Hakone, smještaj u hotel, večera i noćenje.

6. dan: HAKONE – KYOTO

Doručak u hotelu. Transfer autobusom do Odaware gdje se ukrcavamo na superbrzi vlak Shinkansen za   Kyoto. Po dolasku u Kyoto razgled grada autobusom: zen-hram Kinkakuji koji je pod zaštitom UNESCO-a,  dvorac Nijo iz 17. stoljeća koji plijeni impresivnim eksterijerima, ali još i više dekoracijom interijera. Slijedi svetište Kiyomizu, jedan od najpoznatijih japanskih lokaliteta: hram iz 1633. godine spada u svjetsku spomeničku baštinu, a bio je jedan od kandidata za novih 7 svjetskih čuda. Transfer do hotela. Večera i noćenje.

7. dan: KYOTO - fakultativni izlet HIROŠIMA

Poslije doručka slobodan dan u tisućljetnoj japanskoj prijestolnici. Noćenje u hotelu. Fakultativno: cjelodnevni izlet u Hiroshimu: transfer do željezničke stanice u Kyotu, a potom superbrzim vlakom    Shinkansen. O strahotama koje su proživjeli njeni stanovnici svjedoče Memorijalni park mira te Memorijalni muzej mira kojeg ćete posjetiti. Ručak u lokalnom restoranu. Vožnja trajektom do otočića Miyajima te obilazak svetišta Itsukushima,  jednog od bisera s UNESCO-vog popisa. Povratak u Kyoto super brzim vlakom Shinkansen.

8. dan: KYOTO – NARA – OSAKA

Doručak. Nastavak autobusom u Naru, jedan od najljepših japanskih gradova. Posjet budističkom hramu Todaiji u kojem se nalazi najveća brončana skulptura Bude na svijetu. Okoliš hrama nastanjuju tisuće srna, "svetih životinja" koje se "druže" s posjetiocima. Slijedi svetište Kasuga Taisha koje je posvećeno zaštitnici Nare, gdje su oko hrama vjernici ostavili mnoštvo svjetiljaka kao zavjet. Nakon šetnje Nara parkom slijedi ručak i polazak prema Osaki. Po dolasku u Osaku smještaj u hotel u središtu grada. Slobodno za šetnje i otkrivanje grada u vlastitom aranžmanu. Noćenje.

9. dan: OSAKA – TOKIO

Doručak u hotelu. Slijedi razgled Osake: dvorac Osaka s impresivnim zidinama. Dao ga je sagraditi   vladar Toyotomi u 16. stoljeću. Odlazak do Umeda sky Building, jednog od najprepoznatljivijih znamenitosti grada, zgrade koja se sastoji od dva tornja od 40 katova koji se spajaju na svoja dva gornja kata. Slobodno vrijeme u trgovačkoj četvrti Dotonbori. Ručak u lokalnom restoranu. Transfer do željezničke stanice i ukrcaj na vlak Shinkansen za Tokio. Po dolasku slijedi transfer do hotela; noćenje.

10. dan: TOKIO – DOHA

Doručak. Cjelodnevni razgled grada: hram Meiji Jingu (svetište posvećeno caru Meijiu i carici Shoken), Harajuku, omiljeno okupljalište mladih te elegantna trgovačka ulica Omotesando s trgovinama svjetskih brandova, poznata i po čuvenim Harajuku djevojkama i njihovom neobičnom modnom izričaju. Plovidba rijekom Sumida koja prolazi središtem grada. Odlazak na vidikovac zgrade Fuji TV s kojeg ćete uživati u pogledu na ovaj fascinantan grad. Ručak u gradu. U poslijepodnevnim satima transfer u zračnu luku Narita. Polet zrakoplova za Dohu na liniji QR807 u 22h30.

11. dan: DOHA – ZAGREB

Slijetanje u Dohu u 04:25, te nastavak letom za Zagreb (QR0217) u 08:30. Slijetanje u Zagreb predviđeno je u 13:25 sati.

 • doplata za jednokrevetnu sobu 5.290 kn/ 702,10 €
 • izlet u Hirošimu 3.500 kn/ 464,53 € po osobi (najmanje 10 prijavljenih).
 • Doplata za manji broj putnika (15 - 20 putnika): 190 €/1.431,56 kn
 • Doplata za manji broj putnika (10 - 14 putnika): 490 €/3.691,90 kn

Uključeno u cijenu
 • letovi Zagreb - Tokio Narita - Zagreb na avio-kompaniji Qatar Airways (ekonomska klasa)
 • smještaj u hotelima 3* i 4* (lokalna kategorizacija) na osnovi noćenja s doručkom
 • obroci prema programu (6 ručkova i 2 večere)
 • sve transfere prema programu
 • prijevoz putničkim i shinkansen vlakovima,
 • izlete, razglede i ulaznice prema programu
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • japanske vodiče na engleskom jeziku
 • jamčevinu

Korisne informacije

Cijena uključuje

 • letovi Zagreb - Tokio Narita - Zagreb na avio-kompaniji Qatar Airways (ekonomska klasa)
 • smještaj u hotelima 3* i 4* (lokalna kategorizacija) na osnovi noćenja s doručkom
 • obroci prema programu (6 ručkova i 2 večere)
 • sve transfere prema programu
 • prijevoz putničkim i shinkansen vlakovima,
 • izlete, razglede i ulaznice prema programu
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • japanske vodiče na engleskom jeziku
 • jamčevinu

Cijena ne uključuje

 • doplatu za jednokrevetnu sobu: 510 € (3.842,59 kn)
 • doplatu za manji broj putnika (15 - 20 putnika): 190 €/1.431,56 kn
 • doplatu za manji broj putnika (10 - 14 putnika): 490 €/3.691,90 kn
 • policu putnog osiguranja
 • obroke koji nisu navedeni u programu

Fakultativni sadržaji i izleti

 • izlet u Hirošimu 380,91 € (2.870 kn) po osobi (najmanje 10 prijavljenih)

Napomene i korisne informacije

VAŽNE NAPOMENE:

 • Kategorizacija hotela u Japanu odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.
 • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. 
 • Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Viza za Japan nije potrebna (za državljane RH). Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.

 

KORISNE INFORMACIJE -  JAPAN

Službeno ime: Parlamentarna monarhija Japan
Geografski položaj: istočna Azija; sastoji se od 4 otoka – Hokkaido, Honšu, Kjušu i Šikoku
Površina: 377.835 km2
Broj stanovnika: oko 128.500.000
Glavni grad: Tokio, oko 13.000.000 stanovnika
Jezik: japanski
Religija: šintoisti i budisti 84%, ostali 16%
Vremenska razlika: +7 sati ljeti / +8 sati zimi
Novčana jedinica: japanski jen (JPY), 1 USD = oko 100,53 JPY
Kupovina: uobičajeno radno vrijeme trgovina je od 10 do 19 sati; Japan je jedna od najskupljih zemalja na svijetu (pogotovo Tokio i Osaka). Najpopularniji proizvodi su: elektronika, kamere, satovi, brojni optički instrumenti, biseri, bambus, kimona, lepeze itd.
Odjeća i obuća: predlažemo laganu pamučnu odjeću za ljeto, a za ostatak godine preporučamo topliju odjeću, ovisno o godišnjem dobu. Preporučamo udobnu obuću.
Hrana i piće: osnovna namirnica je riža kratkog zrna, popularna je i tjestenina. Tipična jela: sushi – sirova riba položena na rižu začinjenu octom, sashimi – sirova riba narezana na tanke listiće konzumirana uz sojin umak aromatiziran hrenom, tempura – pržena riba i povrće posluženi uz umak tentsuyu, yakitori – vrsta pilećih ražnjića umakanih u slatkasti sojin umak, shabu shabu – japanski fondue od mesa. Popularna pića: zeleni čaj, sake – zagrijana rakija od riže.
Napon struje: 100V, 50/60 Hz (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: nije potrebna, putovnica mora biti važeća 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Molimo dostaviti kopiju putovnice prilikom rezervacije putovanja prodajnom mjestu.
Mobilne mreže: VIPnet i T-Mobile partneri
Pozivni broj zemlje: +81
Korisna web stranica: www.jnto.go.jp 
Klima: varira od regije do regije. Većina dijelova zemlje ima četiri godišnja doba. Tijekom proljeća može biti prohladno i kišovito. Ljeta su vruća i često vlažna na obali. Jesen karakteriziraju topli sunčani dani i hladne noći. Zime su hladne i suhe. Kišna sezona počinje u svibnju u Okinawi. U drugim regijama obično traje od početka lipnja do sredine srpnja. Kiše su kratkotrajne, ali obilne, padnu u prosjeku 1-2 puta dnevno, dok je ostatak dana sunčan.

Moglo bi vas zanimati

Kapadokija
Polazak: 18.06.2023.
Mjesto polaska: Zagreb

Efez / Göreme / Istanbul / Izmir / Konya / Pamukale

od 949,00 EUR (7.150,24 HRK) od 922,00 EUR (6.946,81 HRK)
Rezerviraj
Garantirano Posebna ponuda
5 zemalja Južne Amerike - 16 dana
Mjesto polaska: U vlastitom aranžmanu
Polazak: 04.11.2023.

16 dana zrakoplovom iz Zagreba

Grupni polazak: 04.11. - 19.11.2023.

Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu! First Minute popust 200 € (1.506,90 kn) za rezervacije do 60 dana prije datuma putovanja ili popunjenja kapaciteta po first minute cijeni.

od 6.699,00 EUR
Rezerviraj
Istanbul Deluxe - 5 dana
Mjesto polaska: U vlastitom aranžmanu
Polazak: 11.08.2023.

5 dana zrakoplovom iz Zagreba!

Garantirani polasci: 11.08. - 15..08.2023.

Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu! First Minute popust 30 € (226,03 kn) za rezervacije do 30 dana prije polaska ili popunjenja kapaciteta po first minute cijeni!

od 699,00 EUR
Rezerviraj
Andaluzija s Gibraltarom i Marokom - 8 dana izravnim letom za Malagu!
Mjesto polaska: U vlastitom aranžmanu
Polazak: 14.06.2023., 27.09.2023., 18.10.2023., 29.10.2023., 18.11.2023.

8 dana izravnim letom iz Zagreba za Malagu!

Garantirani polasci: 24.05. - 31.05., 14.06. - 21.06., 27.09. - 04.10., 18.10 - 25.10., 29.10. - 05.11., 18.11. - 25.11.2023.

Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu! First Minute popust 40 € (301,38 kn) za rezervacije do 30 dana prije polaska ili popunjenja kapaciteta po FM cijeni

od 1.209,00 EUR
Rezerviraj

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i dobivajte na e-mail najnovije ponude.