Odmor na Baliju - 7 noćenja

Bali je najbolje mjesto za sve putnike kojima je potrebana apsolutna relaksacija, ukusna kuhinja, prirodne ljepote i bogata kulturna baština.

Odmor na Baliju - 7 noćenja

Individualno
Polazak: Zagreb
29.07.2022. - 24.12.2022.
od 2.000,00 HRK (265,45 EUR)
1. dan, ZAGREB - EUROPA

Polijetanje zrakoplova iz Zagreba za zračnu luku Denpasar i nastavak leta prema Baliju. Obroci u zrakoplovu. 

2. dan, DENPASAR

Po dolasku u Denpasar prijevoz do izabranog hotela. Smještaj u hotel i noćenje.

3. - 8. dan, BALI

Boravak u hotelu na osnovi noćenja s doručkom. Dani za odmor i uživanje u čarima ovog tropskog raja. U cijenu aranžmana uključena su dva cjelodnevna i jedan poludnevan izlet. 

Ljepote Kintamanija (cjelodnevni izlet, 8 sati):

Ovaj izlet pruža fantastičan uvod u ono najbolje što Bali može ponuditi; od zapanjujućih pogleda na jezera i vulkane, do tradicionalnih balijskih  plesova i umjetničkih djela. Tura započinje uživanjem u poznatom Barong & Keris plesu koji prikazuje drevnu priču Ramayana epa i borbu između dobrih i zlih duhova. Slijedi posjet radionicama talentiranih balinežanskih umjetnika u selu Kemenuh gdje izrađuju prelijepe rukotvorine od drveta. Zatim se nastavlja prema brdskom području Kintamani s kojeg se pruža nevjerojatan pogled na jezero Batur  i na  aktivni vulkan Batur (1,730 m). Mogućnost ručka, nakon kojeg se ide u Tampaksiring gdje se nalazi izvor vode za koji lokalno stanovništvo vjeruje da daruje vječnu mladost.

Nezaboravni zalazak sunca (poludnevni izlet, 5 sati):

Zalazak sunca na Baliju je poseban doživljaj. Ova tura uključuje posjet jednog od najljepših balinežanskih hramova – kraljevskog hrama Mengwi iz 17. stoljeća za princa od Tabana, okruženog sa širokim kanalima koji predstavljaju svjetske oceane. Slijedi posjet šumi majmuna u blizini sela Alas Kedaton. Poslije slijedi posjet hrama Tanah Lot, izgrađenom na vrhu stijene, iz kojeg se može uživati u najljepšem zalasku sunca na svijetu.

Mistika istočnog Balija (cjelodnevni izlet, 9 sati):

Ovaj izlet odvesti će vas izvan uobičajenih turističkih ruta, dublje u drevnu i jedinstvenu kulturnu baštinu Balija i hinduizma. Ovdje ćete upoznati  mističnu, magičnu i duhovnu  stranu Balija. Slijedi razgledanje najsvetijeg hinduističkog mjesta na Baliju iz 16. stoljeća.  Nakon  upoznavanja s batik slikarstvom u selu Batu Bulan, slijedi posjet hramu Besakih koji je smješten u podnožju najvišeg i najsvetijeg vulkana Agung (3.142 m) na Baliju. Nastavak do brda Bukit Jambul, gdje se može ručati uz pogled na slikovitu dolinu, i do tradicionalnog sela Penglipuran iz 16. stoljeća. Izlet završava s posjetom Dvorani pravde u Klungkungu.

PREPORUKA: Preporučujemo da sa sobom ponesete sarong (marama) za hram Besakih.

Čarolija sjevernog Balija (cjelodnevni izlet, 9 sati):

Sjeverni dio Balija je poznat po nacionalnim parkovima, mirnoj obali, planinskim lancima i zelenim poljima riže. Prvo  slijedi odlazak do slikovitih područja Pupuan i Antosari s kojih se pruža pogled na uzgajališta riže, a potom do sjeverne obale i crne pješčane plaže Lovina gdje se može ručati. Slijedi put do planinskih predjela na 1.200 m nadmorske visine. Prolazak pored jezera Buyan i Tamblingan kraj kojih se nalaze šume s jedinstvenom florom i faunom. Izlet uključuje i razgledavanje jezera Bratan i plutajućeg hrama Ulun Danu - posvećenog boginji vode, te posjet lokalnoj tržnici s cvijećem i voćem gdje se može kupiti egzotično voće direktno od poljoprivrednika.

Oleh-Oleh (poludnevni izlet, 5 sati):

Bali je poznat po svojoj glazbi, umjetnosti, povijesti i kulturi, galerijama, radionicama i tradicionalnim plesovima. Ova shopping tura vodi do najboljih mjesta za kupovinu tradicionalnih, ručno rađenih suvenira. Posjećuje se selo Batubulan, poznato po umjetnosti rezbarenja kamena, selo Celuk poznato po predmetima od srebra i zlata te selo Ubud s divnim slikama. Na kraju ture uživanje u poznatom plesu Kecak & Fire.

9. dan, BALI - EUROPA

Doručak u hotelu i slobodno vrijeme do polaska transfera za zračnu luku Denpasar. Polijetanje zrakoplova i uz presjedanje povratak za Zagreb.

10. dan, ZAGREB

Dolazak u Zagreb. Kraj putovanja. 

NAPOMENA:

možemo organizirati aviokartu za Bali (nije uključena u cijenu programa). Cijena aviokarte ovisi o raspoloživosti slobodnih mjesta na letovima i datumu putovanja. 

Polazak

NAPOMENA: 

Pro Putuj može za Vas organizirati zrakoplovni prijevoz!

Cijena aranžmana uključuje:
 • smještaj u izabranom smještaju na osnovi  noćenja s doručkom
 • 2 cjelodnevna i 1 poludnevni izlet (navedena u itineraru)
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku tijekom izleta
 • jamčevno osiguranje
 • organizaciju i pripremu putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
 • povratni let do Balija
 • transfer od zračne luke do hotela i natrag
 • osobnu potrošnju
 • napojnice
 • putno zdravstveno osiguranje
 • ostale troškove za koje nije navedeno da su uključeni
VAŽNO: 

Navedene cijene hotelskog smještaja informativnog su karaktera. Rezervacije se rade isključivo na upit. Informacije o točnoj cijeni, kao i raspoloživosti smještaja, mogu se saznati na prodajnom mjestu.

Izračun je rađen na osnovi najmanje 2 putnika. 

Korisne informacije

Za izlete se potrebno prijaviti ranije lokalnoj agenciji. Detaljne upute ćete dobiti za vrijeme transfera do hotela od lokalne agencije. Tijekom izleta nije uključen ručak (plaćanje na licu mjesta).

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

 

Denpasar - Bali

Bali je najzapadniji otok Maloga sundajskog otočja (Indonezija), između Lomboka i Jave, 5.632 km2, 3.900.000 stanovnika (2010).[1].) . Također, to je i istoimena indonezijska pokrajina. Plodno tercijarno humlje izdiže se prema istoku u vulkanskom usponu Gunung Agung 3200 m nad morem. Otok je bogat rižom i kokosovom palmom, kukuruzom i pamukom, duhanom i kavom, različitim voćem i stokom, a izvozi mnogo riže i dosta kave i stoke. Danas je najjača industrija na Baliju turizam.

Najveći i glavni grad na Baliju je Denpasar (491.500 stanovnika 2002.). Žitelji su Malajci, do kojih je prodirao islam već u 15. stoljeću, ali su sve do danas sačuvali brahmanizam, stari način življenja, podjelu u četiri kaste (sudre, wesije, satrije, brahmane), davno pismo, hramove i rezbarije životinjskih likova u drvu.

Kulturni krajolik Balija je skupni naziv za UNESCO-vu svjetsku baštinu koja se sastoji od pet rižinih terasa i njihovih vodenih hinduističkih hramova koji pokrivaju oko 19.500 ha. Hramovi su žarišta društvenog vodoopskrbnog sustava kanala i brana, poznatog kao subak (su b ak), a koji datira još iz 9. stoljeća. On odražava filozofski koncept Tri Hita Karana koji povezuje kraljevstvo duha, ljudskog svijeta i prirode. Ova filozofija je nastala kulturnom razmjenom Balija i Indije u posljednjih 2.000 godina, te je uvelike oblikovala krajolik Balija. Subak je demokratskim i ravnopravnim poljoprivrednim praksama omogućio Balijcima da postanu najuspješniji uzgajivači riže na otočju, unatoč izazovu podržavanja guste populacije stanovništva. Zbog toga je 2012. godine Kulturni krajolik subaka na Baliju upisan na UNESCOvpopis mjesta svjetske baštine u Aziji.

Moglo bi vas zanimati

Maldivi
Polazak: 07.04.2023.
Mjesto polaska: Zagreb

Male

od 19.490,00 HRK (2.586,77 EUR)
Rezerviraj
Garantirano
Rovaniemi - Laponija, snježni dom Djeda Mraza - 3 dana
Polazak: 16.12.2022.
Mjesto polaska: Zagreb

Rovaniemi

od 8.540,00 HRK (1.133,45 EUR)
Rezerviraj
Garantirano
Rim - 4 dana zrakoplovom
Polazak: 18.02.2023.
Mjesto polaska: Zagreb

Rim

od 3.290,00 HRK (436,66 EUR)
Rezerviraj
Posebna ponuda Top destinacija
Pariz 2022.
Polazak: 05.01.2023., 09.03.2023., 08.04.2023., 11.05.2023., 27.05.2023., 08.06.2023., 23.06.2023.
Mjesto polaska: Zagreb

Pariz

od 3.890,00 HRK (516,29 EUR)
Rezerviraj
Garantirano

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i dobivajte na e-mail najnovije ponude.