Šri Lanka i Maldivi 2025.

Putovanje Šri Lanka i Maldivi 11 dana avionom

Šri Lanka i Maldivi 2025.

Grupno
Polazak: Zagreb
04.01.2025.
od 3.630,00 EUR
od 3.530,00 EUR

Predviđeni hoteli: 
Amaya Lake hotel 4* , standard room, Dambulla
Occidental Paradise Dambulla 4*, standard room, Kandy
Araliya Red 4*, deluxe room, Nuwara Eliya
Ramada hotel 4* , standard room,Colombo  
Adaaran Club Rannalhi 4*, all inclusive, standard room, Maldivi

Vrijednost više: uključene sve ulaznice, svi izleti, zrakoplovne pristojbe, večera na Šri Lanki i all inclusive na Maldivima.

 

1. dan: ZAGREB – DOHA, 04.01.2025.

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Dohu u 15:45 (Qatar Airways). Dolazak u Dohu u 23:00.

2. dan: DOHA – COLOMBO, 05.01.2025.

Prijava na let. Nastavak putovanja iz Dohe za Colombo u 01:25. Dolazak u zračnu luku Bandaranaike International Colombo u 08:45 sati gdje će nas dočekati domaćin i vozač. Vožnja otprilike pola sata u smjeru Colomba. Panoramski razgled glavnog grada Šri Lanke, komercijalno područje Forta, nazvanog po staroj utvrdi koju su posjedovali Portugalci i Nizozemci. Smještaj u hotel, rana prijava u hotel u cijeni aranžmana. Slobodno vrijeme. Večera u hotelu. Noćenje.

3. dan: COLOMBO – PINNAWALA (MILLENIUM) – DAMBULLA, 06.01.2025.

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak do utočišta slonova u Pinnawalla, (ulaznica u cijeni aranžmana). Razgled posjeda u pratnji stručnog vodiča. Cilj utočišta je potpuno zaustavljanje jahanja slonova i očuvanje te životinjske vrste. Razgled cca. 2 sata. Posjet najuočuvanijem hramu u Dambulli; Dambula Cave Temple (ulaznica u cijeni). Stijena se proteže 160 m nad okolnim ravnicama. Postoji više od 80 dokumentiranih spilja u okolici. Glavne atrakcije nalaze se u pet spilja koje sadrže kipove i slike. Ove slike i kipovi odnose se na Gautama Buddhu i njegov život. Postoji ukupno 153 kipa Bude, tri kipa kraljeva Šri Lanke i četiri kipa bogova i božica. Potonji uključuju Višnua i Ganešu. Murali pokrivaju površinu od 2.100 četvornih kilometara (23.000 četvornih metara). Slike na zidovima spilja uključuju iskušenje demona Mara i Buddhinu prvu propovijed, razgled otprilike sat vremena. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

4. dan: SIGIRIYA – KANDY, 07.01.2025.

Rano ustajanje te odlazak na  Sigiriya Rock ili Lavlji kamen (ulaznica u cijeni) kako ga svi zovu, zbog ogromnog lava koji je nekoć stajao na ulazu u tvrđavu. Mi ćemo se popeti na vrh i prijeći preko tisuću stepenica, a prije samog penjanja proći ćemo pokraj zadivljujućih vrtova. Bit će naporno, ali prizor na vrhu je toliko impresivan da nećete požaliti, riječ je o jednoj od najvećih atrakcija Šri Lanke. Kraće slobodno vrijeme za kupnju suvenira i odlazak prema hotelu. Oni koji se ne osjećaju spremno za penjanje, mogu ostati spavati u hotelu. Doručak. Spremanje stvari, osvježenje nakon jutarnjeg napora. Vožnja sat i pol do Matale, tj. vrta začinskog bilja, poznatijeg kao Spice Garden. Posjet vrtu uz lokalnog vodiča te mogućnost kupnje najboljih začina. Nastavljamo prema gradu Kandy. Posjet hramu Tooth Relic (ulaznica u cijeni). Budistima na Šri Lanki i diljem svijeta, Kandy je jedno od najsvetijih mjesta jer je dom Dalada Maligawa, tj. hram u kojem se čuva zub Lorda Buddhe. Odlazak u hotel. Smještaj. Večera. Noćenje. 

5. dan: KANDY – NUWARA ELIYA, 08.01.2025.

Doručak. Odjava iz hotela, posjet plantaži čaja. Kasnije odlazak prema stanici vlaka, odakle kreće vožnja vlakom (2.razred, karta uključena u cijenu) do Nuwara Eliya. Vožnja traje cca. 3-4 sata. Prekrasna priroda i očaravajuće zelenilo ostavit će vas bez daha i bez obzira na to što vlak nije klimatiziran, vjetar kroz otvoren prozor dovoljno će vas rashladiti i opustiti. Po dolasku kraći razgled Nuwara Eliya. Slobodno vrijeme te odlazak u hotel. Smještaj. Večera. Noćenje.

6. dan: NUWARA ELIYA – COLOMBO, 09.01.2025.

Doručak. Polazak prema Colombu. Po dolasku odlazak prema Pette, najpoznatijem bazaru. Posjetit ćemo i hinduistički i budistički hram te džamiju Jumi Ul Alfar Jumma. Obilazak nizozemske crkve Wolfendhal, sudova Hulftsdorp Law, kroz rezidencijalno područje Cinnamon Gardens, te završavamo na Trgu nezavisnosti i Međunarodnoj konferencijskoj dvorani Bandaranaike Memorial. Slobodno vrijeme. Prijava u hotel. Noćenje.

7. dan: COLOMBO - MALDIVI, 10.01.2025.

Doručak. Odlazak prema zračnoj luci. Prijava na let za Male. Satnica leta biti će iskazana u završnom pismu. Let traje cca malo više sat vremena. Dolazak u Male, vožnja brodom cca 45 min do resorta. Prijava u hotel. Ručak. Večera. Noćenje.

8. dan: MALDIVI, 11.01.2025.

Doručak. Dan za odmor. All inclusive.

9. dan: MALDIVI, 12.01.2025.

Doručak. Dan za odmor. All inclusive.

10. dan: MALDIVI- ZRAČNA LUKA MALE, 13.01.2025.

Doručak. Dan za odmor. All inclusive. Kasna odjava (u cijeni aranžmana) iz hotela te odlazak oko 21:00 sati transfer brodom prema zračnoj luci Male.

11. dan: DOHA – ZAGREB, 14.01.2025.

Prijava na let. Polet aviona za Dohu u 01:45. Dolazak u Dohu u 04:40. Polet aviona za Zagreb u 09:10 sati. Dolazak u Zagreb u zračnu luku u 13:15 sati.

 

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 30

 

Informacije o letu:

Prijevoznik Qatar Airways

QR 218  04JAN  Zagreb 15:45 - Doha 23:00  
QR 664  05JAN  Doha  01:25 - Colombo 08:45  
QR 671  14JAN  Male 01:45 - Doha  04:40  
QR 217  14JAN  Doha 09:10 - Zagreb  13:15  

Polazak

Cijena uključuje:
 • zrakoplovnu karta na relaciji Zagreb – Doha – Colombo – Male – Doha - Zagreb, ekonomska klasa
 • zrakoplovne pristojbe
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 20 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • rana prijava u hotel u Colombu
 • 4 noćenja u hotelima 4*, Šri Lanka na bazi usluge polupansiona (doručak i večera), dvokrevetna soba
 • 1 noćenje s doručkom u hotelu 4* u Colombu, dvokrevetna soba (zadnje noćenje)
 • 3 noćenja u hotelu 4* na Maldivima (doručak, ručak i večera), prvi dan ovisno o satnici leta polupansion, dvokrevetna soba
 • dodatno kasna odjava iz hotela na Maldivima zadnji dan zbog kasnog poleta aviona s uslugom punog pansiona
 • ulaznica za utočište slonova
 • ulaznica za Dambulla hram
 • ulaznica za Sigeriya Lion Rock
 • posjet vrtu začina
 • tipični ples u Kandyu,
 • vožnja vlakom 2.razred na relaciji Kandy – Nuwara Eliya
 • prijevoz klimatiziranim privatnim autobusom ili mini-busom prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • lokalnog vodiča
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja
Cijena ne uključuje:
 • vizu za Šri Lanku, najbolje napraviti unaprijed preko interneta, 50 USD, www.eta.gov.lk, djeca do 12 godina ne plaćaju
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 996 EUR, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • napojnice vozačima i vodičima, 30 USD po putniku za sve napojnice
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

 

VAŽNE INFORMACIJE
 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Qatar Airways objavljenom u 2024. godini i podložna su promjeni.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačan iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
 • Završno pismo dostavljamo Vam e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu sastanka putnika, vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.).
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u USD ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
 • Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

 

NAČINI PLAĆANJA:

Jednokratno plaćanje:

 • Uplata na račun agencije (Internet bankarstvom, općom uplatnicom) – IBAN HR4023600001102515521 (Zagrebačka banka)
 • On-line karticama: Diners, Mastercard, Visa

On-line plaćanje na rate bez kamata:On-line plaćanje na rate bez kamata:

 • Diners 2 – 12 rata
 • Mastercard Zagrebačke banke 2-6 rata
 • Viza PBZ Card 2 – 12 rata
 • Visa Zagrebačke banke 2-6 rata
 • Visa Electron PBZ banke 2 – 6 rata

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. A zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 20, a maksimalan broj putnika je 30. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Korisne informacije

ŠRI LANKA - Dragulj Indijskog oceana, Šri Lanka, otočna je država u južnoj Aziji koja zauzima otok Šri Lanku (u prošlosti poznatiji kao Cejlon) te nekoliko manjih otočića u Indijskom oceanu, jugoistočno od Indijskog poluotoka.
U ljepotama ovog otoka uživao je poznati moreplovac i pustolov Marco Polo, koji je o njemu pisao u srednjem vijeku.
Službeni naziv ove otočne države je Demokratska Socijalistička Republika Šri Lanka, a u njoj živi preko 21 milijun stanovnika. Dvije najveće zajednice čine Singalezi, koji su većinom Budisti (75 posto) i Tamili čija je religija tradicionalno Hinduizam (18 posto). Na otoku živi i značajna sunitska muslimanska zajednica, njih 7 posto, čiji pripadnici govore tamilskim jezikom. Šri Lanka je bogata impresivnim vodenim slapovima, a najveći dio zemlje zauzimaju nizine i brežuljkasta područja. Planine ćete vidjeti samo u unutrašnjosti otoka, a njihov najviši vrh je Pidurutalagalom i visok je 2.524 metra. Diljem zemlje ima ukupno 103 vodena slapa, od kojih je najpoznatiji i najveći Bambarakanda Falls s visinom od 240 metara.

Glavni grad Šri Lanke je Colombo koji je smješten na zapadnoj obali otoka, a u njemu živi više od dva milijuna stanovnika. Naziv Colombo uveli su Portugalci početkom 16. stoljeća, a vjeruje se da je ono došlo od naziva Kolon thota što znači “luka na rijeci Kelani”. Colombo je ujedno i najveći grad Šri Lanke te poslovno i ekonomsko središte koje se razvija ubrzanim ritmom i neprestano mijenja svoju vizuru.
Najmodernije građevine i neboderi uobičajena su pojava u Colombu, a u nekim dijelovima grada zateći ćete očuvanu tradicionalnu arhitekturu. Uz brojne hinduističke i budističke hramove, svakako posjetite Pettah bazar gdje je cjenkanje gotovo obavezno. Hramove i palače u prošlosti su gradili svećenici i ratnici, kao zalog bogovima za njihovu naklonost.
Kada ste u Šri Lanki, vrijedi posjetiti i gradić Nuwara Eliya, kojeg još nazivaju i “Mala Engleska” zbog traga koji je ovdje ostavila britanska vladavina. Posebno je zanimljiva tamošnja tvornica čaja, a možete razgledati i u Spice Gardenu, poznatom po najraznovrsnijim začinima.

GRANIČNE, VIZNE I ZDRAVSTVENE FORMALNOSTI

Za državljane Republike Hrvatske viza za Šri Lanku je potrebna. Putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci nakon ulaska u Šri Lanku te imati barem dvije prazne stranice za vizu. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.Molimo da se prije uplate aranžmana konzultirate sa svojim liječnikom o rizicima putovanja. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta te bio kakvih drugih problema, za hrvatske putnike nadležno je diplomatsko predstavništvo Hrvatske u Colombo.
A.E.C Building, 2nd Floor, 140/A, Vouxhall Street, Colombo 2 ŠRI LANKA
Tilak de Zoysa, počasni konzul
00 94 11 25 28 95 73
Uredovno vrijeme Konzulata: • ponedjeljak-petak 7:30-17:00

 

MALDIVI službeno Republika Maldivi su otočna država u Indijskom oceanu, jugozapadno od Indijskog poluotoka. Sastoje se od oko 1200 otoka grupiranih u 26 atola, među kojima je oko 200 naseljenih, a daljnjih 80 se koristi samo za turizam. Službena religija je islam, a jezik većine stanovništva je divehi, indoeuropski jezik srodan singaleškom, glavnom jeziku Šri Lanke. Gospodarstvo se temelji na turizmu i ribarstvu.

GRANIČNE, VIZNE I ZDRAVSTVENE FORMALNOSTI

Za državljane Republike Hrvatske viza za Maldive nije potrebna. Putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci nakon ulaska. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani. Molimo da se prije uplate aranžmana konzultirate sa svojim liječnikom o rizicima putovanja. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta te bio kakvih drugih problema, za hrvatske putnike nadležno je diplomatsko predstavništvo Hrvatske u Indiji.
NADLEŽNI DKP RH:
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Indiji (Pokriva Bangladeš, Butan, Maldivi, Nepal i Šri Lanku) Telefon: 0091 11 4166 3101, 4166 3102, 4166 3103
Fax: 0091 11 4166 3100, 2411 6873
Adresa: A-15 West End New Delhi 110021 INDIJA Email: croemb.new-delhi@mvep.hr

Maldivi

Maldivi, službeno Republika Maldivi, su otočna država u Indijskom oceanu koja se sastoji od oko 1200 otoka grupiranih u 26 atola. Oko 200 je naseljenih, a ostalih 200-tinjak se koristi samo za turizam. Maldive čine neki od najmanjih otoka na svijetu od svega par kvadratnih metara dok najveći otok doseže jedva šest kilometara. Do određenih otoka dolazi se brodom, hidroavionom ili u kombinaciji. Glavni i najnaseljeniji grad je Malé, a 98,4 posto stanovništva je muslimanske vjeroispovijesti te je unos i konzumacija alkohola strogo zabranjen (osim u turističkim resortima).

Moglo bi vas zanimati

Pariz - 4 dana
Polazak: 22.08.2024.
Mjesto polaska: Zagreb

Pariz

od 760,00 EUR
Rezerviraj
Garantirano Posebna ponuda
Valencia 2024.
Polazak: 15.10.2024.
Mjesto polaska: Zagreb

Valencija

od 810,00 EUR od 790,00 EUR
Rezerviraj
Garantirano Posebna ponuda
London za male i velike - Stopama "Malog čarobnjaka"
Polazak: 02.08.2024.
Mjesto polaska: Zagreb

London

od 895,00 EUR
Rezerviraj
Garantirano
London - 4 dana
Polazak: 02.08.2024.
Mjesto polaska: Zagreb

London

od 765,00 EUR
Rezerviraj
Garantirano Posebna ponuda

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i dobivajte na e-mail najnovije ponude.