Valencia 2024.

Putovanje Valencia 5 dana avionom.

Valencia 2024.

Grupno
Polazak: Zagreb
15.10.2024.
od 810,00 EUR
od 790,00 EUR

Predviđeni hotel: Hotel Senator Parque Central 4*

Dodatna vrijednost: uključena ulaznica u Burzu svile.

Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana.

1. dan: ZAGREB – BEČ – VALENCIA

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska na katu kod kisoka Tiska. Polijetanje zrakoplova u 11:40 sati za Beč. Nakon slijetanja u 12:35 sati nastavak na letu Austrian Airlines u 14:25 sati, slijetanje planirano u 16:55 sati. Valencija je treći najveći grad po veličini u Španjolskoj. Usred španjolske sredozemne obale, na Costi del Valencia (koja graniči s druge dvije obale Valencijske zajednice, na sjeveru s Costa del Azahar i na jugu s Costa Blanca), Valencia je izvrsno smještena, u srcu jedne od najplodnijih europskih regija, obrubljena nasadima limuna i naranči. El Cid, španjolski srednjovjekovni junak, navodno je rekao na ulazu u grad: „Ovaj mi se grad svidio na prvi pogled, odmah sam ga poželio i zamolio Boga da me učini njegovim gospodarom.“ Grad su osnovali Rimljani 138.g.pr.Krista, a trebao je biti umirovljenička kolonija za stare vojnike. Organizirani transfer do hotela. Po dolasku, smještaj. Predlažemo šetnju s voditeljem putovanja kroz grad. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan: VALENCIA: razgled grada s lokalnim vodičem

Doručak. Pješački razgled grada uz ovlaštenog lokalnog vodiča: Lonja de la Seda (uključena ulaznica) – Mercado Central – Okrugli trg – katedrala – Barrio del Carmen. Pauza za ručak. Nastavak razgleda grada i to arhitektonskog remek-djela poznatog arhitekta Santiaga Calatrave u suradnji s arhitektom Felixom Candelom: Grada umjetnosti i znanosti. Gradnja tog dojmljivog kompleksa počela je 1991.g., a u kompleksu je dosad izgrađeno pet vrlo impresivnih građevina. Uz muzeje, operu, kina, planetarij, akvarij, itd., tu se nalaze brojni urbani sadržaji među kojima se ističe botanički vrt. U Gradu znanosti i umjetnosti svatko će naći nešto za sebe, popis mogućnosti koje pruža taj dojmljivi kompleks svakako je širi od posjeta na nekoliko sati. Raskošne, futurističke suvremene građevine danas su postale simbol grada. Slobodna večer. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: VALENCIA: fakultativni cjelodnevni izlet ELCHE (ELX) I ALICANTE

Doručak. Slobodan dan ili odlazak na fakultativni, cjelodnevni izlet do gradova Elche (Elx) i Alicante (doplata prilikom rezervacije aranžmana, min. potreban za realizaciju 15 putnika). Prvo ćemo posjetiti Elche/Elx, važno civilizacijsko središte još od iberskih vremena. Elche je od 2001. na popisu UNESCO-ve zaštićene baštine zbog brojnih palmi u središtu grada, njegov je 'palmeral´ jedan od najpoznatijih i najvećih u Španjolskoj.  Danas poznat kao središte španjolske obućarske industrije, Elche je poznat i po Misteriju iz Elchea, crkvenoj drami koja se od 15.st. izvodi u Bazilici svete Marije od Elchea, a danas je upisana na popis zaštićene baštine UNESCO-a. Poslije posjeta Elcheu nastavljamo prema Alicanteu. Turistički grad, poznat po svojim pješčanim plažama i ludom noćnom životu, Alicante je jedan od većih gradova na obali i važna luka. Iznad njega dominira panoramom dvorac Santa Barbara čiji temelji datiraju iz vremena osvajanja Osmanlija na poluotoku. Centrom grada dominira jedna od najljepših španjolskih promenada, Explanada de España, napravljena od 6.5 milijuna mramornih pločica. Šetnja toplim i živahnim gradom, slobodno vrijeme u središtu grada. Povratak u Valenciju u večernjim satima. Noćenje.

4. dan: VALENCIA

Doručak. Slobodan dan za istraživanje Valencije, obilaske nekih od brojnih muzeja, dodatne obilaske Grada umjetnosti i znanosti, odlazak u poznati akvarij ili slično. Po želji možete otići do gradskog stadiona Mestalla gdje igra domaći nogometni klub i sagrađen je davne 1923.g., a vidjet ćemo u blizini i stazu na kojoj se održava utrka Formule 1. Kako se Valencia nalazi na Sredozemnom moru i ima prekrasne plaže nedaleko od centra grada, poslijepodne se uputite prema njima i uživajte u šetnji. Ili obavite kupovinu, španjolske poznate tekstilne marke su i do 30 posto jeftinije nego u ostatku Europe. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan: VALENCIA – MÜNCHEN – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotelskih soba i transfer do zračne luke, let zrakoplovom za München predviđen je u 12:05 sati. Dolazak u München u 14:30. Nastavak putovanja prema Zagrebu u 20:20 sati, planirano slijetanje u Zagreb u 21:20 sati.

Rok za prijavu: do 7 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 25 / Maksimalan broj putnika: 35

 

Informacije o letu:

Prijevoznik: Lufthansa

LH1731 15OCT ZAGREB 06:20 - MINHEN 07:30
LH1842 15OCT MINHEN 08:50 - VALENCIA  11:15
LH1843 19OCT VALENCIA 12:05 - MINHEN  14:30
LH1730 19OCT MINHEN 20:20 - ZAGREB  21:20

Polazak

Cijena uključuje:
 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb–Beč–Valencia–Munchen–Zagreb
 • obavezne zrakoplovne pristojbe i naknade
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • transfere zračna luka – hotel – zračna luka s panoramskim razgledom grada u dolasku
 • četiri noćenja s doručkom u hotelu 4* Valenciji
 • ulaznicu u Burzu svile u Valenciji
 • razgledi s lokalnim vodičem u Valenciji i u Gradu znanosti i umjetnosti
 • vanjski razgledi prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja
Cijena ne uključuje:
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • boravišnu pristojbu od 3-5 EUR po osobi po noćenju (točna obavijest o iznosu boravišne pristojbe bit će objavljena u završnom pismu)
 • cjelodnevni izlet autobusom u Elche i Alicante – uključuje autobusni prijevoz i lokalnog vodiča (doplata prilikom rezervacije aranžmana, minimum potreban za realizaciju 15 prijavljenih putnika): 96 EUR (723,31 kn) po osobi odrasli; 76 EUR (572,62 kn) djeca do 12 godina
 • napojnicu za vozače i vodiča od 3-5 EUR po osobi po danu (iznos se dijeli na tri osobe)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

 

NAČINI PLAĆANJA:
Jednokratno plaćanje:
 • Uplata na račun agencije (Internet bankarstvom, općom uplatnicom) – IBAN HR4023600001102515521 (Zagrebačka banka)
 • On-line karticama: Diners, Mastercard, Visa
On-line plaćanje na rate bez kamata:
 • Diners 2 – 12 rata
 • Mastercard Zagrebačke banke 2-6 rata
 • Viza PBZ Card 2 – 12 rata
 • Visa Zagrebačke banke 2-6 rata
 • Visa Electron PBZ banke 2 – 6 rata

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. A zatim 72 sati prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 25, a maksimalan broj putnika je 35. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana, putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Korisne informacije

 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Austria Airlines i Lufthanse objavljenom u 2023. godini i podložna su promjeni.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm).
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Barceloni, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
 • Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, servisne informacije i sl.).
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Trokrevetna soba je najčešće dvokrevetna soba s pomoćnim ležajem.
 • Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Španjolska je smještena na jugozapadu Europe te zauzima veći dio Pirenejskog poluotoka. Dio su njenog teritorija i dva arhipelaga, smještena u Sredozemnom moru (Balearski otoci) i Atlantskom oceanu (Kanarski otoci), sjevernoafrički primorski gradovi Ceuta i Melilla, koji su pod španjolskom upravom te enklava Llívia u francuskim Pirenejima.

GRANIČNE, VIZNE I ZDRAVSTVENE FORMALNOSTI:

Za državljane RH viza za Španjolsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Španjolskoj nalazi se u Madridu.
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Španjolskoj u Madridu nalazi se na adresi Calle Claudio Coello 78/2, 28001, Madrid, Espana.
Kontakt podaci: tel. 00 34 91 577 6881, 00 34 91 577 6901, fax. 00 34 91 577 6905, e-mail. madrid@mvep.hr. Izvanredna i opunomoćena veleposlanica: Nives Malenica
Uredovno vrijeme Veleposlanstva: • ponedjeljak-petak 9-17 sati
Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva: (za stranke)
• ponedjeljak, srijeda, četvrtak i petak 10-13
• utorak 13-16
Molimo stranke da se za sve konzularne slučajeve obrate direktno Veleposlanstvu RH u Madridu tijekom uredovnog vremena. Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0034630526085.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje, molimo da se informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Valencija

Za mnoge bi dostatna atrakcija bio već sam zavidan položaj Valencije na Mediteranu. Treći najveći grad Španjolske i jedna od glavnih luka na krstarenju Mediteranom, Valencia se konačno otarasila svoje nekadašnje pomalo provincijalne reputacije.

Tijekom posljednjih petnaest godina osnovan je veliki, kultni kulturni kompleks Ciudad de las Artes y Ciencias, moderni metro nastavio se širiti, a mnoštvo novih trendi barova, restorana i butika udahnulo je novi život povijesnom centru. Valencia je također u potpunosti obnovila svoje plaže i luku što se može vidjeti već s vašeg broda za krstarenje. 


No usprkos svojoj veličini i stilskom pečatu, Valencia je sačuvala svoje nepretenciozno i prepoznatljivo ozračje. Valencia je dugo slovila kao mjesto za najbolji noćni život u kontinentalnoj Španjolskoj. Gradsko područje s najboljom atmosferom nesumnjivo je labirintska četvrt Barrio del Carmen (ili lokalno: „de Carmé”), smještenasjeverno od Mercada Central prema Río Turiji​, širi se prema Torres de Serranos te zapadno od Torres de Quart. Ova nekad zanemarena četvrt neprekidno se obnavlja, zgrade se renoviraju, a elegantni kafići otvaraju pored ruševnih kuća što ovu četvrt čini nevjerojatno životnom i alternativnom. 

Najstariji dio Valencije gotovo je potpuno okružen velikom petljom rijeke Turia, koji je sad preoblikovan u pejzažni park u koritu rijeke. Rijeka je preusmjerena 1956. godine nakon velike poplave koja je oštetila veliki dio starog grada. Antički kameni mostovi su ostali, a na koritu rijeke sada se nalaze biciklističke staze, pješačke staze i nogometni tereni kao i zadivljujući Ciudad de las Artes y Ciencias, najveći europski kulturni kompleks. 

Sama arhitektura jednostavno je zapanjujuća: uistinu vrijedi doći i pogledati zanimljive građevine okružene velikim, plitkim bazenima.

Moglo bi vas zanimati

Pariz i Disneyland 2024.
Polazak: 15.08.2024.
Mjesto polaska: Zagreb

Pariz

od 850,00 EUR od 825,00 EUR
Rezerviraj
Garantirano
London - 4 dana
Polazak: 02.08.2024.
Mjesto polaska: Zagreb

London

od 740,00 EUR
Rezerviraj
Garantirano Posebna ponuda
Atena 2025.
Polazak: 07.03.2025., 21.03.2025.
Mjesto polaska: Zagreb

Atena

od 635,00 EUR od 610,00 EUR
Rezerviraj
Garantirano Top destinacija
Pariz - 4 dana
Polazak: 27.06.2024., 22.08.2024.
Mjesto polaska: Zagreb

Pariz

od 735,00 EUR
Rezerviraj
Garantirano Posebna ponuda

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i dobivajte na e-mail najnovije ponude.