AUSTRIJA, ljetni tečaj engleskog jezika

Za mlađe polaznike!

Young Austria - English in Action

Individualno
Uzrast: 8-16
Engleski
03.07.2021., 17.07.2021., 31.07.2021., 14.08.2021.
od 10.750,00 HRK

Young Austria - English in Action

Young Austria, američko-engleski ljetni kampovi s dugom tradicijom u organizaciji edukativno-sportskih programa nalaze se u prekrasnom alpskom dijelu Austrije, u mirnim mjestima Radstadt, Mariapfarr, Obertauern ili Eben. Svi kampovi udaljeni su samo sat vremena vožnje od Salzburga. Ovisno o uzrastu, stupnju znanja i broju polaznika škola određuje lokaciju održavanja kampa najkasnije 2 tjedna prije početka tečaja. Svaki od ponuđenih omladinskih hotela (kampova) - Simonyhof, Carinth, Tauernhof, Alpincenter i Lindenhof pružaju polaznicima ugodan smještaj i boravak. Nastavnici i animatori su vedri i dinamični profesori iz Engleske, Irske ili SAD-a. Cijeli niz različitih aktivnosti, brojni sportski sadržaji, razna natjecanja kao i raznolike radionice zabavit će polaznike tečaja nakon nastave. Ovaj program prigodan je za mlađe polaznike koji još nisu spremni za odlazak na udaljenija odredišta. Tečaj započinje i završava u subotu na određene datume.

Polazak

Cijena aranžmana uključuje:
 • 20 nastavnih sati engleskog jezika tjedno
 • smještaj u sklopu odmarališta u višekrevetnoj sobi (4-8 osoba) s kupaonicom
 • puni pansion (doručak, ručak i večera), voće i piće tijekom cijelog dana; prilikom odlaska na cjelodnevne izlete umjesto ručka u školi polaznicima je organiziran paket za ručak
 • raznovrstan program aktivnosti (sportska natjecanja, kreativne radionice, talent show, disko večeri, filmske večeri, stolni tenis, odbojka, nogomet, košarka, razni kvizovi, planinarenje, plivanje)
 • 1 cjelodnevni izlet tjedno (npr. Salzburg, izlet u rudnik soli, izlet u tvrđavu Hohenwerfen, Haus der Natur, planinarenje…). Izbor izleta ovisi o datumima boravka.
 • 24 satni nadzor osoblja škole
 • knjige i nastavni materijal za učenje te pribor za radionice
 • test provjere znanja
 • svjedodžba i izvještaj na kraju tečaja
Cijena aranžmana ne uključuje
 • pratitelja putovanja
 • prijevoz do kampa
 • putno osiguranje (zdravstveno osiguranje, osiguranje od nezgode, osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja)

 

Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr. Nudimo paket putnog osiguranja: zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje od nezgode za vrijeme putovanja i osiguranje od otkaza putovanja (moguće uplatiti samo prilikom prve uplate).

Za putovanje vrijede opći uvjeti putovanja PRO PUTUJ d.o.o., koje možete zatražiti u agenciji!

Odgovorni organizator: PRO PUTUJ d.o.o., Zapoljska 14, Zagreb, e-mail: info@proputuj.hr, IDK: HR-AB-01-081005836

Korisne informacije

Dolazak polaznika na odredište

Po dolasku u školu dijete predajete odgovornoj osobi. Polaznik se upoznaje se s pravilima škole te kao roditelj dobivate kontakt broj osobe iz škole koju možete zvati vezano uz informacije o djetetu za vrijeme boravka na tečaju. Slijedi registracija polaznika i raspored u smještaj. Prvi obrok na dan dolaska je ručak ili večera (ovisno o vremenu dolaska u smještaj).

Ispitivanje znanja/raspored po grupama

Prvi radni dan u školi testira se znanje polaznika te se na temelju ostvarenih rezultata testiranja polaznik raspoređuje u grupu. Pokazano znanje je prvi i osnovni kriterij. Škola vodi računa da u jednoj radnoj grupi, od najviše 15 polaznika, bude što manje učenika s istog govornog područja a ako je moguće vodi se briga i o uzrastu polaznika. Ako polaznik nije zadovoljan svojim rasporedom u grupi, o tome mora odmah obavijestiti svoj nastavnika ili nastavnicu te će oni učiniti sve potrebne aktivnosti kako bi se ponovilo testiranje ili pronašlo zadovoljavajuće rješenje.

Nastava, knjige i nastavni materijal

Svaki tjedan organizirano je 20 nastavnih sati engleskog jezika (četiri nastavna sata dnevno) i nastava se održava najčešće u jutarnjem terminu, između doručka i ručka. Nastava je organizirana u skladu s brojem polaznika i grupa. Ovisno o konačnom broju prijavljenih polaznika za pojedini termin postoji mogućnost da nastava bude organizirana i u jutarnjem i popodnevnom terminu te se nastavni blokovi mogu izmjenjivati na dnevnoj ili tjednoj osnovi. Ponekad je moguće da zbog izleta nastava bude organizirana u jutarnjim i poslijepodnevnim satima unutar istog dana kako bi sljedeći dan bio slobodan za izlet i razglede. Na kraju tečaja svaki polaznik dobiva potvrdu o završenom tečaju. Škole osiguravaju korištenje knjiga i nastavnih materijala koji se mogu i kupiti u školi. Preporučujemo da polaznik ponese svoj mali rječnik, gramatiku, bilježnicu i pribor za pisanje.

Smještaj i depoziti

Smještaj polaznika organiziran je u sklopu odmarališta u višekrevetnim sobama s kupaonicom (4-8 osoba).  Uobičajena je procedura da škole naplaćuju od polaznika depozit za slučaj štete, na prvi dan dolaska u školu, koji se prilikom odlaska vraća ako je smještajna jedinica neoštećena. Na dan dolaska polazniku se predstavlja kućni red, a sva načinjena šteta zbog nepoštivanja kućnog reda naplaćuje se izravno od polaznika.

Obroci

Prehrana polaznika organizirana je na osnovi punog pansiona, što uključuje doručak, ručak i večeru te voće i piće tijekom cijelog dana. Svi obroci su jednostavni i internacionalni, uz povremeno korištenje posebnih recepata i začina koji su sastavni dio prehrambenih navika zemlje. Tijekom organiziranih izleta umjesto obroka u koledžu organizirani su paketi za ručak. Ako je polazniku potrebna posebna prehrana istu je potrebno zatražiti tijekom rezervacije aranžmana.

Izleti i aktivnosti

Tijekom boravka od 2 tjedna organiziran je jedan cjelodnevni izlet tjedno, a izbor izleta ovisi o datumima boravka. Izleti koji su u ponudi mogu biti Salzburg, izlet u rudnik soli, izlet u tvrđavu Hohenwerfen, Haus der Natur, planinarenje ili odlazak na kupanje na vanjske bazene.  Škola organizira program sportskih, zabavnih i kulturnih aktivnosti tijekom popodnevnih i večernjih sati kad se pod vodstvom animatora, pratitelja i stručnog osoblja potiče komunikacija između polaznika raznih nacionalnih pripadnosti i govornih područja.

Putni dokumenti

Za putovanje unutar zemalja Europske unije za hrvatske državljane potrebno je imati valjanu osobnu iskaznicu ili putovnicu.

Obveze putnika

Prilikom prijave, roditelj (staratelj ili zakonski zastupnik) u agenciji potpisuje suglasnost s odredbama Ugovora o organiziranju putovanja da će, ako se dijete ponaša na način koji ometa rad i program drugih sudionika grupe, škole ili organizacije u kojoj boravi, na poziv organizatora putovanja odmah prihvatiti povratak djeteta kući o vlastitom trošku te da neće tražiti povrat sredstava za neiskorišteni aranžman.

1. dan, subota 

Dolazak u kamp u poslijepodnevnim satima (iza 15 sati). Po dolasku registracija polaznika, popunjavanje potrebnih formulara od strane škole te regstracija za eventualne dodatne izlete organizirane uz doplatu od strane škole. Smještaj u sobe, poslijepodnevne i večernje animacije.

2. dan, nedjelja 

Testiranje znanja engleskog jezika i razvrstavanje po grupama te prvi radni dan. Boravak na osnovi punog pansiona.

3.-14. dan, ponedjeljak - petak

Nastava se održava u jutarnjim satima (u slučaju velikog broja prijavljenih polaznika škola zadržava pravo organizacije nastave jedan dan ujutro, sljedeći dan popodne ili jedan tjedan ujutro, a jedan poslije podne). Svaki dan prije ili poslije nastave (ovisno o rasporedu) organizirane su bogate i raznovrsne aktivnosti prema programu škole te izleti.

15. dan, subota     

Završetak programa. Planirano vrijeme kada se preuzimaju djeca iz kampa je iza 11 sati.  

Moglo bi vas zanimati

EGHAM, ljetni tečaj engl. jezika, Royal Holloway
Naziv škole: Oxford International Juniors - Royal Holloway
Polazak: 03.07.2021., 17.07.2021., 31.07.2021., 14.08.2021.
Uzrast: 12-17
od 15.950,00 HRK
Rezerviraj
Posebna ponuda
Škola IH London, online tečaj engleskog jezika
Naziv škole: International House
Polazak: 03.07.2021., 17.07.2021., 31.07.2021., 14.08.2021.
Uzrast: 16+
od 2.200,00 HRK
Rezerviraj
Škola Oxford English Academy, online tečaj engleskog jezika
Naziv škole: Oxford English Academy
Polazak: 03.07.2021., 17.07.2021., 31.07.2021., 14.08.2021.
Uzrast: 16+
od 5.320,00 HRK
Rezerviraj
Posebna ponuda
LONDON, tečaj engleskog jezika, škola Frances King
Naziv škole: Frances King London
Polazak: 03.07.2021., 17.07.2021., 31.07.2021., 14.08.2021.
Uzrast: 16+
od 4.406,00 HRK
Rezerviraj

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i dobivajte na e-mail najnovije ponude.