AUSTRIJA, ljetni tečaj njemačkoj jezika

Young Austria - German Camp

Individualno
Uzrast: 8-16
Njemački
03.07.2021., 17.07.2021., 31.07.2021., 14.08.2021.
od 10.750,00 HRK

Young Austria - German Camp

Organizacija Young Austria dugi niz godina organizira iznimno uspješne kampove za učenje njemačkog jezika u Austriji. 

Ljetni kampovi u Mariapfarru, Obertauernu i Ebenu održavaju se u sklopu omladinskih pansiona Carinth, Alpincenter Tauernhof i Lindenhof. Mladi polaznici iz gotovo cijelog svijeta čine kamp vrlo raznolikom mješavinom kultura i jezika, a nastava i popodnevni sportsko-zabavni sadržaji provode se isključivo na njemačkom jeziku. Odmaralište-pansion pruža polaznicima ugodan smještaj i boravak. U sklopu kampa Carinth polaznicima je na raspolaganju sportska dvorana, stijena za penjanje, igrališta za nogomet i odbojku, trampolini, stolni tenis, biljar, stolni nogomet, bicikli… U kampu Alpincenter, nalazi se velika sportska dvorana, stolni nogomet, biljar, stolni tenis, disco i kućno kino. Kamp Tauernhof i Lindenhof također su opremljeni sportskim dvoranama i svim sadržajima za bogate vannastavne aktivnosti. Škola će rasporediti polaznike u određeni kamp najkasnije 2 tjedna prije početka tečaja. Ovaj program preporučujemo za mlađe polaznike koji još nisu spremni za odlazak na udaljenija odredišta. Tečaj započinje i završava u subotu na određene datume.   

Polazak

Cijena aranžmana uključuje:
 • 20 nastavnih sati njemačkog jezika tjedno
 • smještaj u sklopu odmarališta u višekrevetnoj sobi (4-6 osoba) s kupaonicom
 • puni pansion (doručak, ručak i večera), voće i piće tijekom cijelog dana. Prilikom odlaska na cjelodnevne izlete umjesto ručka u školi polaznicima je organiziran lunch paket.
 • program aktivnosti (sportska natjecanja, kreativne radionice, talent show, disko večeri, filmske večeri, odbojka na pijesku, nogomet, košarka, razni kvizovi, stolni tenis, stolni nogomet, biljar, vođene pješačke ture, plivanje)
 • 1 cjelodnevni izlet tjedno (npr. Salzburg, izlet u rudnik soli, izlet u tvrđavu Hohenwerfen, Haus der Natur, planinarenje...); izbor izleta ovisi o datumima boravka
 • odlazak na kupanje na vanjske bazene (samo ako je lijepo vrijeme)
 • 24 satni nadzor osoblja škole i 24 satna telefonsku liniju – kontakt za roditelje
 • knjige i nastavni materijal za učenje i pribor za radionice
 • test provjere znanja, svjedodžba i izvještaj na kraju tečaja
Cijena aranžmana ne uključuje:
 • pratitelja putovanja
 • prijevoz do kampa
 • putno osiguranje (zdravstveno osiguranje, osiguranje od nezgode, osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja)

Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hrr. Nudimo paket putnog osiguranja: zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje od nezgode za vrijeme putovanja i osiguranje od otkaza putovanja (moguće uplatiti samo prilikom prve uplate).

Za putovanje vrijede opći uvjeti putovanja PRO PUTUJ d.o.o., koje možete zatražiti u agenciji!

Odgovorni organizator: PRO PUTUJ d.o.o., Zapoljska 14, Zagreb, e-mail: info@proputuj.hr, IDK: HR-AB-01-081005836

Korisne informacije

Dolazak polaznika na odredište

Po dolasku u školu dijete predajete odgovornoj osobi. Polaznik se upoznaje se s pravilima škole te kao roditelj dobivate kontakt broj osobe iz škole koju možete zvati vezano uz informacije o djetetu za vrijeme boravka na tečaju. Slijedi registracija polaznika i raspored u smještaj. Prvi obrok na dan dolaska je ručak ili večera (ovisno o vremenu dolaska u smještaj).

Ispitivanje znanja/raspored po grupama

Prvi radni dan u školi testira se znanje polaznika te se na temelju ostvarenih rezultata testiranja polaznik raspoređuje u grupu. Pokazano znanje je prvi i osnovni kriterij. Škola vodi računa da u jednoj radnoj grupi, od najviše 15 polaznika, bude što manje učenika s istog govornog područja a ako je moguće vodi se briga i o uzrastu polaznika. Ako polaznik nije zadovoljan svojim rasporedom u grupi, o tome mora odmah obavijestiti svoj nastavnika ili nastavnicu te će oni učiniti sve potrebne aktivnosti kako bi se ponovilo testiranje ili pronašlo zadovoljavajuće rješenje.

Nastava, knjige i nastavni materijal

Svaki tjedan organizirano je 20 nastavnih sati njemačkog jezika (četiri nastavna sata dnevno – 5 dana u tjednu) i nastava se održava najčešće u jutarnjem terminu, između doručka i ručka. Nastava je organizirana u skladu s brojem polaznika i grupa. Ovisno o konačnom broju prijavljenih polaznika za pojedini termin postoji mogućnost da nastava bude organizirana i u jutarnjem i popodnevnom terminu te se nastavni blokovi mogu izmjenjivati na dnevnoj ili tjednoj osnovi. Ponekad je moguće da zbog izleta nastava bude organizirana u jutarnjim i poslijepodnevnim satima unutar istog dana kako bi sljedeći dan bio slobodan za izlet i razglede. Na kraju tečaja svaki polaznik dobiva potvrdu o završenom tečaju. Škole osiguravaju korištenje knjiga i nastavnih materijala koji se mogu i kupiti u školi. Preporučujemo da polaznik ponese svoj mali rječnik, gramatiku, bilježnicu i pribor za pisanje.

Smještaj i depoziti

Smještaj polaznika organiziran je u sklopu odmarališta u višekrevetnim sobama s kupaonicom (4-6 osoba).  Uobičajena je procedura da škole naplaćuju od polaznika depozit za slučaj štete, na prvi dan dolaska u školu, koji se prilikom odlaska vraća ako je smještajna jedinica neoštećena. Na dan dolaska polazniku se predstavlja kućni red, a sva načinjena šteta zbog nepoštivanja kućnog reda naplaćuje se izravno od polaznika.

Obroci

Prehrana polaznika organizirana je na osnovi punog pansiona, što uključuje doručak, ručak i večeru te voće i piće tijekom cijelog dana. Svi obroci su jednostavni i internacionalni, uz povremeno korištenje posebnih recepata i začina koji su sastavni dio prehrambenih navika zemlje. Tijekom organiziranih izleta umjesto obroka u koledžu organizirani su paketi za ručak. Ako je polazniku potrebna posebna prehrana istu je potrebno zatražiti tijekom rezervacije aranžmana.

Izleti i aktivnosti

Tijekom boravka od 2 tjedna organiziran je jedan cjelodnevni izlet tjedno a izbor izleta ovisi o datumima boravka. Izleti koji su u ponudi mogu biti Salzburg, izlet u rudnik soli, izlet u tvrđavu Hohenwerfen, Haus der Natur, planinarenje ili odlazak na kupanje na vanjske bazene.  Škola organizira program sportskih, zabavnih i kulturnih aktivnosti tijekom popodnevnih i večernjih sati kad se pod vodstvom animatora, pratitelja i stručnog osoblja potiče komunikacija između polaznika raznih nacionalnih pripadnosti i govornih područja.

Putni dokumenti

Za putovanje unutar zemalja Europske unije za hrvatske državljane potrebno je imati valjanu osobnu iskaznicu ili putovnicu.

Obveze putnika

Prilikom prijave, roditelj (staratelj ili zakonski zastupnik) u agenciji potpisuje suglasnost s odredbama Ugovora o organiziranju putovanja da će, ako se dijete ponaša na način koji ometa rad i program drugih sudionika grupe, škole ili organizacije u kojoj boravi, na poziv organizatora putovanja odmah prihvatiti povratak djeteta kući o vlastitom trošku te da neće tražiti povrat sredstava za neiskorišteni aranžman.

1. dan, subota

Dolazak polaznika na destinaciju iza 15:00 sati. Po dolasku u kamp slijedi registracija i prijava u smještaj. Upoznavanje s polaznicima, večernje aktivnosti.

2. - 14. dan, nedjelja - petak

Boravak u kampu na osnovi punog pansiona. Nastava te organizirane aktivnosti i izleti.

15. dan, subota

Doručak. Odjava iz smještaja te odlazak iz kampa. 

Moglo bi vas zanimati

Škola IH London, online tečaj engleskog jezika
Naziv škole: International House
Polazak: 03.07.2021., 17.07.2021., 31.07.2021., 14.08.2021.
Uzrast: 16+
od 2.200,00 HRK
Rezerviraj
LONDON, tečaj engleskog jezika, škola Frances King
Naziv škole: Frances King London
Polazak: 03.07.2021., 17.07.2021., 31.07.2021., 14.08.2021.
Uzrast: 16+
od 4.406,00 HRK
Rezerviraj
CIPAR, tečaj engleskog jezika
Naziv škole: English in Cyprus
Polazak: 03.07.2021., 17.07.2021., 31.07.2021., 14.08.2021.
Uzrast: 18+
od 5.970,00 HRK
Rezerviraj
Posebna ponuda
OXFORD, ljetni tečaj engl. jezika, Harcourt Hill
Naziv škole: Oxford International Juniors - Harcourt Hill
Polazak: 03.07.2021., 17.07.2021., 31.07.2021., 14.08.2021.
Uzrast: 12-17
od 15.900,00 HRK
Rezerviraj

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i dobivajte na e-mail najnovije ponude.