BERLIN, ljetni tečaj njemačkog jezika

GLS- Berlin College

Individualno
Uzrast: 16-18
Njemački
10.07.2022., 24.07.2022.
od 12.705,00 HRK

GLS- Berlin College

Berlin College se nalazi u zelenoj oazi u samom centru Berlina. Kampus se prostire na 16.000 m² i sadrži 40 učionica, studentski boravak, vrt, salon, restoran, kafić, vrt, odbojkaško i košarkaško igralište, bilijar, roštilj. Tečajevi njemačkog počinju u poslijepodnevnim satima, a razgled grada i aktivnosti se odvijaju prije i nakon tečaja. Program je fokusiran na urbanu umjetnost i kulturu, , s radionicama na teme poput berlinske ulične umjetnosti ili fotografije. Svaki dan pokazat ćemo vam drugačiji dio Berlina - vidjet ćete sve najvažnije znamenitosti poput Museumsinsel ili Berlinskog zida.

Polazak

Cijena aranžmana uključuje:
 • 20 nastavnih sati njemačkog jezika tjedno (svaka grupa ima najviše 12 polaznika) 
 • smještaj u odabranom tipu smještaja B ili C;
 • B – smještaj u hostelu Meininger ili hostelu OTA Berlin, oba su na pješačkoj udaljenosti od škole, trokrevetna soba s kupaonicom, polupansion (doručak i večera)
 • C – smještaj u hostelu OTA Berlin, dvokrevetna soba, katna kupaonica, zajednička kuhinja s drugim polaznicima, polupansion (doručak i večera)
 • 2 izvannastavne aktivnosti (npr. kupanje u jezeru Wannsee, radionica ulične umjetnosti ,biciklistička tura: Put Berlinskog zida…)
 • Jedan izlet tjedno izvan Berlina (Potsdam, Dresden i jezero Zeuthern).
 • Osiguranje od strane škole GLS (zdravstveno, osiguranje od odgovornosti i osiguranje prtljage)
Cijena aranžmana ne uključuje:
 • trošak prijevoza do škole (avio karta)
 • transfer zračna luka/željeznički kolodvor – kampus – zračna luka/željeznički kolodvor- cijena je 50 EUR  u jednom smjeru
 • transfer zračna luka/željeznički kolodvor – kampus – zračna luka/željeznički kolodvor- cijena je 90 EUR u jednom smjeru, ukoliko se rezervira nedjeljom između 8:00 i 22:00 sata
 • trošak javnog prijevoza za 2 do 4 tjedna (cca. 60-80 €)
 • trošak za dodatni dan boravka na kampusu (100 €)

Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr. Nudimo paket putnog osiguranja: zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje od nezgode za vrijeme putovanja i osiguranje od otkaza putovanja (moguće uplatiti samo prilikom prve uplate).

Za putovanje vrijede opći uvjeti putovanja PRO PUTUJ d.o.o., koje možete zatražiti u agenciji!

Odgovorni organizator: PRO PUTUJ d.o.o., Zapoljska 14, Zagreb, e-mail: info@proputuj.hr, IDK: HR-AB-01-081005836

Korisne informacije

Dolazak polaznika na odredište:

Po dolasku u školu slijedi registracija polaznika i raspored u smještaj. Prvi obrok na dan dolaska je doručak ili večera (ovisno o vremenu dolaska u smještaj).

Ispitivanje znanja/raspored po grupama:

Prvi radni dan u školi testira se znanje polaznika te se na temelju ostvarenih rezultata testiranja polaznik raspoređuje u grupu. Pokazano znanje je prvi i osnovni kriterij. Škola vodi računa da u jednoj radnoj grupi, od najviše 12 polaznika, bude što manje učenika s istog govornog područja, a ako je moguće vodi se briga i o uzrastu polaznika. Ako polaznik nije zadovoljan svojim rasporedom u grupi, o tome mora odmah obavijestiti svoj nastavnika ili nastavnicu te će oni učiniti sve potrebne aktivnosti kako bi se ponovilo testiranje ili pronašlo zadovoljavajuće rješenje.

Nastava, knjige i nastavni materijal:

Svaki tjedan organizirano je 20 nastavnih sati njemačkog jezika. Škola osigurava nastavne materijale. Preporučujemo da polaznik ponese dvojezični rječnik, gramatiku, bilježnicu i pribor za pisanje.

Smještaj i depoziti:

Smještaj polaznika je moguć u koledžu u sklopu škole ili u hostelima na pješačkoj udaljenosti od škole. Smještaj se računa od nedjelje u dolasku do nedjelje u odlasku. Tip smještaja B – smještaj u hostelu Meininger ili hostelu OTA Berlin, oba hostela su na pješačkoj udaljenosti od škole, trokrevetna soba s kupaonicom, polupansion (doručak i večera). Tip smještaja C – smještaj u hostelu OTA Berlin, dvokrevetna soba, katna kupaonica, zajednička kuhinja s drugim polaznicima, polupansion (doručak i večera). .Uobičajena je procedura da škole naplaćuju od polaznika depozit za slučaj štete, na prvi dan dolaska u školu, koji se prilikom odlaska vraća ako je smještajna jedinica neoštećena. Na dan dolaska polazniku se predstavlja kućni red, a sva načinjena šteta zbog nepoštivanja kućnog reda naplaćuje se izravno od polaznika.

Obroci:

Prehrana polaznika organizirana je na osnovi polupansiona, što uključuje doručak i večeru. Svi obroci su jednostavni i internacionalni, uz povremeno korištenje posebnih recepata i začina koji su sastavni dio prehrambenih navika zemlje. Izbor i vrsta jela te normativi podliježu pravilnicima o organiziranoj studentskoj prehrani zemlje. Ako je polazniku potrebna posebna prehrana istu je potrebno zatražiti prilikom rezervacije aranžmana.

Izleti i aktivnosti:

Škola nudi mnoštvo izvannastavnih kulturnih i zabavnih aktivnosti. Svaki dan organizirane su dvije aktivnosti (npr. kupanje u jezeru Wannsee, radionica ulične umjetnosti, biciklistička tura: Put Berlinskog zida, kvizovi, internacionalne večeri, foto radionice, večer uz salsu i sl.), a svaki tjedan odlazi se na jedan izlet izvan Berlina (Potsdam, Dresden i jezero Zeuthen). Sve se odvija pod vodstvom animatora, pratitelja i stručnog osoblja koji potiču komunikaciju između polaznika raznih nacionalnih pripadnosti i govornih područja.

Putni dokumenti:

Za putovanje unutar zemalja Europske unije potrebno je imati valjanu osobnu iskaznicu ili putovnicu

Obveze putnika:

Prilikom prijave, roditelj (staratelj ili zakonski zastupnik) u agenciji potpisuje suglasnost s odredbama Ugovora o organiziranju putovanja da će, ako se dijete ponaša na način koji ometa rad i program drugih sudionika grupe, škole ili organizacije u kojoj boravi, na poziv organizatora putovanja odmah prihvatiti povratak djeteta kući o vlastitom trošku te da neće tražiti povrat sredstava za neiskorišteni aranžman.

Duljina boravka 2 tjedna
1. dan, subota 

Po dolasku u školu slijedi registracija polaznika i raspored u smještaj. Prvi obrok na dan dolaska je doručak ili večera (ovisno o vremenu dolaska u smještaj).

2. dan, nedjelja 

Testiranje znanja njemačkog jezika i razvrstavanje po grupama te prvi radni dan. Boravak na osnovi  polupansiona.

3.-14. dan, ponedjeljak - petak

Nastava se održava u jutarnjim satima (u slučaju velikog broja prijavljenih polaznika škola zadržava pravo organizacije nastave jedan dan ujutro, sljedeći dan popodne ili jedan tjedan ujutro, a jedan poslije podne). Svaki dan prije ili poslije nastave (ovisno o rasporedu) organizirane su bogate i raznovrsne aktivnosti prema programu škole te izleti.

15. dan, subota   

Završetak programa. Odlazak iz škole.

Moglo bi vas zanimati

MUNCHEN, ljetni tečaj njem. jezika, Burg Schwaneck
Naziv škole: GLS - Burg Schwaneck
Polazak: 10.07.2022., 24.07.2022.
Uzrast: 14-17
od 15.360,00 HRK
Rezerviraj
CAMBRIDGE, tečaj engeskog jezika, škola Bell
Naziv škole: Bell
Polazak: 10.07.2022., 24.07.2022.
Uzrast: 16+
od 6.777,00 HRK
Rezerviraj
AUSTRIJA, ljetni tečaj engleskog jezika
Naziv škole: Young Austria - English in Action
Polazak: 10.07.2022., 24.07.2022.
Uzrast: 8-16
od 6.250,00 HRK
Rezerviraj
ROUEN, tečaj francuskog jezika
Naziv škole: French in Normandy
Polazak: 10.07.2022., 24.07.2022.
Uzrast: 16+
od 2.772,00 HRK
Rezerviraj

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i dobivajte na e-mail najnovije ponude.