MUNCHEN, ljetni tečaj njem. jezika, Burg Schwaneck

Ljetni tečaj za djecu i tinejdžere

GLS - Burg Schwaneck

Individualno
Uzrast: 14-17
Njemački
03.07.2022., 24.07.2022.
od 15.360,00 HRK

GLS - Burg Schwaneck

GLS škola jezika osnovana je 1983. godine i jedan je od vodećih nastavnih centara za učenje njemačkog jezika. Tijekom ljetnih mjeseci škola nudi kvalitetne programe ljetnih tečajeva za mlade diljem Njemačke. Ljetni centar GLS škole u Münchenu smješten je u dvorcu Burg Schwaneck, na petnaest minuta udaljenosti vlakom od centra grada. Dvorac potječe iz 1843. godine te je potpuno renoviran i prilagođen potrebama edukacijskog centra. U neposrednoj je blizini rijeke Isar, okružen zelenilom i prostranim parkom. Polaznicima su u sklopu centra na raspolaganju sportski tereni, kuglana, internet cafe, učionice uređene u dvorskom stilu, viteška dvorana, kantina, prostorije za druženje polaznika i park. Tečaj nije prigodan za početnike njemačkog jezika.

München je glavni grad savezne pokrajine Bavarske. Nakon Berlina i Hamburga, po broju je stanovnika treći grad u Njemačkoj te slovi za jedno od najvažnijih gospodarskih, prometnih i kulturnih središta države. Svetac zaštitnik grada Münchena je sv. Benno. Grad je istovremeno lagodan, užurban i miran grad, a krasi ga jedan od najljepših trgova u zemlji: Marienplatz. 
Marienplatz se smatra centrom Münchena i smješten je, okružen Novom i Starom vijećnicom, upravo u središtu povijesnog srca grada. Na svega nekoliko koraka od ovog trga nalazi se Petrova crkva u Münchenu, najstarija crkva starog dijela grada, čija prva gradnja potječe još iz romanike. Zaštitni znak grada je u blizini sagrađena gotička Frauenkirche sa svoja dva markantna, zelena tornja. U blizini se nalaze brojne ulice i trgovi. Dvorac Nymphenburg je jedinstvena kompozicija parkova i zgrada, a bio je i ljetna rezidencija Wittelsbachovih. U sjevernom dijelu grada nalazi se Olimpijski park sagrađen za potrebe Ljetnih Olimpijskih igara 1972. Allianz arena je novi nogometni stadion sagrađen ponajprije zbog Svjetskog nogometnog prvenstva koje se 2006. godine održavalo u Njemačkoj. Engleski vrt jedan je od najvećih parkova u centru grada na svijetu, prostire se na površini od pet i pol kilometara.
Više informacija o Münchenu možete saznati na službenoj stranici Njemačke turističke zajednice https://www.germany.travel/en/cities-culture/munich.html .

Polazak

Cijena aranžmana uključuje:
 • 20 nastavnih sati njemačkog jezika tjedno (svaka grupa ima najviše 12 polaznika)
 • smještaj u dvorcu u sobama s 4-5 kreveta; korištenje zajedničke kupaonice na katu (tuš/WC)
 • puni pansion (doručak, ručak, večera)
 • mnoštvo izvannastavnih aktivnosti (dvije dnevno, npr. kupanje, minigolf, rukomet, rafting…)
 • jedan poludnevni i cjelodnevni izlet tjedno u centar Münchena ili okolicu
 • osiguranje od strane škole (zdravstveno osiguranje, osiguranje od nezgode, osiguranje prtljage) za vrijeme boravka u ljetnom kampu
 • nastavni materijal
 • 24-satni nadzor i brigu stručnog osoblja
 • certifikat o završenom tečaju
Cijena aranžmana ne uključuje:
 • trošak prijevoza do škole (avio karta)
 • transfer zračna luka/željeznička postaja – kampus – zračna luka/željeznička postaja (nedjeljom između 8:00 i 22:00 sata), cijena iznosi 60 EUR po smjeru
 • trošak javnog prijevoza (otprilike 30 € tjedno)
 • transfer izvan redovnog termina (100 € u jednom smjeru)
 • putno osiguranje (preporučujemo)
 • obroke koji nisu navedeni kao uključeni

Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr. Nudimo paket putnog osiguranja: zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje od nezgode za vrijeme putovanja i osiguranje od otkaza putovanja (moguće uplatiti samo prilikom prve uplate).

Za putovanje vrijede opći uvjeti putovanja PRO PUTUJ d.o.o., koje možete zatražiti u agenciji!

Odgovorni organizator: PRO PUTUJ d.o.o., Zapoljska 14, Zagreb, e-mail: info@proputuj.hr, IDK: HR-AB-01-081005836

Korisne informacije

Dolazak polaznika na odredište

Po dolasku u školu slijedi registracija polaznika i raspored u smještaj. Prvi obrok na dan dolaska je ručak ili večera (ovisno o vremenu dolaska u smještaj).

Ispitivanje znanja/raspored po grupama

Prvi radni dan u školi testira se znanje polaznika te se na temelju ostvarenih rezultata testiranja polaznik raspoređuje u grupu. Pokazano znanje je prvi i osnovni kriterij. Škola vodi računa da u jednoj radnoj grupi, od najviše 12 polaznika, bude što manje učenika s istog govornog područja, a ako je moguće vodi se briga i o uzrastu polaznika. Ako polaznik nije zadovoljan svojim rasporedom u grupi, o tome mora odmah obavijestiti svoj nastavnika ili nastavnicu te će oni učiniti sve potrebne aktivnosti kako bi se ponovilo testiranje ili pronašlo zadovoljavajuće rješenje.

Nastava, knjige i nastavni materijal

Svaki tjedan organizirano je 20 nastavnih sati njemačkog jezika. Škola osigurava nastavne materijale. Preporučujemo da polaznik ponese svoj mali rječnik, gramatiku, bilježnicu i pribor za pisanje.

Smještaj i depoziti

Smještaj polaznika organiziran je u dvorcu u višekrevetnim sobama. Kupaonica na katu (tuš/WC) dijeli se s drugim polaznicima. Uobičajena je procedura da škole naplaćuju od polaznika depozit za slučaj štete, na prvi dan dolaska u školu, koji se prilikom odlaska vraća ako je smještajna jedinica neoštećena. Na dan dolaska polazniku se predstavlja kućni red, a sva načinjena šteta zbog nepoštivanja kućnog reda naplaćuje se izravno od polaznika.

Obroci

Prehrana polaznika organizirana je na osnovi punog pansiona, što uključuje doručak, ručak i večeru. Svi obroci su jednostavni i internacionalni, uz povremeno korištenje posebnih recepata i začina koji su sastavni dio prehrambenih navika zemlje. Izbor i vrsta jela te normativi podliježu pravilnicima o organiziranoj studentskoj prehrani zemlje. Ako je polazniku potrebna posebna prehrana istu je potrebno zatražiti prilikom rezervacije aranžmana.

Izleti i aktivnosti

Škola nudi mnoštvo izvannastavnih kulturnih i zabavnih aktivnosti. Svaki dan organizirane su dvije aktivnosti (npr. kupanje, minigolf, rukomet, rafting…), a svaki tjedan odlazi se na jedan poludnevni i jedan cjelodnevni izlet u centar Münchena ili okolicu. Sve se odvija pod vodstvom animatora, pratitelja i stručnog osoblja koji potiču komunikaciju između polaznika raznih nacionalnih pripadnosti i govornih područja.

Putni dokumenti

Za putovanje unutar zemalja Europske unije potrebno je imati valjanu osobnu iskaznicu ili putovnicu

Obveze putnika

Prilikom prijave, roditelj (staratelj ili zakonski zastupnik) u agenciji potpisuje suglasnost s odredbama Ugovora o organiziranju putovanja da će, ako se dijete ponaša na način koji ometa rad i program drugih sudionika grupe, škole ili organizacije u kojoj boravi, na poziv organizatora putovanja odmah prihvatiti povratak djeteta kući o vlastitom trošku te da neće tražiti povrat sredstava za neiskorišteni aranžman.

 

Moglo bi vas zanimati

MALTA, tečaj engleskog jezika, škola ESE
Naziv škole: ESE (European School of English)
Polazak: 03.07.2022., 24.07.2022.
Uzrast: 18+
od 2.622,00 HRK
Rezerviraj
ROUEN, tečaj francuskog jezika
Naziv škole: French in Normandy
Polazak: 03.07.2022., 24.07.2022.
Uzrast: 16+
od 2.772,00 HRK
Rezerviraj
VALENCIJA, Escuela de espanol
Naziv škole: Escuela de espanol (IH)
Polazak: 03.07.2022., 24.07.2022.
Uzrast: 16+
od 2.002,00 HRK
Rezerviraj
Top destinacija
MONTPELLIER, tečaj francuskog jezika, škola ILA
Naziv škole: Institut Linguistique Adenet (ILA)
Polazak: 03.07.2022., 24.07.2022.
Uzrast: 16+
od 2.736,00 HRK
Rezerviraj

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i dobivajte na e-mail najnovije ponude.