READING, ljetni tečaj engl. jezika, Bradfield College

Uključeni su izleti u London i Oxford!

Oxford International Juniors - Bradfield College

Grupno
Uzrast: 12-17
Engleski
05.07.2021., 19.07.2021.
od 16.500,00 HRK

Oxford International Juniors - Bradfield College

Bradfield College osnovan je davne 1850 godine. Nalazi se u unutrašnjosti dijela Engleske zvanog Berkshire. Odlična je lokacija za mlađe polaznike jer je zatvorenog tipa te ima sve vlastite sadržaje. Za samo dvadesetak minuta udaljenosti vlakom od koledža nalazi se zanimljiv gradić Reading gdje su brojni dućani, shopping centri, razne suvenirnice i znamenitosti. Sam koledž udaljen je od Londona sat vremena vožnje autobusom tako da polaznici u sklopu aranžmana imaju i organizirane posjete Londonu. Polaznicima su u sklopu Bradfield koledža na raspolaganju svijetle i prostrane učionice, blagovaonica, studentske rezidencije za smještaj, prostorija za druženje polaznika s biljarom, stolnim tenisom i stolnim nogometom, sportske dvorane, bazen, plesni centar, teniski tereni te tereni za sportove na otvorenom. Smještaj polaznika organiziran je u studentskim rezidencijama u dvokrevetnim sobama s kupaonicama. U sklopu programa, polaznici mogu uz doplatu imati dodatne satove plesa, tenisa, golfa ili jahanja.

Polazak

Cijena aranžmana uključuje:
 • 15 sati tjedno tjedno; polaznici će nakon izvršenog testiranja biti raspoređeni u grupe
 • smještaj u studentskoj rezidenciji u sklopu koledža - višekrevetne sobe s kupaonicom; potrebno je ponijeti ručnike
 • puni pansion (doručak, ručak i večera); kod odlaska na cjelodnevne izlete, umjesto ručka u koledžu, polaznici će dobiti vouchere za ručak ili lunch paket
 • program aktivnosti: party dobrodošlice, mini olimpijade, nogomet, odbojka, košarka, karaoke, lov na blago, internacionalne večeri, disko, tenis, društvene igre, dramske radionice, talent show, plesne i umjetničke radionice, filmske večeri, kvizovi, modne revije…
 • dva cjelodnevna izleta u London (British Museum, Covent Garden, Tate Modern, Oxford Street, National Gallery, Hoses of Parlament, Westminster Abbey, Trafalgar Square, Hyde Park); cjelodnevni izlet Oxford s uključenom ulaznicom u Oxford College
 • dva poludnevna razgleda Readinga i shopping u Readingu
 • kartu za javni gradski prijevoz u Londonu (zona 1 i 2) za dane izleta u London
 • upisninu, knjige i nastavne materijale
 • 24-satni nadzor i brigu stručnog osoblja škole
 • povratnu zrakoplovnu kartu u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb-London-Zagreb s uključenim pristojbama zračnih luka
 • pratitelja iz Zagreba
 • transfer (prijevoz) zračna luka – smještaj – zračna luka
Cijena aranžmana ne uključuje:
 • putno osiguranje (zdravstveno osiguranje, osiguranje od nezgode, osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja). Osiguranje se može ugovoriti u vlastitom aranžmanu ili preko naše agencije.

Korisne informacije

Pratitelj grupe

Pratitelj, najčešće profesor stranih jezika, koja s polaznicima putuje i boravi tijekom cijelog putovanja, brine se o redovitom pohađanju nastave i drugih organiziranih aktivnosti, pomaže polaznicima u izvršavanju obaveza te ih prati na izlete i razglede koji su uključeni u osnovni paket aranžman, a organizira ih škola. Pratitelj je smješten u sklopu koledža, zajedno sa polaznicima.

Dolazak grupe na odredište

Po slijetanju u zračnu luku London, nakon obavljanja graničnih formalnosti, grupu čekaju predstavnici škole Oxford International Juniors te je organiziran prijevoz autobusom do Bradfield koledža. Po dolasku u koledž, slijedi registracija polaznika i raspored smještaja po sobama. Prvi obrok na dan dolaska je uglavnom večera (ovisno o vremenu dolaska u školu).

Ispitivanje znanja / raspored po grupama

Prvi radni dan u školi testira se znanje polaznika, te se na temelju ostvarenih rezultata testiranja polaznici raspoređuju po grupama. Škola vodi računa da u jednoj radnoj grupi od najviše 15 polaznika bude što manje učenika s istog govornog područja. Ako polaznik nije zadovoljan svojim rasporedom u grupu, o tome mora odmah obavijestiti svog pratitelja koji će učiniti sve potrebne aktivnosti kako bi se ponovilo testiranje ili pronašlo zadovoljavajuće rješenje te smjestilo u odgovarajuću grupu.

Nastava, knjige i nastavni materijal

Tijekom boravka na tečaju organizirano je 15 sati engleskog jezika tjedno (3 sata dnevno) u jutarnjim ili poslijepodnevnim satima. Zbog cjelodnevnih izleta postoji mogućnost da pojedini dan nastava bude organizirana i u jutro i poslijepodne kao bi sljedeći dan bio slobodan za cjelodnevni izlet. Na kraju tečaja svaki polaznik dobiva potvrdu o završenom tečaju. Škola osigurava korištenje knjiga i nastavnih materijala tako da ih nije potrebno kupovati. Preporučamo da polaznici ponesu svoj mali rječnik, gramatiku, bilježnicu i pribor za pisanje.

Smještaj i depoziti

Smještaj polaznika organiziran je u studentskoj rezidenciji u sklopu koledža u vičekrevetnim sobama (2-4 kreveta) s kupaonicom. Na svakom katu u sklopu smještaja nalaze se zajedničke prostorije za druženje polaznika. Uobičajena je procedura da škole naplaćuju od polaznika depozit za slučaj štete na prvi dan dolaska u školu koji se prilikom odlaska vraća ako je smještajna jedinica neoštećena. Iznos depozita je 30 GBP. Na dan dolaska polaznicima se predstavlja kućni red, a sva načinjena šteta zbog nepoštivanja kućnog reda naplaćuje se izravno od polaznika.

Obroci

Prehrana polaznika organizirana je na osnovi punog pansiona što uključuje doručak, ručak i večeru. Kod odlaska na cjelodnevne izlete polaznicima je organiziran lunch paket. Svi obroci su jednostavni i internacionalni. Izbor i vrsta jela te normativi podliježu pravilnicima o organiziranoj studentskoj prehrani zemlje.

Izleti i aktivnosti

Škola organizira izlete u bližu i dalju okolicu Readinga a broj izleta uključen je u cijenu osnovnog aranžmana. Organizirani su prijevoz i vođenje, a ulaznice u objekte koji se posjećuju (ako postoje) plaćaju se na licu mjesta osim ako nije navedeno da je ulaznica uključena. Škola organizira program sportskih, zabavnih i kulturnih aktivnosti tijekom popodnevnih i večernjih sati kad se pod vodstvom animatora, pratitelja i stručnog osoblja potiče komunikacija između polaznika raznih nacionalnih pripadnosti i govornih područja.

Putni dokumenti

Za putovanje unutar zemalja Europske unije za hrvatske državljane potrebno je imati valjanu osobnu iskaznicu ili putovnicu.

Obveze putnika

Prilikom prijave, roditelj (staratelj ili zakonski zastupnik) u agenciji potpisuje suglasnost s odredbama Ugovora o organiziranju putovanja da će, ako se dijete ponaša na način koji ometa rad i program drugih sudionika grupe, škole ili organizacije u kojoj boravi, na poziv organizatora putovanja odmah prihvatiti povratak djeteta kući o vlastitom trošku te da neće tražiti povrat sredstava za neiskorišteni aranžman.

1. dan, 5.7., ponedjeljak                                                                                     ZAGREB – LONDON – BRADFIELD COLLEGE

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman, Zagreb kod šaltera informacija gdje će vas čekati pratiteljica putovanja. Slijedi podjela putnih dokumenata i prijava za let. Polijetanje zrakoplova za London Heathrow. Po slijetanju u zračnu luku, nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti slijedi organizirani prijevoz do koledža Bradfield. Po dolasku u koledž slijedi smještaj u sobe i večera.

2. – 14. dan, 6.7.-18.7., utorak - nedjelja                                                        BRADFIELD COLLEGE, razgledi, izleti

Prema programu škole nastava se odvija u jutarnjim satima te se u poslijepodnevnim satima odvijaju aktivnosti u sklopu škole i organizirani razgledi. Tijekom boravka organizirani su i cjelodnevni izleti izvan Londona. Boravak na tečaju je na osnovi punog pansiona.  

15. dan, 19.7., ponedjeljak                                                                                 BRADFIELD COLLEGE – LONDON – ZAGREB

Organizirani transfer do zračne luke London Heathrow na let. Prijava za let za Zagreb. Sljetanje u Zagreb prema lokalnom vremenu.

Moglo bi vas zanimati

ROUEN, tečaj francuskog jezika
Naziv škole: French in Normandy
Polazak: 05.07.2021., 19.07.2021.
Uzrast: 16+
od 2.772,00 HRK
Rezerviraj
LONDON, ljetni tečaj engl. jezika, Goldsmiths College
Naziv škole: Oxford International Juniors - Goldsmiths College
Polazak: 05.07.2021., 19.07.2021.
Uzrast: 12-17
od 15.800,00 HRK
Rezerviraj
Škola IH London, online tečaj engleskog jezika
Naziv škole: International House
Polazak: 05.07.2021., 19.07.2021.
Uzrast: 16+
od 2.200,00 HRK
Rezerviraj
Škola Oxford English Academy, online tečaj engleskog jezika
Naziv škole: Oxford English Academy
Polazak: 05.07.2021., 19.07.2021.
Uzrast: 16+
od 5.320,00 HRK
Rezerviraj
Posebna ponuda

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i dobivajte na e-mail najnovije ponude.