Sjeverni Spitsbergen - u potrazi za polarnim medvjedom

M/V PLANCIUS - Sjeverni Spitsbergen - u potrazi za polarnim medvjedom

Individualno
Polazak: Longyearbyen
01.06.2023., 08.06.2023., 22.06.2023., 29.06.2023.
od 3.526,00 EUR (26.566,65 HRK)
od 3.525,00 EUR (26.559,11 HRK)

Plan putovanja

GLAVNA RUTA

Započnite svoje krstarenje sjevernim Spitsbergenom. Upoznajte povijesni Longyearbyen, a zatim se pridružite našoj ekspediciji na sjever otoka kako biste uživali u lijepim krajolicima. Na ovoj ekspediciji ćete vidjeti tisuću morskih ptica i naravno polarnog medvjeda.

 1 dan:  Longyearbyen

Dolazak u Longyearbyen, koji je administrativno središte Spitsbergena, najvećeg otoka arhipelaga Svalbard. Uživajte u šetnji ovim nekadašnjim rudarskim gradom čija su župna crkva i muzej Svalbard fascinantne atrakcije. Uživajte u šetnji ovim nekadašnjim rudarskim gradom čija su  fascinantne atrakcije župna crkva i muzej Svalbard. Iako krajolik djeluje sumorno, u njemu je zabilježeno više od sto vrsta biljaka. Iz luke se nastoji krenuti u ranim večernjim satima prvog dana. .

2. dan:  Raudfjorden

Ploveći do Raudfjordena, na sjevernoj obali Spitsbergena. Vidjet ćete prostrani fjord prepun ledenjaka. Na liticama i obali ovog fjorda se nalaze uspješne kolonije morskih ptica, bogata vegetacija, te je moguće vidjeti i polarnog medvjeda.

3. dan: Ledenjak Monako

Dolazak u Liefdefjorden i krstarenje unutar vidokruga dugog 5 kilometara. Vidjet ćete vrh strmoglavog ledenjaka Monako. Ukoliko će biti loši vremenski uvjeti, mnoguća je alternativna ruta duž zapadne obale Spitsbergena.

4. dan: Hinlopenski tjesnac 

Dolazak u tjesnac Hinlopen, dom  tuljana i polarnih medvjeda, a možete čak i vidjeti plave kitove. Na istočnoj strani tjesnaca Hinlopen, je moguće vidjeti  sobove, guske s ružičastim stopalima i morževe. 

5. dan: Sjuøyane (sedam otoka)

 Sjuøyane (sedam otoka) je najsjevernija točka vašeg putovanja. Ovu regiju nastanjuju Polarni medvjedi. 

6. dan: Plovidba rubom kontinentalnog pojasa

Plovit ćete rubom kontinentalnog pojasa.  Danas ćete imati priliku vidjeti  kitove. Na ušću Kongsfjordena ćete možda vidjeti kljunaste kitove.

7. dan :  Forlandsundet, Fjord St. Johns

Dolazak u Forlandsundet. Alternativno, možete uploviti u fjord St. Johns ili južno do ušća Isfjordena i pristati u Alkhornetu. Morske ptice gnijezde se na ovim liticama, arktičke lisice ispod traže pala jaja i piliće, a sobovi pasu oskudnu vegetaciju. U Longyearbyen stižete kasnije noću.

8. dan : Kraj putovanja u Longyearbyenu

Iskrcat ćete se u Longyearbyenu. Kraj ekspedicije.

Polazak

Cijena uključuje:
 • putovanje brodom u plovilu koje je naznačeno u itinereru,
 • sve obroke na brodu uključujući grickalice, kavu i čaj.
 • ve izlete i aktivnosti na obali  tijekom cijelog putovanja (obavljaju se gumenim čamcima Zodiac),
 • program predavanja istaknutih prirodoslovaca i vodstvo iskusnog osoblja ekspedicije.
 • besplatno korištenje gumenih čizama,
 • transfere i nošenje prtljage  između zračne luke, hotela i broda samo za one putnike na grupnim letovima za i iz Longyearbyena,
 • sve raznovrsne poreze na usluge i lučke pristojbe tijekom cijelog programa,
 • AECO pristojbe i državne poreze,
 • sveobuhvatne materijale prije polaska.
Cijena ne uključuje:
 • sve zrakoplovne karte ( redovni ili čarter letovi),
 • kopnene aranžmane prije ili nakon plovidbe,
 • trošak izdavanja vize i/ili putovnice,
 • državni porez na dolazak i odlazak,
 • obroke,
 • putno osiguranje (obavezna doplata),
 • troškove prekomjerne prtljagee i sve troškove osobne prirode kao što su naknade za pranje rublja, bar, naknade za piće i telekomunikacijske naknade.
 • napojnicu na kraju putovanja za stjuarde i ostalo servisno osoblje (biti će pružene smjernice na brodu).

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije 65 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Nudimo paket putnog osiguranja: zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje od nezgode za vrijeme putovanja i osiguranje od otkaza putovanja (moguće uplatiti samo prilikom prve uplate). Za ovo putovanje nužno je imati putno zdravstevno osiguranje u iznosu od barem 50.000 EUR, a osiguranje od otkaza putovanja se snažno preporuča. 

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju/odabirom opcije „Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete odgovornog organizatora“ suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da ih pozorno pročitaju.

Za ovu turu priključujete se putnicima iz različitih zemalja (do najviše 33 osobe). Minimalan broj putnika za putovanje je 24. 

Ukoliko je broj prijavljenih putnika manji od minimalnog broja navedenog u programu putovanja, organizator može raskinuti ugovor o putovanju u roku 30 dana prije putovanja. 

Uvjeti otkaza paket aranžmana:

1) ako putnik otkaže putovanje do 95 dana prije početka putovanja, obračunava se 20% storno troška,
2) ako putnik otkaže putovanje 94 do 65 dana prije početka putovanja, obračunava se 50% storno troška,
3) ako putnik otkaže putovanje manje od 64 dana prije početka putovanja, obračunava se 100% storno troška.

U slučaju promjene kalkulativnih elemenata, odnosno tečaja valute za više od 1,5%, odgovorni organizator zadržava pravo izmjene cijene.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici  Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Svi planovi su samo informativni. Stvarni program može se razlikovati ovisno o lokalnom ledu i vremenskim uvjetima, kako bi se iskoristile prilike za razgledavanje divljih životinja. Vođa ekspedicije na brodu određuje konačni plan putovanja. U itinerarima se mogu spominjati mjesta koja trebaju posebne dozvole, a koja moraju odobriti nadležna nacionalna tijela. Fleksibilnost je najvažnija za ekspedicijska krstarenja. Spremnost na kompromis u pogledu udobnosti osnovni je preduvjet na povijesnom tradicionalnom jedrenjaku.

KUHINJA

Svaki dan poslužuju se tri jednostavna, ali kvalitetna obroka međunarodne kuhinje kao buffet stol u restoranu, a priprema ih brodski kuhar.

ODJEĆA

U skladu s atmosferom naših ekspedicija, odijevanje na brodu je neformalno. Ponesite ležernu i udobnu odjeću za sve aktivnosti. Obucite se slojevito jer je na brodu ugodno toplo, a na palubi često hladno. Imajte na umu da je paluba skliska. Ponesite čvrste cipele s neklizajućim potplatima i pobrinite se da je topla jakna uvijek nadohvat ruke u slučaju da poziv "Kitovi!" dođe preko zvučnika i morate istrčati van. 

ELEKTRIČNA STRUJA

Električna opskrba broda je 220 volti 60Hz. Električne utičnice standardno su europske s dvije debele okrugle igle. Američkim putnicima možda će trebati adapter 220v/110v.

IZLETI

Svaki dan odlazi se na izlete na obalu, ukoliko to led i vremenski uvijeti dopuštaju. Izleti će trajati između tri i šest sati dnevno. Ovisno o okolnostima (vremenski uvijeti, led, želje putnika), program se ponekad može prilagoditi. Puno vremena biti će posvećeno divljim životinjama, vegetaciji, geografiji i povijesti. 

NAPOJNICA

Uobičajena napojnica brodskoj posadi i vođi ekspedicije daje se na kraju putovanja. Napojnice su vrlo osobna stvar i iznos koji želite dati potpuno ovisi o vama, no na brodu ćete dobiti određene smjernice. Predlažemo da gotovinu date u eurima ili  američkim dolarima.

ZABRANJENO PUŠENJE

Unutar broda je zabranjeno pušiti. Možete pušiti samo u određenim područjima koja su označena za tu svrhu. 

POSADA

Posada broda sastoji se od 47 članova posade, 2 ekspedicijska vodiča i kuhara. 

FIZIČKA KONDICIJA

Potrebno je biti dobrog općeg zdravlja i da možete hodati nekoliko sati dnevno. Ekspedicija se bazira na vožnju brodom i fizički nije vrlo zahtjevna. Iako se nastoji provesti što više vremena na kopnu, dobrodošli ste da ostanete na brodu ako želite. Da biste se pridružili većini izleta, morate se uspinjati i spuštati ljestvama s broda do razine vode kako biste se ukrcali na gumene čamce. Osoblje će vam pomoći s ulaskom i izlaskom s brodova. To će s ponavljanjem postajati sve lakše. Na kopnu može biti sklisko i stjenovito. Putujete u udaljena područja bez pristupa sofisticiranim medicinskim ustanovama, pa se ne smijete pridružiti ovoj ekspediciji ako imate po život opasnu bolest ili vam je potreban svakodnevni medicinski tretman. Sve aktivnosti na brodu ili izvan broda su u potpunosti na odgovornost putnika. 

VALUTA I PLAĆANJE

Ugostiteljske usluge i suveniri naplaćuju se u vašoj kabini. Dan prije polaska možete podmiriti račun kod upravitelja i platiti kreditnom karticom (Visa ili MasterCard) ili gotovinom (euro ili dolar). Ne prihvaćamo čekove bilo koje vrste. Cijene i standardna valuta na našim brodovima su euro. Ostale valute mogu biti prihvaćene prema nahođenju upravitelja prema važećim tečajevima.

M/V PLANCIUS

M/V Plancius izgrađen je 1976. godine za Nizozemsku kraljevsku mornaricu. Prvenstveno je bio oceanografski istraživački brod.  Brod je plovio za nizozemsku mornaricu do lipnja 2004., a 2009. je potpuno preuređen kao putničko plovilo i u skladu je s najnovijim SOLAS-propisima (Safety Of Life At Sea). Brod je udoban je,ali nije luksuzan , te je odličan za ekspedicijsko krstarenje.

Brod ima dužinu 89 metara i širinu 14.5 metara. Prosječna brzina krstarenja iznosi  10,5 čvorova. Posada se sastoji od 47 osoba. Brod može primiti  108 putnika u 50 kabina. Ima 4 četverokrevetne kabine s prozorskim prozorima, 9 dvokrevetnih kabina s prozorskim otvorom, 25 dvokrevetnih kabina s prozorskim otvorom i 2 dvokrevetne deluxe kabine, sve (ca. 12,5 četvornih metara) i 10 dvokrevetnih superior kabina.

 

 

Longyearbyen

Longyearbyen je glavni grad norveškog prekomorskog teritorija Svalbarda. Nalazi se  na Spitsbergenu, najvećem otoku svalbardskog otočja, a u njemu trenutno živi oko 1.800 ljudi.

Grad je osnovan zbog vađenja ugljena kojeg je ovdje bilo u izobilju, tako da su napušteni rudnici ugljena čest prizor. Longyearbyen je malen, ali vitalan grad. Isti  nudi zanimljivu kolekciju starih zemljovida i knjiga o Svalbardu u gradskoj galeriji, kao i fotografije fotografa-kompozitora Thomasa Widerberga i prikaze slika Kare Tveter.

Mapa

Moglo bi vas zanimati

COSTA DELIZIOSA - Grupno krstarenje Mediteranom - jesen 2023
Polazak: 18.11.2023.
Mjesto polaska: Trst

Bari / Dubrovnik / Katakolon - Olimpija / Kotor / Krf / Split / Trst

od 429,00 EUR (3.232,30 HRK)
Rezerviraj
Top destinacija
MSC MAGNIFICA - Krstarenje iz Genove
Polazak: 30.05.2023., 06.06.2023., 20.06.2023., 27.06.2023., 04.07.2023.
Mjesto polaska: Genova

Civitavecchia - Rim / Genova / Valencija

od 499,00 EUR (3.759,72 HRK)
Rezerviraj
Garantirano
MSC SEASHORE - Kružno krstarenje Mediteranom
Polazak: 17.06.2023., 24.06.2023.
Mjesto polaska: Genova

Civitavecchia - Rim / Genova / Ibiza / Marseille / Palermo / Valencija

od 799,00 EUR (6.020,07 HRK)
Rezerviraj
Top destinacija
MSC GRANDIOSA - Krstarenje Mediteranom kroz 4 zemlje
Polazak: 11.06.2023., 18.06.2023., 25.06.2023., 09.07.2023., 27.08.2023., 03.09.2023.
Mjesto polaska: Genova

Barcelona / La Goulette / Marseille / Napulj / Palermo

od 729,00 EUR (5.492,65 HRK)
Rezerviraj
Garantirano Top destinacija

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i dobivajte na e-mail najnovije ponude.